• BIST 9311.88
  • Altın 4347.52
  • Dolar 39.4436
  • Euro 45.5823
  • Bursa 13 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 10 °C

Alkollü sürücülerin bahanesi bitmedi

Alkollü sürücülerin bahanesi bitmedi
21 bin lira ceza yedi, gazeteciden borç istedi...

Bursa'da uygulamaya takılan alkollü sürücülerin birbirinden ilginç anları kameraya yansıdı. Kimisi alkol tüketmesini hastanedeki babasına bağlarken, kimisi de eşiyle tartıştığı için içtiğini söyledi.

Bursa haber... 

Daha önce de ehliyetine el konulduğu için 21 bin lira ceza kesilen 180 promil alkollü sürücü, aldığı içkinin araç sürmesine engel olmadığını ifade ederken, borcundun dolayı dertli olduğunu belirterek kendisini çeken gazeteciden borç istedi. 

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler kentin farklı noktalarında uygulamalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler, merkez Osmangazi ilçesinde farklı noktalarda trafik uygulaması düzenledi.  Polis dubalarını görünce geri kaçarak ilk sokağa giren sürücü, yine karşısında ekipleri gördü.

Alkolmetreyi üfleyen sürücü, 1.08 promil alkollü çıkınca, 'Babam rahatsız, dertliyim onun için alkol tükettim' dedi. Daha sonra kendisini çeken gazeteciden rahatsız olan alkollü sürücü, 'Canımın içi, güzelim lütfen çekme' diyerek basın mensuplarını uyardı.  

Gazeteci ile sohbet etmeye başlayan alkollü sürücü, gazetecinin 'Neden alkol aldınız' demesi üzerine 'Çok fazla içmedim, istersen burada yürüyeyim de gör' dedi. Yasalarda 'Alkol alabilirsin ama tehlike arz etmediğin zaman herhangi bir sıkıntı olmaz' diyen alkollü sürücü, 'Adam bir büyük rakı içiyor, ben 3 tane bira içtim. Derdim var, sıkıntım var yavrum' diye ekledi.  

'Yola neden çıktın' sorusuna 'Herhangi bir sıkıntı yapmadım' diyen alkollü sürücü, 'Uygulamayı görünce aracı geri sürdünüz' hatırlatması üzerine de;  'Ne yapayım, evrağım eksik. Borcum var 40 bin lira. Bana borç verir misin. Borcumu ödeyerek ehliyetimi geri alayım. Verebilir misin, 40 bin lira borcum var.

Ben emekliyim,7 bin 500 lira maaş alıyorum' dedi. Gazeteci '40 bin lira borcunuz var, neden alkol tüketiyorsunuz' sorusuna 'Seninle konuşmak istemiyorum' diye cevap veren alkollü sürücü polis ekiplerinin yanına gitti. Alkollü sürücüye, ehliyetine daha önceden el konulduğu ve evrakları eksik olduğu için 21 bin lira para cezası kesildi.  

Diğer yandan uygulamaya alkollü giren farklı bir sürücünün bahanesi ise 'Eşimle tartıştım, o yüzden içtim' oldu.  
Alkolmetreyi üfleyen sürücü 1.80 promil alkollü çıktı. Polise 'Eşimle tartıştım, o yüzden içtim' dese de cezadan kaçamadı.  

Polisin 'Eş, dost ve akraban varsa çağır. Aracı teslim edelim' demesi üzerine telefonuna sarılan alkollü sürücüye kimse geri dönüş yapmayınca aracı bağlandı. İki sürücü de ifadeleri alınmak üzere karakola götürülürken, idari para cezası kesildi. 

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü uygulamaların vatandaşların can güvenliğini sağlamak için aralıksız devam edeceğini bildirdi. 

TIKLA İZLE: SÜRÜCÜLERDEN DETAYLAR

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yenişehir Havalimanı’na yeni seferler başlıyor13 Haziran 2025 Cuma 10:39
  • Kayıp genç kız pastanede bulundu13 Haziran 2025 Cuma 10:38
  • Çocuğun diline bıçak saplandı13 Haziran 2025 Cuma 10:36
  • Fazıl Say'dan İznik'e özel türkü13 Haziran 2025 Cuma 07:33
  • Metro istasyonunda sızıp kaldı12 Haziran 2025 Perşembe 11:47
  • Güreşen ayılar uçuruma yuvarlandı12 Haziran 2025 Perşembe 10:51
  • İnşaat maliyetinde büyük artış12 Haziran 2025 Perşembe 10:09
  • Bursa Platformu’ndan Nilüfer çayı için çözüm önerisi12 Haziran 2025 Perşembe 08:37
  • Bursa'da yolcu otobüslerine sıkı denetim12 Haziran 2025 Perşembe 07:34
  • O ilçede ateş ve mangal yakmak yasaklandı11 Haziran 2025 Çarşamba 11:02
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43