• BIST 11249.79
  • Altın 5776.387
  • Dolar 42.6079
  • Euro 49.9515
  • Bursa 9 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 8 °C

Amatör kalemler Osmangazi’de usta şairlere dönüşüyor

Amatör kalemler Osmangazi’de usta şairlere dönüşüyor
Osmangazi Belediyesi, düzenlediği ‘Şiir Yazma Teknikleri ve Analizi’ atölyesiyle, şiire gönül vermiş amatör kalemleri profesyonel bir yolculuğa çıkarıyor.

Hayata geçirdiği zengin içerikli programlarla adından söz ettiren Osmangazi Belediyesi, 7’den 70’e herkese hitap eden yeni bir kültür hizmetine daha imza attı.

Şiiri bir hobi olarak gören, fakat içindeki şairi ortaya çıkarmak isteyen amatörlere yönelik düzenlenen ‘Şiir Yazma Teknikleri ve Analizi’ atölyesi, katılımcıları şiirin büyülü dünyasına çıkarttı. Şiire ilgi duyan sanatseverler, düzenlenen bu anlamlı atölyeye büyük bir heyecanla katıldı.

Gençlik ve Girişimcilik Merkezi’nde gerçekleştirilen çalışmalarda Kültür Bakanlığı Halk Şairi ve Yazarı Eğitmen Hatice Türkmen Yurtseven, katılımcıları şiirin tarihi yolculuğundan türlerine, ölçüsünden kafiyesine kadar geniş bir bilgi dünyasıyla buluşturdu.

"Profesyonel anlamda şiir yazmayı öğretiyoruz"

Kültür Bakanlığı Halk Şairi ve Yazarı Eğitmen Hatice Türkmen Yurtseven, Osmangazi Belediyesi’nin sunduğu imkanlar doğrultusunda sanatseverlere kapsamlı bir şiir yazma programı hazırladıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Osmangazi Belediyesi’ne ve değerli başkanımız Erkan Aydın’a bizlere böyle bir imkan sunduğu için çok teşekkür ediyoruz. Eğitime katılanlar ilk olarak şiirin ne olduğunu, türlerini, tanımını ve temel bölümlerini öğreniyor. Ardından şiirde kullanılan vezin, ayak, uyak, kafiye ve redif gibi teknik terimleri anlamlandırıyoruz. Profesyonel anlamda şiir yazmak ile amatörce şiir yazmak arasında önemli farklar var. Biz bu farkları katılımcılara göstererek şiirin mutfağına girmelerini sağlıyoruz. Atölye çalışmasına gelen arkadaşların bir şiir yazma alt yapısı var. Bu eğitimlerle onlara katkı sağlamış olacağız. Şiir yazmaya teknik açıdan doğru bir temel kazandırmak için lirik, epik, didaktik, pastoral, satirik ve dramatik türlerde uygulamalı eğitim vereceğiz."

Atölye çalışmasına katılan amatör şairler ise Osmangazi Belediyesi’nin sağladığı eğitim desteğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, böyle bir imkanın kendileri için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu vurguladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43