• BIST 11182.96
  • Altın 4892.421
  • Dolar 41.2657
  • Euro 48.9907
  • Bursa 26 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 26 °C

Akıllı gözlükle ders gerçekleştiriliyor!

Akıllı gözlükle ders gerçekleştiriliyor!
Anatomi dersinde çığır açan teknoloji!

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi, Covid-19 pandemisi nedeniyle çevrimiçi eğitimde çığır açacak bir uygulamayı hayata geçirdi. Teknolojinin tüm olanaklarından yararlanılarak öğrencilerin hizmetine sunulan uygulamada, kadavra üzerinde anlatılan anatomi dersi, özel kameralı gözlük ile senkron (canlı) bir şekilde gerçekleşiyor.

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi, senkronize anatomi dersi uygulamasıyla tıp eğitiminde çığır açtı. Pandemi nedeniyle fi-jital eğitimin gerçekleştiği bu dönemde anatomi dersi akıllı gözlükle veriliyor.

Vuzix tarafından üretilen akıllı gözlük ile öğrenciler ders sırasındaki tüm uygulamaları hocalarının gözünden eş zamanlı olarak istedikleri yerden ekranları başında izleyebiliyor. 

Pandemide de kesintisiz eğitim 

Bilime ve teknolojiye yaptığı yatırımlarıyla fi-jital üniversite kavramını benimseyen Üsküdar Üniversitesi, Covid-19 pandemisine uygun uzaktan eğitim uygulamalarını, “akıllı gözlük ile anatomi dersleri”ni başlatarak bir adım öteye taşımış oldu. 

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Usta’nın senkron anatomi derslerinde kullandığı akıllı gözlük sayesinde öğrencilerin bir kısmı seyreltilmiş ortamda dersi hem birebir hem de dev ekrandan izliyor. Öğrencilerin bir kısmı da HD kamera ile donatılmış gözlükle dersin tüm ayrıntılarını evindeki bilgisayarında hocasının gözünden takip edebiliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Emekli öğretmen taşlara 'fısıldıyor'15 Eylül 2025 Pazartesi 11:58
  • 'Japon Kuklası' Keçiören’de sahne aldı15 Eylül 2025 Pazartesi 10:57
  • Lenfomada erken teşhis hayat kurtarır15 Eylül 2025 Pazartesi 09:59
  • Beslenme çantası için doğru seçimler12 Eylül 2025 Cuma 17:35
  • Aşırı ödev kaygı sebebi!12 Eylül 2025 Cuma 17:28
  • Prostat kanserinde en güncel 4 tedavi!12 Eylül 2025 Cuma 17:00
  • Kemik erimesine iyi gelen besinler12 Eylül 2025 Cuma 16:56
  • Teknoloji kullanımı boyun fıtığı riskini artırıyor11 Eylül 2025 Perşembe 14:56
  • Okullu çocuklarda çürük riskine dikkat11 Eylül 2025 Perşembe 14:54
  • Kalp çarpıntısının altında yatan nedenler11 Eylül 2025 Perşembe 14:36
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43