• BIST 10858.03
  • Altın 4843.622
  • Dolar 41.3217
  • Euro 48.5877
  • Bursa 24 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Adana Baro Başkanı Çıtırık: Terörle yaşam hakkına yönelen zihniyeti kınıyoruz

Adana Baro Başkanı Çıtırık: Terörle yaşam hakkına yönelen zihniyeti kınıyoruz
Adana Barosu'nda ruhsat töreni heyecanı yaşandı. Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık (sağdan 7.), genç meslektaşlarını kutladı ve başarılar diledi.

ADANA (CİHAN)- Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, ülkenin içinde bulunduğu durum nedeniyle bireysel mutlulukların pek de yaşanamadığını söyledi.

Adana Barosu'nda ruhsat töreni heyecanı yaşandı. Staj dönemlerini baroda geçiren Ali Doğan Akalın, Sima Hallaç, Gamze Deveci ve Kübra Betül Özdemir için adliye içerisindeki Mahmut Esat Bozkurt Salon'unda tören düzenlendi.

Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, genç meslektaşlarını kutladı ve başarılar diledi.

Çıtırık, törende yaptığı konuşmada, mutlulukların paylaşıldıkça çoğaldığını ancak ülkenin içinde bulunduğu durum nedeniyle bireysel mutlulukların pek de yaşanamadığını ifade etti.

Terörden medet umanları kınadığını belirten Adana Baro Başkanı Çıtırık, “Ülkemizin içinden geçtiği koşullar bizleri son derece üzmektedir. Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde yaşanan terör saldırısında halen şehit sayısı belli değildir. Terörü bir çözüm aracı olarak görenleri kınıyoruz. Adana Barosu olarak, terörle insanların en temel hakkı olan yaşam hakkını elinden alan tüm zihniyetlerin karşısındayız, protesto ediyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Kederli ailelerine ve ulusumuza başsağlığı diliyoruz. Türkiye’yi yönetenler ve yönetmeye talip olanların ülkede birinci sorun haline gelmiş olan toplumsal huzur ve barış ortamını yeniden sağlamaya davet ediyoruz. Çünkü, bu kan her geçen böyle akmaya devam ettiğinde, artık Türkiye’nin; ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü gündeme geldiğinde; üniter devlet yapısındaki ayrışımlar söz konusu edilmeye başlandığında ve akan kanı durdurulmaya yönelik yöntemler yaşama geçirilmiyorsa ister istemez bunun sonuçlarını hep beraber yaşayacağımız görülüyor. Bu acı dolu gönlerin bir an önce sona ermesini gönülden istemekteyiz.” diye konuştu.
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İBB'den Marmara denizine temizlik04 Ağustos 2025 Pazartesi 01:25
  • İBB 72 bin hayata dokundu!04 Ağustos 2025 Pazartesi 01:21
  • Çalışma ruhsatları iptal edilemeyecek04 Ağustos 2025 Pazartesi 01:00
  • Koç üniversitesinden rekor yükseliş19 Ekim 2022 Çarşamba 15:33
  • Türkiye'de sağlığına kavuştu10 Ekim 2021 Pazar 11:06
  • Gururlandıran uluslararası ödül!25 Eylül 2021 Cumartesi 15:36
  • Türk Defnesi global pazara açılıyor19 Eylül 2021 Pazar 20:43
  • Ramazan’a özel gönül sohbetleri10 Mayıs 2019 Cuma 13:03
  • Başkan Aktaş Fethiyelilerle bir araya geldi16 Mart 2018 Cuma 14:06
  • İznik Gölü'nde balık bolluğu16 Mart 2018 Cuma 11:36
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43