• BIST 10746.98
  • Altın 4386.958
  • Dolar 40.6768
  • Euro 47.121
  • Bursa 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C

ABD ve Rusya Anlaştı

ABD ve Rusya Anlaştı
uriye'de Ateşkes Konusunda Anlaştılar
ABD ile Rusya, Suriye'de çatışmaların durdurulması amacıyla ülke genelinde ateşkesin 12 Eylül'de Kurban Bayramı ile başlaması konusunda anlaşmaya vardı.
 
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İsviçre'nin Cenevre kentinde bir otelde Suriye krizine ilişkin görüşmelerinin ardından basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
 
Kerry, Suriye'de şiddetin azaltılması, acıların hafifletilmesi, barış ve siyasi geçiş sürecinde çalışmaların sürdürülmesi konusundaki planı açıklamak üzere toplandıklarını söyledi.
 
ATEŞKES İÇİN ANLAŞMAYA VARILDI
 
ABD ile Rusya'nın, Suriye'de çatışmaların durdurulması için anlaşmaya vardığını vurgulayan Kerry, "Suriye'de ülke genelinde ateşkes, 12 Eylül'de Kurban Bayramı ile başlayacak. Planın uygulanmasının, Suriye için dönüm noktası olacağını inanıyoruz." dedi.
 
"ANLAŞMA BAŞARILI OLURSA ABD VE RUSYA ORTAK MÜCADELE EDECEK"
 
Tüm taraflara Suriye'de çatışmaların durdurulması anlaşmasına uyma çağrısında bulunan Kerry, anlaşmanın 7 gün başarıyla uygulanmasından sonra terör örgütleri IŞİD ve El Nusra ile mücadele konusunda ABD ile Rusya'nın ortak askeri koordinasyon sağlamak için çalışacağını dile getirdi.
 
"ILIMLI MUHALEFET İLE TERÖRİSTLER BİRBİRİNDEN AYRILACAK"
 
Lavrov ise ateşkesin 7 gün uygulanmasının ardından ABD ile bir uygulama merkezi kuracaklarını aktardı.
 
Her iki ülkeden askeri ve siyasi uzmanların, Suriye'deki terörist unsurlar ile ılımlı muhalefeti yerlerini tespit ederek birbirinden ayıracağını bildiren Lavrov, "Rusya hava kuvvetleri ve ABD hava kuvvetlerinin Suriye'deki teröristlere karşı birlikte hava saldırısı düzenlemesi konusunda anlaştık. Saldırıların yapılacağı yerlerin koordinatları konusunda da anlaşmaya vardık." diye konuştu.
 
Hava saldırılarıyla vurulacak bölgeler konusunda Suriye rejimini de bilgilendirdiklerine değinen Lavrov, "ABD ile hava saldırısı yapacağımız bölgelerin dışındaki yerlerde Suriye hava kuvvetleri görev yapacak." bilgisini paylaştı.
 
Lavrov, ABD'li mevkidaşı ile vardıkları anlaşmanın en önemli unsurlarından birinin, Suriye topraklarında ılımlı muhalefet ile teröristlerin birbirinden ayrılması olduğunu belirtti.
 
İNSANİ YARDIM İÇİN ORTAK ÇALIŞMA
 
ABD ile mutabık kaldıkları anlaşma belgesindeki diğer önemli bir hususun, Suriye'ye insani yardımların ulaştırılması olduğuna değinen Lavrov, özellikle Halep'in doğusu ve batısına yardım götürülmesinde Birleşmiş Milletler (BM) ve Uluslararası Kızılhaç Komitesiyle de iş birliği içinde olacaklarını kaydetti.
 
ANLAŞMA BAYRAMDA BAŞLIYOR
 
Başta insani yardımlar ve teröristlerle mücadele olmak üzere anlaştıkları adımları 12 Eylül'de atmaya başlayacaklarını anlatan Lavrov, "En önemli şey, belgede ne yazdığı değildir, pratikte nasıl uygulandığıdır." değerlendirmesinde bulundu.
 
Bu arada, basına kapalı gerçekleşen ve 15 saat süren görüşmeyi takip eden gazeteciler, son 4 saatte basın toplantısının yapıldığı odada bekletilerek dışarı çıkmalarına izin verilmedi. Lavrov, basın toplantısı öncesi gazetecilere pizza ve votka ikram ederken, "Pizzalar ABD'den, votka ise Rusya'dan." ifadesini kullandı.
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Trump'tan Kanada'ya yeni vergi11 Temmuz 2025 Cuma 09:29
  • Aliyev, Paşinyan’la bir araya geldi10 Temmuz 2025 Perşembe 10:51
  • Trump: Brezilya'ya yüzde 50 vergi koydu10 Temmuz 2025 Perşembe 10:50
  • Ukrayna'dan Rusya'da plaja saldırı09 Temmuz 2025 Çarşamba 11:19
  • Trump’tan yeni vergi sinyali09 Temmuz 2025 Çarşamba 10:52
  • ABD, HTŞ’yi terör örgütü listesinden çıkarıyor08 Temmuz 2025 Salı 09:17
  • Trump’tan Musk’a: Parti kurması saçma07 Temmuz 2025 Pazartesi 10:42
  • Trump: "FED Başkanı derhal istifa etmeli"03 Temmuz 2025 Perşembe 10:51
  • Trump, yine Musk'ı hedef aldı01 Temmuz 2025 Salı 11:10
  • İran’dan Starlink’e yasak30 Haziran 2025 Pazartesi 10:53
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43