• BIST 10372.04
  • Altın 4843.947
  • Dolar 41.3226
  • Euro 48.481
  • Bursa 28 °C
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 28 °C

Almanya'da cami açılışı sebebiyle belediye başkanına ölüm tehdidi

Almanya'da cami açılışı sebebiyle belediye başkanına ölüm tehdidi
MÜNİH - Almanya'nın Münih kenti yakınlarındaki Pfaffenhofen şehrinde DİTİB'e bağlı Ensar Cami'nin açılışı yarın yapılacak. Ancak açılış öncesi boş durmayan aşırı sağcıların, şimdi de kasabanın

MÜNİH - Almanya'nın Münih kenti yakınlarındaki Pfaffenhofen şehrinde DİTİB'e bağlı Ensar Cami'nin açılışı yarın yapılacak. Ancak açılış öncesi boş durmayan aşırı sağcıların, şimdi de kasabanın 1. Belediye Başkanı Thomas Herker'e ölüm tehdidi içerikli elektronik posta gönderdiği bildirildi.

Aşırı sağcılar, Çarşamba günü de cami açılışına destek veren 3. Belediye Başkanı Roland Dörfler'e tehdit mektupları göndermişti. Söz konusu iki belediye başkanı da postaları gönderenler hakkında suç duyurusunda bulunurken, şimdiye kadar postaların kim tarafından gönderildiği tespit edilemedi.

Cami açılışının öğlen namazına müteakip yapılması beklenirken, aşırı sağcı 'Die Freiheit' partisi tarafından izni alınan cami karşıtı gösterinin de aynı saatlerde yapılacağı bildirildi. Aşırı sağcılara karşı 'Pfaffenhofen renkli' grubu cami önünde insan zinciri oluşturup kasaba dışından gelen cami karşıtlarına müsamaha gösterilmediği mesajı verecek. Dörfler'e gönderilen tehdit mektuplarının ardından Herker, facebook sayfasından yaptığı açıklamada cami açılışına destek verilmesini talep etmişti.

Konu hakkında konuşan cami derneği başkanı Recep Bal, olayların ardından yoğun bir medya ilgisiyle karşılaştıklarını ifade etti ve açılış için son çalışmalarını yaptıklarını anlattı. Tehdit mektuplarının yurtdışından gönderildiğini sözlerine ekleyen Bal, açılış günü polisin de kasabada görev yapacağını belirtti. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43