• BIST 9339.59
  • Altın 4300.825
  • Dolar 39.5159
  • Euro 45.3824
  • Bursa 17 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 15 °C

Aliyev, Varank’ı kabul etti

Aliyev, Varank’ı kabul etti
Aliyev, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank’ı kabul etti...

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı kabul etti.   

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın görüşme gerçekleştiği belirtildi. Görüşmede, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin sanayi ve teknoloji alanları da dahil olmak üzere çeşitli alanlarda gelişmesinden duyulan memnuniyet dile getirildi ve işbirlikleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. 

Türkiye'nin ilk yerli elektrikli otomobili Togg’un üretilmesinden dolayı Varank’ı tebrik eden Aliyev, otomobilin Bakü'ye getirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını iletti. Aliyev, ikinci otomobilin Azerbaycan’da bulunmasını Azerbaycan ve Türkiye arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin bir göstergesi olarak değerlendirdi. 

Türkiye'nin Baykar Teknoloji şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile dün yaptığı görüşmeyi hatırlatan Aliyev, son yıllarda ülkede hem savunma sanayi hem de sivil sanayi alanında yüksek teknolojili ürünlerin geliştirildiğini vurguladı. Bunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türk insanının zekası, yeteneği ve emeği sonucunda ortaya çıktığını vurgulayan Aliyev, Togg’un üretime başlanmasının bu konuda güzel bir örnek olduğunu belirtti. Aliyev, tüm bu başarılar vesilesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve Türk halkına tebriklerini iletti. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise Togg’un ikinci otomobilinin Azerbaycan'da olmasından dolayı Cumhurbaşkanı ve Türkiye halkının gurur duyduğunu söyledi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Kadınlar tuvaletinde görüntü çekerken...16 Haziran 2025 Pazartesi 11:58
  • YKS'ye 2,5 milyondan fazla aday katılacak16 Haziran 2025 Pazartesi 11:29
  • Toprağı İyileştirmek Geleceği Korumaktır16 Haziran 2025 Pazartesi 10:57
  • Duruşma 16 Temmuz'a ertelendi16 Haziran 2025 Pazartesi 10:15
  • Elazığ'da çekirge istilası16 Haziran 2025 Pazartesi 10:08
  • Salda Gölü'ne giren baba-oğul boğuldu16 Haziran 2025 Pazartesi 09:46
  • FETÖ’nün ROKETSAN imamı yakalandı16 Haziran 2025 Pazartesi 09:43
  • Dervişoğlu'ndan referandum çağrısı14 Haziran 2025 Cumartesi 11:30
  • Bitkisel zayıflama ilaçları sağlığınız için tehdit14 Haziran 2025 Cumartesi 11:26
  • "Sahte alıcı" çetesi çökertildi14 Haziran 2025 Cumartesi 11:22
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43