• BIST 11270.32
  • Altın 4395.267
  • Dolar 40.9387
  • Euro 47.8117
  • Bursa 31 °C
  • İstanbul 30 °C
  • Ankara 27 °C

Adana Kebabında hamur ve ekmek hilesine dikkat

Adana Kebabında hamur ve ekmek hilesine dikkat
"Belki karbonat, belki hamur, belki ekmek vardır içinde ama gerçek kıyma dağılır, bulgur gibi dağılır"

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, "Eğer kebapta kıyma dağılmıyorsa, ben onda art niyet ararım. Belki karbonat, belki hamur, belki ekmek vardır içinde. Ama gerçek kıyma dağılır, bulgur gibi dağılır" dedi.


Kababın başkenti Adana'nın Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, uyarıda bulundu. Yağmur, yaptığı açıklamada kebapta karbonat, hamur ve ekmek hilesi olabileceği konusuna dikkat çekti.


Gerçek Adana Kebabı'nın zırhla çekildiğini belirten Yağmur, "Gerçek Adana kebabının altına kıyma saplandıktan sonra bir şiş koyulur. Neden? Çünkü o kıyma ocağa dökülmesin diye. Yani, piştikten sonra şişten çekerken yavaşça bulgur gibi dağılması gerekir. Eğer o kebapta kıyma dağılmıyorsa, ben onda art niyet ararım. Belki karbonat, belki hamur, belki ekmek vardır içinde. Neden? Tutsun diye. Ama gerçek kıyma dağılır; bulgur gibi dağılır" diye konuştu.
Kıyma kebabının normal şişlerde olması gerektiğine de değinen Yağmur, "Kuzu eti haricinde hiçbir et kebabın içine girmez. Bu kebap, mutlaka sırt etinden yapılır. Ve eğer o kıyma, şişten çekerken dağılıyorsa, işte o gerçek Adana kebabıdır. Ama kıyma dağılmıyorsa, elle kıymayı açıp içine soğanını, biberini yerleştiriyorsanız ve kıyma kendi kendine kapanıyorsa. Bu kıyma değildir. Bu Adana kebabı hiç değildir" diye konuştu.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Zafer Ekonomi Konseyi Toplandı20 Ağustos 2025 Çarşamba 15:12
  • Sonuçları beklemek kaygıyı artırıyor20 Ağustos 2025 Çarşamba 15:05
  • Kira artışı, paylaşımlı yaşamı zorunlu kılıyor!20 Ağustos 2025 Çarşamba 12:54
  • Memur zammında anlaşma sağlanamadı20 Ağustos 2025 Çarşamba 11:49
  • Selahattin Yılmaz'dan mektup var20 Ağustos 2025 Çarşamba 10:55
  • 30 sosyal medya hesabına erişim engeli20 Ağustos 2025 Çarşamba 10:31
  • Depremde ölen doktorların adıyla ilaç yazmışlar19 Ağustos 2025 Salı 12:49
  • Bahçeli CHP'yi hedef aldı: CHP menşeili Suç örgütü...19 Ağustos 2025 Salı 11:56
  • Özlem Çerçioğlu, CHP Lideri Özel'i mahkemeye verdi19 Ağustos 2025 Salı 11:22
  • MEB "zilsiz okul" uygulamasını hayata geçiriyor.19 Ağustos 2025 Salı 10:47
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43