• BIST 10853.49
  • Altın 4409.871
  • Dolar 40.6813
  • Euro 47.011
  • Bursa 23 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 22 °C

Alınan kiloları verebilirsiniz

Alınan kiloları verebilirsiniz
İşte yapmanız gerekenler.

Bayramda beslenmeye dikkat edilmemesi durumunda ortalama 2-3 kilo alındığına dikkat çeken uzmanlar, fiziksel aktiviteleri artırmak ve kırmızı etten biraz uzak durarak bu fazla kiloların verilebileceğini söyledi.

Diyetisyen Emre Uzun, bayram sırasında alına fazla kiloların verilmesi hakkında önerilerde bulundu. Fazla kilolarla mücadelede kahvaltının asla ihmal edilmemesi gerektiğini dikkat çeken diyetisyen Uzun, kahvaltıda bir kase yoğurdun içine karıştırdığınız 4 yemek kaşığı yulafın kan şekerini düzenlemeye yardımcı olduğunu belirti.

Uzun, yulafın vitamin mineral ve antioksidanlar açısından zengin bir besin olmasından bayramda mangalda tüketilen etin toksik etkilerine karşı vücudu koruduğunu ve serbest radikallerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olduğunu kaydetti.

Fazla kilolardan kurtulmak için kırmızı etten kısa bir süreliğine uzak durulması gerektiğine dikkat çeken Uzun, “Bayram sonrası mangalda pişen kırmızı etin toksik etkilerinden kurtulmak için bir süre kırmızı etten uzak bir detoks uygulamamız gerekiyor. Detoksun amacı zararlı bileşikleri vücuttan atmak olsa da uyguladığınızda küçük miktarda kilo kaybı da görebilirsiniz. Et tüketilecekse kırmızı et yerine ızgarada pişmiş bir balık veya haşlama yöntemi ile pişirilmiş tavuk göğsü tercih edilebilir. Balık, içinde bulundurduğu omega-3 sayesinde vücudumuzdan toksik maddeleri atmamıza katkıda bulunurken, tavuk içerdiği antioksidan selenyum minerali sayesinde vücudu zararlı maddelerden temizlemeye yardımcı olur.” değerlendirmesinde bulundu.

Fiziksel aktiviteyi arttırma tavsiyesinde de bulunan diyetisyen Uzun, bayramda alınan kiloları kaybetmek için spora bir an önce başlanmasını önerdi. Uzun, “Günlük yapacağımız en az 1 saatlik yüksek tempolu yürüyüşler yağ yakımını başlatırken, toksinlerden de kurtulmamızı sağlar.” ifadesini kullandı.



  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yaz aylarında dizleri bekleyen tehlikeler30 Temmuz 2025 Çarşamba 14:11
  • ALS hastalığında erken tanı önemi30 Temmuz 2025 Çarşamba 14:09
  • Yetersiz beslenmenin gizli işaretleri30 Temmuz 2025 Çarşamba 14:06
  • Çocuklarda klimaya dikkat!30 Temmuz 2025 Çarşamba 14:03
  • Kulak zarı neden yırtılır?30 Temmuz 2025 Çarşamba 13:58
  • Kadınları tehdit eden yaz hastalıkları30 Temmuz 2025 Çarşamba 13:56
  • Duruş bozukluğunun sebebi diş sıkma olabilir30 Temmuz 2025 Çarşamba 13:50
  • Genç “Yaşlanmanın” Sırları30 Temmuz 2025 Çarşamba 13:48
  • Hamilelikte sağlıklı beslenme şifreleri28 Temmuz 2025 Pazartesi 15:59
  • Sıcaklarda burun kanamalarına dikkat28 Temmuz 2025 Pazartesi 15:58
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43