• BIST 10449.36
  • Altın 4838.094
  • Dolar 41.271
  • Euro 48.595
  • Bursa 17 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

Ahmet Minguzzi'nin annesi eylemi sonlandırdı

Ahmet Minguzzi'nin annesi eylemi sonlandırdı
Ahmet Minguzzi'nin annesi yaptığı eylemi bugün sonlandırdı

Kadıköy'de oğlu Ahmet Minguzzi'yi cinayet sonucu kaybeden Yasemin Minguzzi, infaz yasasında değişiklik talebiyle İstanbul Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda oturma eylemi gerçekleştirdi. Acılı anneye benzer acıları yaşamış birçok aile de destek verdi.


Kadıköy'de bıçaklı saldırı sonucu öldürülen 15 yaşında Matia Ahmet Minguzzi'nin annesi Yasemin Minguzzi üç gün önce Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda adalet ve infaz yasalarına dikkat çekmek için oturma eylemi başlatmıştı. Minguzzi ailesinin yanı sıra, yakınlarını benzer şekilde kaybetmiş başka aileler de meydandaki sessiz protestoya katıldı. Eylemciler, cezaların caydırıcı hale getirilmesi ve infaz yasalarının tekrar düzenlenmesini istedi. Yaklaşık bir saat süren eylem sonunda Yasemin Minguzzi bugün itibarıyla eylemleri sonlandırdığını belirtti.

"Tek dileğim en yüksek cezayı almaları"


Ahmet Minguzzi'nin Yasemin Minguzzi, "Amaç tabiki de başka çocuklar ölmesin, başından beri bunun mücadelesini veriyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız da konuyu çok yakından takip ediyor. Sayın Milletvekilimiz Müşerref Pervin Tuba Durgut da artık öz ablam gibi oldu yani o da tırnaklarını bu işe geçirdi. Yasa değişikliği için çok uğraştılar, bu karar da çıkacak çok az kaldı başardık. Herkes bizim yanımızda oldu bu artık siyaset üstü bir şey oldu. Hepimiz kardeş olduk, birlik olduk. Ahmet bizi birleştirdi. Tek dileğim en yüksek cezayı almaları, başka çocuklara bir şey olmasın. Ahmet gitti ama işte bir sürü çocuk var. Sürekli tehdit geliyor ama biz korkmuyoruz mücadeleye devam" diye konuştu.

"Oğlumun kalbi iki gün çalıştı"


Araca açılan ateş sonucu oğlunu kaybeden baba Tanju Mutluay ise, "Benim oğlum hem çalışıp hem fotoğrafçılık yapıyordu, işi bittikten sonra çalışma arkadaşlarıyla halı saha maçına giderken arka tarafta bir araç gelerek benim oğlumun olduğu araca, başka araç ve kişilere kasten ateş ediyorlar. Araç içerisindekiler maskeli, benim oğlumun olduğu arabaya bir tane kurşun geliyor o da oğlumun kafasına isabet ediyor. Olay yerinde bilinci kapanıyor. Doktor bana böyle bir vakanın iyileştiğini ben görmedim dediğinde ben bittim. Oğlumun kalbi iki gün çalıştı. Allah kimseye yaşatmasın. Benim şu anki mücadelem şu, başka analar babalar aynı acıyı yaşamasın diye mücadele ediyorum. Cezalar arttırılsın öyle bir arttılsın ki o insanlar suç aletini bile taşıyamasınlar. Oğlumu katledenler büyük ihtimalle çete, inşallah yüz yıl ceza alırlar. Bu kişilerden üçü yakalandı biri firar durumda firari içinde kırmızı bülten çıkartıldı sağolsun savcı bey iyi bir çalışma yaptı. Hepsi inşallah kasten adam öldürmeyle yargılanacak. Dosya yeni tamamlandı. Eylül, ekim gibi mahkeme başlayacak. Bizim burada olmamızın sebebi cezalar arttırılsın, başka analar babalar ağlamasın diye buradayız" dedi.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İyi Parti'den BALKANTÜRKSİAD'a ziyaret06 Eylül 2025 Cumartesi 22:13
  • Anadol: Partiye Sahip Çıkın06 Eylül 2025 Cumartesi 21:58
  • 4 bin çocuk İBB Doğa Kampı'nda buluştu06 Eylül 2025 Cumartesi 21:45
  • CE Belgesi olmayan ürünlerden uzak durun06 Eylül 2025 Cumartesi 11:58
  • Yenidoğan Çetesi davası sürüyor06 Eylül 2025 Cumartesi 11:16
  • Jandarmadan dolandırıcılık operasyonu06 Eylül 2025 Cumartesi 11:04
  • Maydonoz Döner satışa çıkarıldı05 Eylül 2025 Cuma 11:07
  • Balıkesir Sındırgı'da deprem!05 Eylül 2025 Cuma 11:04
  • Beykoz Belediye Başkanı serbest bırakıldı05 Eylül 2025 Cuma 10:56
  • Gürsel Tekin ekibini topladı, video yayımladı05 Eylül 2025 Cuma 10:50
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43