• BIST 10372.04
  • Altın 4843.947
  • Dolar 41.3226
  • Euro 48.481
  • Bursa 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 19 °C

ABD, Rus uçaklarına kapatmasını istedi

ABD, Rus uçaklarına kapatmasını istedi
ABD’nin Atina yönetiminden Yunan hava sahasını Suriye’ye yardım taşıyan Rus uçaklarına kapatmasını talep ettiği iddia edildi.

ABD’nin Atina yönetiminden Yunan hava sahasını Suriye’ye yardım taşıyan Rus uçaklarına kapatmasını talep ettiği iddia edildi.

Ria Novosti ajansına konuşan Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’ndan ismi açıklanmayan bir kaynak, “Washington Cumartesi günü Yunan hükümetinden Suriye’ye askeri malzeme götüren Rus uçaklarına hava sahasını kapatmasını istedi. Moskova ile ilişkilerin kötüleşmesini istemeyen Atina ise buna olumsuz cevap verdi.” dedi.

Yunanistanlı yetkili 1-24 Eylül tarihlerinde Suriye’ye insani yardım göndermek amacı ile Yunan hava sahasının kullanımı ile ilgili Moskova’nın izin aldığını vurguladı.

Uluslararası basına konuşan bir başka kaynak ise Atina’nın Washington’ın talebini değerlendirdiğini, kararın önümüzdeki günlerde alınacağını belirtti.

Rusya 5-7 yıl önce imzalanan anlaşmalar çerçevesinde Suriye yönetimine askeri destek verdiğini kabul ederken, terörle mücadele çerçevesinde Şam yönetimi ile işbirliğinin sürdüğünü teyit etti.

Batılı basında yer alan haberlerde Rusya’nın Şam yakınlarında bir askeri üsse yüzlerce kişinin kalmasını sağlayacak prefabrik yapılar ve portatif bir hava trafik kontrol kulesi gönderdiği ve bölgeye Rus askerinin sevk edileceği iddia edilmişti.

Askeri destek sağlandığı ile ilgili haberleri doğrulayan Moskova yönetimi, Rus uçaklarının IŞİD’e yönelik operasyonlara katıldığı yönündeki iddiaları yalanladı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43