• BIST 9350.01
  • Altın 4284.17
  • Dolar 39.3494
  • Euro 45.5161
  • Bursa 18 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 16 °C

Ameliyat masasından kalkamadı

Ameliyat masasından kalkamadı
Kübra'nın doktoru tıp kurallarına uymamış

Gaziantep'te burun ameliyatı sonrası uyanamaması üzerine beyin kanaması geçirdiği belirlenen, 10 gün sonra yaşamını yitiren 17 yaşındaki Kübra Özürberk ile ilgili düzenlenen Adli Tıp Kurumu raporunda, ameliyatı yapan doktorun uygulamalarının, tıp kurallarına uygun olmadığı kanaatine varıldı.

Bu rapor ve ailenin daha önce yaptığı suç duyurusu üzerine savcılıkça soruşturma başlatıldı. Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyatı gerçekleştiren doktor hakkında dava açılması bekleniyor.
 
Burnundaki kemik nedeniyle nefes almakta güçlük çeken Ümmet- Oya Özüberk çiftinin kızları Kübra'ya, Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan muayenesinin ardından, burundaki kıkırdakların alınması için 17 Ocak gününe ameliyat tarihi verildi. Genç kız, verilen tarihte girdiği ameliyat sonrası uyanamayınca yapılan tetkikler sonrasında beyin kanaması geçirdiği belirlendi. Yoğun bakım ünitesine alınan genç kız, 27 Ocak'ta yaşamını yitirdi.
 
ADLİ TIP: DOKTORUN UYGULAMALARI TIP KURALLARINA UYGUN DEĞİL
 
Kübra'nın ölümüyle ilgili ailenin suç duyurusuyla Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Adli Tıp Kurumu'nca hazırlanan otopsi raporu tamamlandı.
 
8'inci Adli Tıp İhtisas Kurulu tarafından hazırlanan ve soruşturma dosyasına alınan 15 sayfalık raporda, ölen Kübra'nın yakınları ile ameliyata giren sağlık mensuplarından alınan beyanlara yer aldı.
 
Kübra'nın beyin kanaması geçirmesi üzerine nöroloji ve beyin cerrahi uzmanlarının kontrolüne yer verilen raporda, acil ameliyat gerektiren patoloji düşünülmediğine bunun yerine medikal takip önerildiği dikkat çekildi. Raporda, şöyle denildi:
 
"Kişinin ölümü septorinoplasti ameliyatı sırasında meydana gelen beyin kanaması ve gelişen komplikasyonlar sonucu meydana gelmiştir
 
Bu kanamanın travmatik kökenli ve ameliyat sırasında meydana gelmiş olduğu cihetle, ameliyatı gerçekleştiren hekimin uygulamalarının tıp kurallarına uygun olmadığı oy birliği ile mütalaa olunur."
 
Adli Tıp'ın bu raporunun ardından savcılıkça yürütülen soruşturmanın ardından Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan ve uygulamaları sonucu Kübra Özüberk'in yaşamını kaybetmesine neden olduğu belirtilen doktor hakkında dava açılması bekleniyor.
 
Özüberk ailesinin avukatı Ali Rıza Torun, işin peşini bırakmayacaklarını, sorumluların cezalandırılmasını istediklerini söyledi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • FETÖ’nün ROKETSAN imamı yakalandı16 Haziran 2025 Pazartesi 09:43
  • Dervişoğlu'ndan referandum çağrısı14 Haziran 2025 Cumartesi 11:30
  • Bitkisel zayıflama ilaçları sağlığınız için tehdit14 Haziran 2025 Cumartesi 11:26
  • "Sahte alıcı" çetesi çökertildi14 Haziran 2025 Cumartesi 11:22
  • Bir milyon öğrenci ter dökecek!14 Haziran 2025 Cumartesi 11:15
  • Yumurta üretiminde büyük düşüş!14 Haziran 2025 Cumartesi 10:57
  • Başkanvekili bankamatik memuru çıktı13 Haziran 2025 Cuma 11:45
  • AJet İran seferlerini iptal etti13 Haziran 2025 Cuma 11:30
  • 36 il merkezli yasa dışı bahis operasyonu13 Haziran 2025 Cuma 11:13
  • Dışişleri Bakanlığı saldırıyı kınadı13 Haziran 2025 Cuma 10:49
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43