• BIST 11529.81
  • Altın 4472.316
  • Dolar 41.0251
  • Euro 47.782
  • Bursa 18 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Aktaş'tan geri adım

Aktaş'tan geri adım
Su faturalarıyla ilgili açıklama...
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş su faturalarıyla ilgili geri adım attı.
 
Bursa haber...
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi, 1 Nisan'dan itibaren BUSKİ abonelerinin sayaçlarını okumayarak son 3 aylık tüketim ortalamasına göre fatura çıkarılacağını açıklamıştı. Yapılan açıklama, koronavirüs nedeniyle su fiyatlarında indirim bekleyen Bursalılardan büyük tepki toplamıştı.
 
Bursabakış'ın gündeme taşıdığı haber sonrası karara tepki gösteren Bursalılar; "Birçok isyeri kapalı. bir çok insan yazlığına gitti. Buski kapalı işyerine birde fatura gönderecek. Bir çok ilde suya yüzde 50 indirim yapılırken biz kullanmadığımız suya fatura ödeyeceğiz"diyerek Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bu kararını eleştirmişti.
 
 
AKTAŞ'TAN GERİ ADIM
 
Bursa Büüyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bugün yaptığı açıklamada ise kararda düzeltme yaparak "BUSKİ bu ay su sayacı okumayacak. Ocak, Şubat, Mart ayı ortalamasının yüzde 50'sini faturalandıracağız. İşletmelere Nisan ayında fatura göndermeyeceğiz" dedi.
 
Ayrıntılar geliyor...
 
 
 
 
 
İLGİLİ HABER
 
 

Bursa Büyükşehir Belediyesi kararına sert tepki!

 
Bursa Büyükşehir belediyesi'nin su faturası kararına tepki
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi, 1 Nisan'dan itibaren BUSKİ abonelerinin sayaçlarını okumayarak son 3 aylık tüketim ortalamasına göre fatura çıkarılacağını açıkladı. Yapılan açıklama, koronavirüs nedeniyle su fiyatlarında indirim bekleyen Bursalılar da soğuk duş etkisi yarattı.
 
Karara tepki gösteren CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca ise Belediyeyi fırsatçılık yapmakla suçladı.
 
İsmet Karaca; "Bir çok esnaf, işyeri kapalıyken son 3 ay ortalamasına göre fatura keseceğiz demek resmen fırsatçılıktır. Koronavirüs nedeniyle yazlığa taşınan insanlarımız yada işyerini kapatmak zorunda kalan yurttaşlarımız son 3 aylık tüketimine göre fatura ödeyecek. Bu doğru bir karar değildir. Koronavirüs fırsatçılarının önünü kesmesi gereken Büyükşehir belediyesi kendisi fırsatçılığa soyunmuştur." dedi.
 
Bursa haber...
 
 
"10 TON SU ÜCRETSİZ OLMALI"
 
CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, "1930 yılında kabul edilen Umumi Hıfzısıhha Kanunu, salgın durumlarında hijyen için büyük önem taşıyan her aileye 10 ton suyun ücretsiz verilebilmesine izin veriyor.
Biz, BUSKİ derhal bu uygulamaya geçmeli, her aileye kullanacağı ilk 10 ton su ücretsiz olmalıdır derken Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bu işten fırsat yaratmaya çalıştığını görmek gerçekten kaygı verici."diye konuştu.
 
 
TÜRKİYE'NİN EN PAHALI SUYUYLA KORONA SAVAŞI!
 
Edirne Belediyesi’nin Korona önlemleri kapsamında suya yüzde 50 indirim yaptığını hatırlatan Karaca, "Türkiye'nin en pahalı suyuyla Koronaya karşı savaş veriyoruz. Edirne Belediyesi suya yüzde 50 indirim yaptı. Bursa Büyükşehir Belediyesinden benzer bir karar beklerken gelen açıklamayla Bursa halkı şaşkınlığa uğramıştır." ifadelerini kullandı.
 
 
Konuşmasında Evliya Çelebi'nin, "Velhasıl Bursa sudan ibarettir' sözünü hatırlatan Karaca, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Bursa'da zaman şiirini okumasını da tavsiye etti.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa'da su krizine stratejik hamle!25 Ağustos 2025 Pazartesi 12:01
  • Mudanya'da 3,4 şiddetinde deprem25 Ağustos 2025 Pazartesi 11:57
  • Bursa'da motosiklet kazası: 1 ölü 1 yaralı25 Ağustos 2025 Pazartesi 09:34
  • Balkesir'de deprem! Bursa'da sallandı...24 Ağustos 2025 Pazar 21:58
  • Başkan Bozbey’den Bursaspor’a ziyaret23 Ağustos 2025 Cumartesi 09:40
  • Ağaca çarpan kamyonette can verdiler23 Ağustos 2025 Cumartesi 09:34
  • Üzerine asit sıçrayan işçi yaralandı23 Ağustos 2025 Cumartesi 09:28
  • Nilüfer’de şaloma kıvılcımı fabrikayı yaktı22 Ağustos 2025 Cuma 12:13
  • Bursa’da Karagöz Coşkusu22 Ağustos 2025 Cuma 12:10
  • Seyir halindeki kamyonetin kasasından düştü22 Ağustos 2025 Cuma 12:07
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43