• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Bursa 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Akşener, Bursa'da konuştu

Akşener, Bursa'da konuştu
Akşener: Bu seçimde kendimizin kaç kilo ettiğini göreceğiz...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bu seçimlere her bir yerde tek başınıza girecek gibi hazırlanacağız. Biz hür ve müstakil bir siyasi parti olarak bu seçimde kendimizin kaç kilo ettiğini paylaşacağız, tarttıracağız, göreceğiz. Onun bunun ağzı kokusunu çekmeden, hakaret yemeden başımız öne eğilmeden sonuç bizimdir" dedi. 

Bursa haber...  

Bir akrabasının düğünü için Bursa'ya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ilk olarak partisinin il teşkilatını ziyaret etti. Akşener'i Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu, İYİ Parti Bursa Milletvekilleri Selçuk Türkoğlu ile Hasan Toktaş ve partililer karşıladı.

İl binasında düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada bir seçim sürecine  geçirdiklerini belirten Akşener, "O seçimin sonuçları ile ilgili suçlandık kabulümdür. Keşke her şeyin sorumlusu bu gariban olsun. Olmadığı zaman her şey iyi ama öyle bir durum yok. Bu seçimin sorumlusu hepimiziz. O masada oturan 6 kişidir. Ben sorumluluğumu partim adıma kabul ediyorum, ama kabul etmediğim bir şey var. İYİ Partililer çalışmadı, dediler. Bu koskocaman kuyruklu bir yalandır. İYİ Parti'ye oy vermeyi düşünenlerin önemli bir kısmı kızdı ve gitti. Onlara saygım sonsuz ama İYİ Parti'yi cezalandıranlar. Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermediler. Bize de oy vermediler. Biz de ceza gördük başım üstüne. Bu eksikten bir ders çıkarıp aynı hataları tekrar etmeyeceğiz. Çünkü seçmen velinimettir. Ama bugün talep edeniz, talep eden dinlemek zorundadır. Siyasetçi bu ülkeyi yönetmeyi sizin oylarınızla talep eder. Yüzde 15'lerin 17'lerin konuşulduğu bir süreçte yuvarlarsak yüzde 10’luk oy aldıysak üstü zaten bizi cezalandırmıştır. Ama bize verilen oyla diğer partileri toplayın. İşte bizim seçmenimizin Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na samimiyetle çalıştığını gösteriyor. Bana canlarının istediğini söylüyorlar ama partililerime, arkadaşlarıma saygısızlık edeni çarparım. Yüzlerini yere yapıştırırım. Biz bu ülkeyi yönetmek için kurulduk. Ne oldu olmadı. Neden olmadığının sorularını sizlerden öğreniyorum. Milletvekillerini topladım, divan toplandı, il başkanları ile konuştuk. Şimdi genişleterek bu işi sizden öğreneceğiz, sahadan gelen bilgileri siz vereceksiniz. Ona göre yol haritası oluşturacağız" diye konuştu. 

"FETÖ'cü olmadığı tescilli tek genel başkan benim” 

Kendisine yönelik FETÖ soruşturması ve Türk olmadığına yönelik iddiaları yanıtlayan Akşener, "Hukuk olmuş guguk. Allah’ıma bin şükür şunu söyleyebilirsiniz bölgede Türklüğü tescilli FETÖ'cü olmadığı tescil edilmiş tek genel başkan benim. Bana AK Parti'nin eski Sur Belediye Başkanı Ermeni olduğumu söyledi. Olabilir. Ama değilim yani. Ermeni olmak bir nakısa değil. O anlamda söylüyorum. Elbette ama değilim. Benim babamın ailesi Savcılı Türkmeni, anam Avşar. Dolayısı ile ben Türkmenim. Mahkemeye verdik kayıtlar geldi Türklüğü tescilliyim. Bütün genel başkanların içinde Türkmenliği Yörüklüğü tescilli tek şahısım" ifadelerine yer verdi. 

AK Parti ile anlaştığı yönünde çıkan iddialar nedeniyle çok üzüldüğünü ifade eden Akşener, "Bazıları çıkıp 'Tayyip Erdoğan ile anlaştı. Acaba ondan mı oldu?' dedi. Ayıptır ayıp. Biz bu partiyi kurduğumuz zaman kaçanlar ve korkanlar, biz o gün yalanlamışız da bugün mü yalanlamayacağız. Hadi be oradan" dedi. 

"Yerel seçimlerde olumsuz sonuç alırsak gereğini yaparım” 

Yerel seçimlerin startını da veren Akşener, "Bugün burada vira Bismillah diyoruz. Yerel seçimlere hazırlanacağız. Her bir ilçe için mutlaka adayınız olacak onları konuşacağız. Bu seçimlere her bir yerde tek başınıza girecek gibi hazırlanacağız. Bu netlikte söylüyorum. Biz hür ve müstakil bir siyasi parti olarak bu seçimde kendimizin kaç kilo ettiğini paylaşacağız, tarttıracağız, göreceğiz. Kendimizi seçmene millete anlatacağız. Çok çalışacağız kaç kilo ediyoruz göreceğiz. Hedefimiz elbette ki belediye başkanlıklarını almak. Ama en önemlisi onun bunun ağzı kokusunu çekmeden hakaret yemeden başımız öne eğilmeden sonuç bizimdir. Sonuç neyse. Artıysa hepimizindir, eksiyse de sorumlu benimdir. Gereğini yapacağım" şeklinde konuştu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • 13 ilde ‘Sibergöz-35’ operasyonu27 Nisan 2024 Cumartesi 10:45
  • İnşaat işçisi çatıdan atlamak istedi27 Nisan 2024 Cumartesi 10:31
  • Mehmet Ali Yılmaz toprağa verildi26 Nisan 2024 Cuma 15:44
  • Yeni müfredat taslağı hazırlandı26 Nisan 2024 Cuma 14:47
  • Bakan Güler, KKTC'de26 Nisan 2024 Cuma 12:58
  • Yurtta hava durumu26 Nisan 2024 Cuma 09:24
  • 36 bin yeni sağlık personeli alınacak26 Nisan 2024 Cuma 09:12
  • TBMM'de Çocuk Zirvesi25 Nisan 2024 Perşembe 13:21
  • Ümit Özdağ, Ulus Hali’nde25 Nisan 2024 Perşembe 12:23
  • Eş zamanlı ‘Bozdoğan-29’ operasyonu25 Nisan 2024 Perşembe 10:13
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78