İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "Ahbaplar Suç Örgütü" soruşturması kapsamında Ahbap Derneği hakkında yeni bir yargı kararı alındı. Mahkeme, derneğin tüm mal varlığının yönetiminin kayyıma devredilmesine hükmetti.
İstanbul 8. Sulh Ceza Hâkimliği'nin kararına göre, derneğe ait taşınmazlar, araçlar, banka hesaplarındaki nakit varlıklar ile diğer tüm mal varlığı unsurlarının idaresi için Avukat Rıdvan Can, Avukat Mustafa Göktuğ Kaya ve Prof. Dr. Ahmet Kasım Han yönetim kayyımı olarak görevlendirildi.
Mahkeme kararında, derneğin kurucusu Haluk Levent ile bazı yönetim ve denetim kurulu üyelerinin tutuklu olduğu, bazı isimler hakkında ise adli kontrol tedbirlerinin uygulandığı belirtildi. Ayrıca derneğin hesapları ve mal varlığı üzerinde daha önce tedbir kararı bulunduğu, derneğin fesih sürecinin de başlatıldığı ifade edildi.





























































Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.