• BIST 10972.63
  • Altın 4441.484
  • Dolar 40.6837
  • Euro 47.4391
  • Bursa 28 °C
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 31 °C

Akar ile kuvvet komutanları Anıtkabir'de

Akar ile kuvvet komutanları Anıtkabir'de
Genelkurmay Başkanlığı görevini 18 Ağustos'ta devralan Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanları ve Jandarma Genel Komutanı ile Anıtkabir'i ziyaret etti.

Genelkurmay Başkanlığı görevini 18 Ağustos'ta devralan Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanları ve Jandarma Genel Komutanı ile Anıtkabir'i ziyaret etti.

Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunup ve Şeref Defteri'ni imzalayan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu, Ebedî Başkomutanımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk,” hitabıyla deftere şunları yazdı:
“Türk vatanseverliğinin çelikleşmiş bir ifadesi olarak bağrından çıktığı yüce milletimize hizmetten başka gayesi olmayan; varlığını, millî birliğimizin ve bölünmez bütünlüğümüzün teminatı olan değerleri yaşatmaya adayan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin 29’uncu Genelkurmay Başkanı olarak kuvvet komutanlarım ve Jandarma Genel Komutanımla birlikte huzurunda bulunmanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin Cumhuriyetimizin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti niteliklerine gönülden bağlı mensupları olarak, akıl ve bilime dayalı Atatürkçü düşünce sisteminden güç ve ilham alarak aydınlattığın yolda, kararlılıkla ve emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz. Değerli silah arkadaşlarımla birlikte, askerlik mesleğinin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin komutasını üstlenmiş olmanın omuzlarımıza yüklediği görev ve sorumluluklarımızın bilincinde olarak Silahlı Kuvvetlerimizin bölgesinde etkin, saygın ve caydırıcı bir ordu olması ve daha üstün seviyelere ulaştırılması için yüce milletimizin hizmetinde ciddiyet, samimiyet, diyalog ve koordinasyon içinde tek yürek hâlinde çalışacağız. Gücünü, şanlı mazisinden ve yüce Türk milletinin sevgi ve güveninden alan, asil halkımızın her kesiminin içinden çıkıp gelmiş olmakla ‘Milli Ordu’ ordu olmanın tüm özelliklerine sahip kahraman Silahlı Kuvvetlerimiz; dün olduğu gibi bugün de içtiği anda sadık kalarak aynı inanç, heyecan ve kararlılıkla aziz milletimizin hiçbir zaman vazgeçemeyeceği egemenlik ve bağımsızlığının; şehit kanlarıyla yoğrulup bayraklaşan kutsal vatan topraklarının bütünlük ve güvenliğinin teminatı olmaya devam edecektir.
Bu vesileyle aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi saygı ve şükranla anıyor, manevi huzurunda saygı ile eğiliyoruz. Ruhun şâd olsun.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Diploma çetesi: 'Sahte kimlikle uyuşturucu taşıdılar'06 Ağustos 2025 Çarşamba 12:24
  • ÖSYM’nin sistemlerinde puan yükseltmişler06 Ağustos 2025 Çarşamba 12:03
  • AKOM'dan İstanbul için fırtına uyarısı06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:43
  • Araç sahiplerine iyi haber: İndirim geliyor...06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:18
  • Bir kadın cinayeti daha! Adres bu kez Ankara...06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:14
  • Açılım süreci komisyonunun adı belli oldu06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:52
  • 12 ilde yasa dışı bahis operasyonu06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:49
  • Altının hem fiyatı hem sahtesi artıyor06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:45
  • TÜMKAD'dan Anıtkabir'e ziyaret05 Ağustos 2025 Salı 14:30
  • İBB yeni temeli attı05 Ağustos 2025 Salı 14:07
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43