• BIST 10972.63
  • Altın 4443.862
  • Dolar 40.6565
  • Euro 47.3647
  • Bursa 30 °C
  • İstanbul 29 °C
  • Ankara 28 °C

AK Parti MYK, sil baştan değişti

AK Parti MYK, sil baştan değişti
Ömer Çelik, AK Parti'nin yeni MYK üyelerini açıkladı.

AK Parti'nin 5. Olağan Büyük Kongresi'nin ardından yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ilk toplantısını Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yaptı. Parti genel merkezinde gerçekleşen toplantı devam ederken, Ömer Çelik, AK Parti'nin yeni MYK üyelerini açıkladı.

Açıklamaya göre Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, yerini koruyan isimler oldu. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Abdülhamit Gül ise parti genel sekreterliği görevine getirildi. Diğer genel başkan yardımcıları ise koltuklarını kaybetti.

Eski Bakan Beşir Atalay'ın görev yaptığı medyadan sorumlu genel başkan yardımcılığı ve parti sözcülüğü görevine ise Ömer Çelik getirildi. MKYK dışında kalan Yasin Aktay'ın yerine Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine ise Dışişleri eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu atandı. Seçim yenilgisinin sorumluları arasında da gösterilen Süleyman Soylu'nun yerine ise parti teşkilatının yeni kaptanı Mustafa Ataş oldu.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine ise Kayseri Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki getirildi. Yeni kurulan İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanlığı yapan Ayhan Sefer Üstün getirildi.

Mustafa Şentop'un görev yaptığı Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımlığına eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ atandı. Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş'un yerine Maliye Bakanlığı eski Müsteşarı Naci Ağbal atandı.

Öznür Çalık'ın yürüttüğü Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine ise Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ atandı. Partinin deneyimli isimlerinden Ekrem Erdem'in yürüttüğü Araştırma-Geliştirmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Kaya getirildi.

Şanlıurfa Milletvekili Nurettin Nebati'nin görev yaptığı Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz seçildi. Yeni kurulan Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan atandı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43