• BIST 9418.52
  • Altın 4261.244
  • Dolar 39.7564
  • Euro 46.4596
  • Bursa 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 24 °C

Almanya'da şahsi bilgilerin kaydına meclisin bilirkişileri de karşı çıktı

Almanya'da şahsi bilgilerin kaydına meclisin bilirkişileri de karşı çıktı
BERLİN - Almanya'da federal hükümetin hazırladığı internet ve telefon başta olmak üzere şahsi bilgilerin kayıt altına alınmasını hedefleyen yasa tasarısını inceleyen Federal Meclis´in hukukçu b

BERLİN - Almanya'da federal hükümetin hazırladığı internet ve telefon başta olmak üzere şahsi bilgilerin kayıt altına alınmasını hedefleyen yasa tasarısını inceleyen Federal Meclis'in hukukçu bilirkişileri birçok açıdan tasarının anayasaya aykırı olduğunu tespit etti. Bilirkişiler, hükümetin tasarısının yasalaşması halinde Federal Anayasa Mahkemesi veya en geç Avrupa Adalet Divanı'ndan geri döneceği uyarısında bulundular.

Süddeutsche Gazetesi'nin haberine göre Federal Meclis'in hukukçuları özellikle iki başlıkta yasa tasarısını anayasaya aykırı buldu. Birincisi, şahsi bilgileri kayıt altına alınacak kişiye bunun haber verilmemesi. Federal Anayasa Mahkemesi'nin daha önce verdiği kararları hatırlatan uzmanlar, şahsi bilgileri kayıt altına alınacak kişiye bunun bildirilmesinin zorunluluğuna dikkati çektiler. Diğeri ise tasarıda; doktorlar, gazeteciler gibi mesleki olarak bazı bilgilere ulaşan ve bunu gizli tutan kişilerin yeterince korunmaması. Mesleki olarak özel bilgilere sahip olanların bilgileri kullanılamıyor. Avrupa Adalet Divanı'nın bu konuda verdiği kararları hatırlardan uzmanlar, yasa tasarısının bunu ihlal ettiğini kaydettiler.

Bugün Federal Meclis'te ilk tartışması yapılacak yasa tasarısı telekomünikasyon şirketlerine aranan telefon numaraları, arama süresi, arama yeri, aranan saat ve zaman dilimi ve internet bilgilerini kayıt altına alma sorumluluğu getiriyor.Tasarıya göre konuşmanın içeriğinin ise kayıt altına alınmayacağı ifade ediliyor. Güvenlik birimleri bunun terörle ve suçla mücadele için önemli bir tedbir olduğunu ileri sürüyorlar. Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı tasarıyı eleştiren Adalet Komisyonu Başkanı Renate Künast, temel hakları ihlal eden tasarının anayasa aykırı olduğunu söyledi.

Yeşiller Partili Künast, hükümetin, gazeteciler ve avukatların şahsi bilgilerin kayıt altına alınmasına karşı Avrupa Adalet Divanı'na açtığı davayı dikkate almadığını ileri sürdü. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Trump: 'Bombayı ellerinden aldık"23 Haziran 2025 Pazartesi 08:31
  • İran halkı sokakta: "Teslimiyet yok, ABD ile savaş"23 Haziran 2025 Pazartesi 07:18
  • Suriye'de kiliseye saldırı: 20 kişi öldü23 Haziran 2025 Pazartesi 06:24
  • İran’da MOSSAD operasyonu21 Haziran 2025 Cumartesi 10:33
  • Kremlin: 'Rejim değişikliği kabul edilemez"20 Haziran 2025 Cuma 11:36
  • İran, Beerşeba kentini vurdu20 Haziran 2025 Cuma 10:31
  • ABD ve Almanya'dan İsrail’e 14 uçak yardım20 Haziran 2025 Cuma 08:53
  • İran'dan İsrail'e balistik füze saldırısı: 65 yaralı19 Haziran 2025 Perşembe 10:53
  • İsrail nükleer tesislere saldırdı19 Haziran 2025 Perşembe 10:42
  • Trump: "Yapabilirim de, yapmayabilirim de"18 Haziran 2025 Çarşamba 18:55
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43