• BIST 11311.31
  • Altın 5897.703
  • Dolar 42.6861
  • Euro 50.1507
  • Bursa 9 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 7 °C

AÖF tek ders sınavı sonuçları açıklandı mı?

AÖF tek ders sınavı sonuçları açıklandı mı?
AÖF finallerinin sona ermesi ile tek dersten başarısız olan öğrenciler için AÖF tek ders sınavı yapıldı. Tek ders sınavı sonuçları heyecanla bekleniyor. Peki AÖF tek ders sınav sonuçlarını ne zaman açıklayacak? İşte AÖF ile ilgili son haberler..

Anadolu Üniversitesi'nin açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine kayıtlı olup 2014-2015 öğretim yılının güz dönemi ya da bahar döneminde sadece bir (1) dersten başarısız olan ve bu dersini geçtiği takdirde mezun olabilecek durumdaki öğrencilere tek ders sınavı 27 Haziran tarihinde yapıldı. 

 

Sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz belli değil. Tek ders sınav sonuçları açıklandığında AÖF ile eşzamanlı olarak sonuçlarınızı haberimizden görüntüleyebilirsiniz.

 

 

 

TEK DERS SINAV NOTU NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

 

Tek ders sınav notu, dönem sonu sınav notu yerine geçer. Başarı notu, dönem içi notları ile tek ders sınav notunun yüzdelik bilgileri dikkate alınarak belirlenir. Sınav sonucunda hesaplanan başarı notuna göre, öğrencinin harf notunun belirlenmesinde ise ilgili dönemde o dersten bağıl değerlendirme sonunda oluşan harf notu aralıkları dikkate alınır.

 

Hangi nedenle olursa olsun, tek ders sınavına katılmayan öğrenciler için mazeret sınavı yapılmaz. Sınava girmeyen öğrencilerin dönem sonu harf notları geçerlidir.

 

SINAV GEÇME NOTLARI

 

84 – 100 AA 4,00 Geçti

 

77 – 83 AB 3,70 Geçti

 

71 – 76 BA 3,30 Geçti

 

66 – 70 BB 3,00 Geçti

 

61 – 65 BC 2,70 Geçti

 

56 – 60 CB 2,30 Geçti

 

50 – 55 CC 2,00 Geçti

 

46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti

 

40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti

 

33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti

 

0 – 32 FF 0,00 Kaldı

 

 

DERS TRANSFERİ VE MUAFİYET

 

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – II, Türk Dili I – II, Yabancı Dil I – II ve Temel Bilgi Teknolojileri I – II ders/dersleri için ders transferi ve muafiyet başvuruları ile ilgili açıklamalar aşağıdadır.

 

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri dışında bir yükseköğretim programından mezun olan ya da yukarıda adı geçen ders/dersleri alıp başaran ve muafiyet talebinde bulunacak öğrenciler;

 

I. AŞAMA: www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinin “Giriş Yapmak İçin Tıklayınız” bağlantısından T.C. Kimlik Numarası ve şifresi ile giriş yaparak “Muafiyet İşlemleri” menüsünde ilgili alanları 6 – 15 Temmuz 2015 tarihleri arasında doldurarak internet başvurusunu tamamlamalıdır.

 

II. AŞAMA: Muafiyet işlemleri için gerekli belge/belgelerini 6 – 15 Temmuz 2015 tarihleri arasında AÖF Bürosuna teslim etmelidir. Muafiyet işlemleri için gerekli belge/belgeleri teslim etmeyen ya da eksik teslim eden öğrencinin ders transferi ve muafiyet başvurusu kabul edilmeyecektir.

 

Daha önce Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde kayıtlı iken yukarıda adı geçen veya bunlara eşdeğer ders/dersleri almış ve başarmış ya da mezun olmuş öğrencilerin kayıtlı olduğu programdaki muafiyet işlemleri, ilgili Fakülte tarafından yapılır.

 

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde ÖSYM Öğrenci Numarası ile kaydı bulunan, T.C. kimlik numarası bulunmayan öğrenciler, muafiyet işlemleri için 6 – 15 Temmuz 2015 tarihleri arasında AÖF Bürosuna başvuracaklardır.

 



Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/aof-tek-ders-sinavi-sonuclari-egitim-2083101/



Etiketler: Anadolu , Temmuz , haberler , Atatürk , ÖSYM , Video

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43