• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Bursa 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

Akut, Hatay'da iki okul açtı

Akut, Hatay'da iki okul açtı
Hataylı çocuklar yeni okullarında ikinci döneme “merhaba” dedi...

AKUT VAKFI, 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Hatay’ın Antakya İlçesi’ne bağlı Serinyol ve Maşuklu’da iki prefabrik okul yapan AKUT VAKFI, ikinci dönemin ilk ders gününde düzenlenen törenlerle okulların açılışını gerçekleştirdi.

Depremde okulları yıkılan Serinyol İlkokulu ve Ortaokulu ile Maşuklu İlkokulu’nun öğrencileri özverili bir çalışma sonucunda tamamlanan yeni okullarına kavuştular.  

Kurulduğu günden bugüne toplumda afet bilincinin, afetlere hazırlıklı olma farkındalığının artması ve güvenli yaşam kültürünün yaygınlaşması için çalışan AKUT VAKFI, 6 Şubat depremlerinin ardından gönüllüleri ile birlikte bölgede dayanışma faaliyetlerine başladı. Arama kurtarma ekiplerine teknik ekipman ve kişisel koruyucu donanım, vatandaşlara ise insani yardım malzemeleri ulaştırdı.

Hatay’da depremden etkilenen ve zor şartlar altında yaşamlarını devam ettiren insanlarımızın kendilerini iyi hissetmelerine yardımcı olmak amacıyla kişisel bakım ve hijyen hizmeti sunan kuaförler kurdu. AKUT VAKFI, eğitime destek ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek amacıyla bu kez depremde okulları yıkılan Hataylı öğrenci ve öğretmenleri yeniden buluşturan prefabrik okullar yaptı. 

AKUT VAKFI’nın Hatay Valiliği ile gerçekleştirdiği protokol çerçevesinde Hatay’ın Antakya İlçesi’ne bağlı Serinyol ve Maşuklu mahallerinde yapılan iki prefabrik okul törenle açıldı. Düzenlenen törenlere; Antakya Kaymakamı ve Hatay Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş, Hatay İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Ayazhan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Doğan, Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tecimen,  AKUT VAKFI Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nasuh Mahruki, İkinci Başkan Yardımcısı Saydun Gökşin, Mütevelli Heyeti Üyesi ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Pınar Beard, Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Yurdakan ve Tevfik Onur Okyay, AKUT Vakfı gönüllüleri ve destekçileri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile veliler ve mahalle sakinleri katıldı. Ülkemizi derinden sarsan 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde kalpler buruk da olsa çocukların yüzlerindeki mutluluk görülmeye değerdi. 

Acil durum çıkışından jeneratöre, sınıflarda teknolojik aletlere kadar tüm detaylar düşünüldü… 

Serinyol İlkokulu ve Serinyol Ortaokulu ile Maşuklu İlkokulunda toplam 670 öğrenci öğrenim görecek. Her birinde sekiz derslik bulunan ve yalıtımları da yapılan prefabrik okullarda; öğretmenler odası, müdür odası, engelli öğrencilerin de unutulmadığı tuvaletler bulunuyor. İklim koşullarına uyumlu, yalıtım işlevi de bulunan çift çatı tasarımı sıcak yaz günlerinde gölge ve enerji tasarrufu imkanı da sunuyor. Sıraları, tahtası, bilgisayarı, projeksiyon aleti gibi tüm detayların düşünüldüğü ve teknolojik donanımların sağlandığı sınıflarda ikişer adet klima da yer alıyor. Sınıflarda doğal ışıktan yararlanmak ve temiz hava akışı sağlamak için pencereler özel olarak tasarlanırken yangın acil durum çıkışları yapıldı. Okullarda ayrıca ses ve güvenlik sistemleri kuruldu. Enerji ve su ihtiyacına yönelik olarak ise jeneratörler ve su tankları yerleştirildi. Okul zilinin çalmasıyla güvenli ve verimli bir eğitim ortamında sıralarına yerleşen öğrenciler ile öğretmenlere kendileri için özel olarak Melodi Çikolata, ETİ ve Sinerji Tekstil tarafından hazırlanan hediyeler verildi.  

AKUT VAKFI’nın hayata geçirdiği Hatay okul projesine Turkish Philanthropy Funds Ana Sponsor olarak destek verdi. Klüh Multiservices, Busch Vacuum da projenin destekçileri arasında yer alırken Hatay’da faaliyet gösteren Hateks firması da yerel dayanışmanın güzel bir örneğini sergileyerek okulların yapım sürecinde AKUT Vakfı’nın yanında oldu.

Hatay’ın yanında olmaktan gurur duyuyoruz…

AKUT VAKFI Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nasuh Mahruki, Hatay’a kazandırdıkları prefabrik okullar sayesinde Hataylı çocukların güvenle derslerine çalışabilecekleri, kendilerini geliştirip yarınları için güzel hayaller kurabilecekleri, ülkelerine ve milletlerine faydalı bireyler olarak yetişebilecekleri bir ortam sunmak için çaba harcadıklarını dile getirdi. Mahruki, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “AKUT VAKFI olarak 6 Şubat depremleri sonrası var gücümüzle bölge halkının yanında olduk. Zor zamanlarda dayanışmanın ve birlikte mücadele etmenin gücünü göstermeye gayret ettik. Çocuklarımıza ve gençlerimize yapılan tüm yatırımların, verilen tüm hizmetlerin geleceğimiz, ülkemiz ve hepimiz için kalıcı değerler oluşturacağının bilinciyle başladığımız Hatay’a iki okul projemizi tamamlayarak açılışlarını yapmaktan dolayı gururluyuz. Zor zamanlardan geçerken öğrencilerimize ve öğretmenlerimize en verimli eğitim ortamını sunmayı hedefledik. Tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize başarılı ve keyifli bir eğitim, öğretim dönemi diliyoruz.”

Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Hava değişimi kalp krizini arttırır mi?26 Nisan 2024 Cuma 11:55
  • Spora başlamadan önce 3 öneri26 Nisan 2024 Cuma 11:07
  • Sınav stresi diş sıktırıyor26 Nisan 2024 Cuma 10:50
  • Sahte güneş gözlüklerine dikkat26 Nisan 2024 Cuma 09:20
  • Muhtarlık kurumuna gerek var mı?25 Nisan 2024 Perşembe 15:29
  • Yürüyüş yapmak depresyonu önlüyor25 Nisan 2024 Perşembe 12:32
  • Evlenme korkusu nedir?25 Nisan 2024 Perşembe 10:46
  • Alerjik hastalıklara dikkat25 Nisan 2024 Perşembe 10:36
  • Metabolizmanın patronu:Tiroid bezi24 Nisan 2024 Çarşamba 12:28
  • İlişkilerde en sık yapılan hata24 Nisan 2024 Çarşamba 11:31
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78