• BIST 9141.31
  • Altın 4281.727
  • Dolar 39.6276
  • Euro 45.8908
  • Bursa 23 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Arap basını: Erdoğan'a Nokta!

Arap basını: Erdoğan'a Nokta!
El-Acil haber sitesi ise Nokta dergisine yapılan baskını 'Erdoğan'a Nokta' başlığıyla eleştirdi.

 Nokta dergisine düzenlenen operasyon, Arap basınının genelinde sert tepkilere yol açtı. Arap medyası, Türkiye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a muhalif olan hemen her kesime baskı yapıldığını belirterek bu defa hedefin Nokta dergisi olduğunu yazdı. Bir haber sitesi ise Nokta dergisine yapılan baskını "Erdoğan'a Nokta" başlığıyla eleştirdi.

Arap dünyasında en fazla takip edilen haber portalı el-Bawaba'da, Erdoğan'ın selfie fotoğrafı yüzünden polisin sabahın erken saatlerinde Nokta dergisine baskın yaptığı aktarıldı. Haberin içeriğinde de Erdoğan'ın rejimi değiştirdiği iddiasında bulunularak yeni rejimin 'diktatörlüğe' dönüştüğü savunuldu.

"ESKİ DİKTATÖRLERİ GEÇTİ"

Suudi Arabistan merkezli ve internet haberciliğinde adından sıkça söz ettiren el-Acil haber sitesi ise baskını, "Erdoğan'a Nokta" başlığıyla okuyucularına duyurdu. Haberde, son baskınla birlikte "Erdoğan'ın Ortadoğu'nun eski diktatörlerini geçtiği" iddia edildi.

Filistin'den yayın yapan Arab48 haber sitesi, Nokta dergisinin son sayısının kapağını 'Nokta' diyerek tam sayfa yayınladı. Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Skynews Arabia haber kanalı da, baskını "Erdoğan'ın selfie'si Türk polisini kızdırdı" başlığıyla ele aldı. Haberde, Erdoğan'ın tüm muhalif basını 'ihanet ve terör" suçlaması yaparak susturmaya çalıştığı da vurgulandı.

TÜRKİYE'NİN NEREYE GİTTİĞİNE İNANAMIYORUZ!

Ortadoğu'ya yayın yapan al-Hurra televizyonu, haberi, "Erdoğan'la dalga geçiyorlar" başlığıyla gördü. El-Rai al-youm haber sitesi ise "Erdoğan kendini eleştiren herkese kzıgın" diyerek Cumhurbaşkanı'nın kızgın halinde çekilmiş bir fotoğrafını okurlarıyla paylaştı.

Öte yandan Şuruk, Dustur, haber24 gibi basın kuruşları da konuyla ilgili haberlerinde, "Erdoğan, selfie mizahı yapan Nokta dergisini vatan hainliği ve terörle suçladı" ifadesini kullandı. Üç basın kuruluşunun konuyla ilgili haberinde editörler, "Türkiye'nin nereye doğru gittiğine inanamadıkları" yorumunu okuyucuyla paylaştı.

YOLSUZLUKLARI VE IŞİD YARDIMINI ÖRTMEK İÇİN Mİ?

Mısır'dan yayın yapan Vatan gazetesinde de, "Bölgede Suriye, Filistin, Yemen, her gün denizden ölüm haberleri gelen göçmen sorunu gibi ciddi meseleler varken Erdoğan'ın Zaman, Hürriyet, Cumhuriyet, Bugün gazeteleri ile Samanyolu TV ve son olarak da Nokta dergisiyle niçin uğraştığının anlaşılmadığı" vurgulandı. Haberlerde ayrıca, "Bunların hepsi yolsuzlukları örtmek ve IŞİD'e yardım ettiğini saklamak için mi?" sorusu yöneltildi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İran’da MOSSAD operasyonu21 Haziran 2025 Cumartesi 10:33
  • Kremlin: 'Rejim değişikliği kabul edilemez"20 Haziran 2025 Cuma 11:36
  • İran, Beerşeba kentini vurdu20 Haziran 2025 Cuma 10:31
  • ABD ve Almanya'dan İsrail’e 14 uçak yardım20 Haziran 2025 Cuma 08:53
  • İran'dan İsrail'e balistik füze saldırısı: 65 yaralı19 Haziran 2025 Perşembe 10:53
  • İsrail nükleer tesislere saldırdı19 Haziran 2025 Perşembe 10:42
  • Trump: "Yapabilirim de, yapmayabilirim de"18 Haziran 2025 Çarşamba 18:55
  • Hamaney: "Siyonistlere merhamet göstermeyeceğiz"18 Haziran 2025 Çarşamba 10:40
  • İsrail, Tahran'da füze fabrikalarını vurdu18 Haziran 2025 Çarşamba 10:35
  • ABD, İsrail Büyükelçiliğini 3 gün kapatıyor18 Haziran 2025 Çarşamba 10:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43