• BIST 13256.06
  • Altın 6191.69
  • Dolar 47.5227
  • Euro 54.6318
  • Bursa 29 °C
  • İstanbul 29 °C
  • Ankara 28 °C

Almanya’dan istikrarsızlık uyarısı

Almanya’dan istikrarsızlık uyarısı
Almanya 'gerilimi düşürme' çağrısında bulundu

Almanya, İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin ABD saldırısında öldürülmesinin ardından Irak’ta gerilimin düşürülmesi çağrısında bulundu.

Almanya Hükümet Sözcü Yardımcısı Ulrike Demmer, bugün Berlin’deki Basın Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, ABD'nin saldırısı sonucu, İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin öldürülmesinin ardından Irak'ta artan tansiyonun düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Demmer, ABD’nin eyleminin, 'İran’ın sorumlu olduğu bir dizi askeri provokasyona bir tepki' olduğunu vurguladı.

Almanya’nın geçmişte Irak'taki koalisyon askerlerine ve son olarak ABD’nin Bağdat Büyükelçiliğine yönelik saldırıları kınadığını anımsatan Demmer, "İran’ın bölgesel faaliyetlerinden biz de büyük endişe duyuyoruz" dedi.

Demmer, “Son gelişmelerden dolayı gerilimin artmasından endişe duyuyoruz. Bundan dolayı soğukkanlı ve itidalli bir şekilde gerilimin düşürülmesine katkı sağlanması önemli” diye konuştu.

Bölgesel sorunların sadece diplomatik yollarla çözülebileceğini kaydeden Demmer, bu konuda Almanya’nın müttefik ülkelerle temasta olduğunu kaydetti.

 

 

'İstikrarsızlık' uyarısı

Toplantıya katılan Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christofer Burger de bölgede gerilimin düşürülmesi konusunda ABD ile yakın temasta olduklarını ifade etti.

Burger, "Irak’ın bu ihtilafa dahil edilmesinden ve istikrarsızlaştırılmasından kaçınılmalı" vurgusu yaparak IŞİD’e karşı mücadelenin de sürdürülmesi gerektiğini dile getirdi.

Almanya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Christina Routsi de, Irak’taki Alman askerlerinin durumuna ilişkin bilgi verirken 130 ülke askerinin, Irak hükümetinin daveti üzerine bölgede bulunduğuna işaret etti.

Routsi, Alman askerlerine askeri alanlardan çıkmamaları yönünde bir kısıtlama getirildiğini ancak Irak askerlerine ve Peşmerge güçlerine yönelik eğitim faaliyetlerinin devam ettiğini bildirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa'nın Yangın Uçakları Hazır24 Temmuz 2026 Cuma 12:27
  • 15 yaş altına sosyal medya yasaklandı!23 Temmuz 2026 Perşembe 12:32
  • İran Savaşının Maliyeti 37,5 Milyar Dolar!22 Temmuz 2026 Çarşamba 11:55
  • ABD İran'a yeni saldırı dalgası başlattı21 Temmuz 2026 Salı 10:55
  • Rusya, Karadeniz’de yük gemisini vurdu20 Temmuz 2026 Pazartesi 12:37
  • Trump, Çin'i 2020 seçimlerine müdahale etmekle suçladı18 Temmuz 2026 Cumartesi 12:23
  • Hollanda'da "su kıtlığı" ilan edildi18 Temmuz 2026 Cumartesi 11:57
  • ABD ordusu: Son saldırı dalgası tamamlandı16 Temmuz 2026 Perşembe 11:01
  • Rusya'dan Kiev'e füze saldırısı!16 Temmuz 2026 Perşembe 10:58
  • "ABD ile görüşme planlanmıyor"15 Temmuz 2026 Çarşamba 20:22
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43