• BIST 10372.04
  • Altın 4843.947
  • Dolar 41.3226
  • Euro 48.481
  • Bursa 21 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 21 °C

AB´den Hüseyin Aydın tepkisi: İfade hürriyeti temel değer

AB´den Hüseyin Aydın tepkisi: İfade hürriyeti temel değer
BRÜKSEL - Avrupa Birliği, Cihan Haber Ajansı'nın sorusu üzerine Hüseyin Aydın olayına ilişkin, "İfade hürriyeti Avrupa Birliği´nin temellerinden biridir." açıklaması yaptı. AB Komisyonu sözcüle

BRÜKSEL - Avrupa Birliği, Cihan Haber Ajansı'nın sorusu üzerine Hüseyin Aydın olayına ilişkin, "İfade hürriyeti Avrupa Birliği'nin temellerinden biridir." açıklaması yaptı.

AB Komisyonu sözcülerinden Maja Kocijancic, kişisel olaylarla ilgili yorum yapmadıkları belirttikten sonra Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi 10. maddesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içtihatları çerçevesinde ifade ve basın hürriyeti için uygun ortamın temin edilmesi çağrısı yaptı.

İfade hürriyetinin AB'nin temellerinden biri olduğunu hatırlatan sözcü, Brüksel'in basının çoğulculuğu ile hürriyetine saygı gösterilmesi konusundaki hassasiyetine vurgu yaptı.

Kocijancic, AB'nin aday ülkelerle yürütülen üyelik müzakerelerinde ifade ve basın hürriyetine ciddi ehemmiyet atfettiğini kaydederek, "Bir ülkede demokrasinin olgunluğu basın hürriyeti ve bu hürriyete duyulan saygıyla ölçülebilir." dedi.

Aydın, AVEA şirketinin 'sosyal sorumluluk' programına katılmak için gittiği toplantıdan yaka paça dışarı çıkarılmış, olay büyük tepki çekmişti. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43