• BIST 9141.31
  • Altın 4308.834
  • Dolar 39.6338
  • Euro 45.8941
  • Bursa 25 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Almanya'da camiye yapılan çirkin saldırı protesto edildi

Almanya'da camiye yapılan çirkin saldırı protesto edildi
Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti’ndeki Mögglingen kasabasında Cuma günü İslam Toplumu Milli Görüş'e (IGMG) bağlı Gülistan Camii'ne yapılan çirkin saldırı protesto edildi.

STUTTGART (CİHAN)- Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti’ndeki Mögglingen kasabasında Cuma günü İslam Toplumu Milli Görüş'e (IGMG) bağlı Gülistan Camii'ne yapılan çirkin saldırı protesto edildi. Cuma günü sabah saatlerinde kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından cami duvarlarına gamalı haç çizilmiş, ırkçı ifadeler yazılmıştı. Dün sabah saatlerinde cami önünde toplanan Türk, Alman ve farklı milletlere mensup vatandaşlar çirkin olayı kınadı.

Dayanışma ve birlik toplantısına, Mögglingen Belediye Başkanı Adrian Schlenker, eyalet milletvekili Klaus Maier, IGMG Eyalet Bölge Teşkilatı Başkan yardımcısı Abdullah Şimşek ve Stuttgart Başkonsolosluğu’ndan muavin konsolos Şeref Karafilik katıldı. Belediye başkanı Adrian Schlenker, “Möglinggen’de bugüne kadar birlik beraberlik içinde yaşadık ve yaşamaya da devam edeceğiz. Bu üzücü olaydan dolayı derinden üzüntü duyuyorum.” dedi.

Eyalet milletvekili Klaus Maier de olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Bu ülkede geçmişte diktatör gördük, altı yıl savaş gördük, bunları tekrar görmek istemiyoruz. Birlik ve beraberlik içinde dostça yaşamalıyız.” dedi.

Daha sonra katılımcılar caminin camına çizilen gamalı haçı birlikte temizledi.

Cami derneği başkanı Bayram Yılmaz, olayla ilgili yaptığı açıklamada, saldırının Cuma günü sabaha karşı meydana geldiğini ifade ederek caminin duvarına, camlarına ve caminin önündeki yaya yoluna Nazi sembolü olan gamalı haç çizilerek ‘dışarı (Raus)’ yazısı yazıldığını söyledi. Olayın caminin güvenlik kameralarına da yansıdığını anlatan Yılmaz, görüntülerde saldırıyı gerçekleştirenlerin eşkalinin belli olduğuna dikkat çekti.

Saldırının meydana geldiği Mögglingen’de yaklaşık 40 Türk aile yaşıyor. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İran’da MOSSAD operasyonu21 Haziran 2025 Cumartesi 10:33
  • Kremlin: 'Rejim değişikliği kabul edilemez"20 Haziran 2025 Cuma 11:36
  • İran, Beerşeba kentini vurdu20 Haziran 2025 Cuma 10:31
  • ABD ve Almanya'dan İsrail’e 14 uçak yardım20 Haziran 2025 Cuma 08:53
  • İran'dan İsrail'e balistik füze saldırısı: 65 yaralı19 Haziran 2025 Perşembe 10:53
  • İsrail nükleer tesislere saldırdı19 Haziran 2025 Perşembe 10:42
  • Trump: "Yapabilirim de, yapmayabilirim de"18 Haziran 2025 Çarşamba 18:55
  • Hamaney: "Siyonistlere merhamet göstermeyeceğiz"18 Haziran 2025 Çarşamba 10:40
  • İsrail, Tahran'da füze fabrikalarını vurdu18 Haziran 2025 Çarşamba 10:35
  • ABD, İsrail Büyükelçiliğini 3 gün kapatıyor18 Haziran 2025 Çarşamba 10:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43