• BIST 5.001,06
  • Altın 1205.214
  • Dolar 19.0354
  • Euro 20.7175
  • Bursa 10 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 10 °C

Aktif Eğitim Sen: Dayak yiyen öğretmen suçlu muamelesi görüyor!

Aktif Eğitim Sen: Dayak yiyen öğretmen suçlu muamelesi görüyor!
ADANA - Aktif Eğitimciler Sendikası Adana Şube Başkanı Ömer Yılmaz, geçtiğimiz günlerde okul bahçesinde öğrenci yakını olduğu iddia edilen bazı kişilerin saldırısına maruz kalan Malazgirt Ortao

ADANA - Aktif Eğitimciler Sendikası Adana Şube Başkanı Ömer Yılmaz, geçtiğimiz günlerde okul bahçesinde öğrenci yakını olduğu iddia edilen bazı kişilerin saldırısına maruz kalan Malazgirt Ortaokulu Müdürü Süleyman Mihricihan'ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Yılmaz, dayak yiyen öğretmenin suçlu muamelesi gördüğünü ileri sürdü.

Mihricihan'ın olabildiği kadar imkânsızlıklar arasında demir kapılar ardından eğitim öğretim faaliyeti yapmaya çalışırken dışarıdan gelen insanlar tarafından darp edildiğini vurgulayan Yılmaz, saldırıyı kınadı. Mihricihan'ın kaşının patladığını ve bıçaklanmaktan da son anda kurtulduğunu ifade eden Yılmaz, "Ne yapmış okul müdürü, sadece o dakikada orada bulunmuş. Öğretmen bulunsa o darp edilecekti. Okullarda güvenlik zafiyeti vardır, bir an önce profesyonel güvenlik görevlilerine ihtiyaç vardır, buralara bir bütçe ayrılmalıdır, Milli Eğitim Bakanlığı buralara eğilmelidir. Bir sendikanın değirmenine su taşımaktansa yetkililerimiz bu meselelere eğilseler sorun çözülecek." dedi.

Mihricihan'ı ziyaret ederek geçmiş olsun dediklerini ileten Yılmaz, "Öğretmenimiz hem dayak yedi hem de şimdi suçlu muamelesi görüyor. Darp eden kişi 'müdür beni okula almıyordu, tartışma çıktı.' demiş. Adam bıçakla gelmiş, okulu basmış, şuan devlet müdürümüze daha çok soru soruyor. Bir eğitimci, bir insan çalıştığı ortamda kendini güvende hissetmezse verimli olabilir mi? 'Acaba beni burada birisi darp edecek mi, acaba ben burada bir şiddete maruz kalacak mıyım?' endişesiyle verimli olamaz ki. Bir de darp edildiği zaman 'Benim bakanlığım acaba beni savunabilecek mi?' bunun da endişesini taşıyor." diye konuştu.

ÖSS'de binlerce öğrencinin sıfır çektiğini, matematik ortalamasının ise 2 net seviyelerine düştüğünü ifade eden Yılmaz, "Gün geçmiyor ki bir öğretmen dayak yememiş olsun. Bir de basına yansımayan darp hadiseleri var. Birileri gelip darp ediyor, üst taraftan 'Siz ne yapıyorsunuz ki?' diyorlar. Yani halk da eğitimcinin karşısında ama maalesef bakanlığımız da bununla ilgili öğretmeni presliyor. Öğretmen ortada kalmış, yaşam mücadelesi veriyor. Doğal olarak başarı gelmiyor." ifadelerini kullandı.
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Metropoller 2022’de göç verdi31 Ocak 2023 Salı 14:06
  • 2023’te görmeden geçmeyin30 Ocak 2023 Pazartesi 11:19
  • Türkiye'deki huzurlu kasabalar24 Ocak 2023 Salı 11:32
  • Dijital basında en çok konuşulanlar29 Aralık 2022 Perşembe 16:00
  • 2022'de en çok konuşulanlar22 Aralık 2022 Perşembe 12:39
  • Şampiyon yemekleri belli oldu20 Aralık 2022 Salı 10:30
  • Yılın En’leri Anketi15 Aralık 2022 Perşembe 12:51
  • Dünyanın en pahalı şehirleri07 Aralık 2022 Çarşamba 12:47
  • İş dünyasında kadın olmak03 Aralık 2022 Cumartesi 13:07
  • 27 ülke internet kısıtlamalarını artırdı25 Kasım 2022 Cuma 12:46
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78