• BIST 10870.57
  • Altın 4383.338
  • Dolar 40.7865
  • Euro 47.7544
  • Bursa 23 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

ABD: Orta Asya ülkelerinin bütünlüğünü destekliyoruz

ABD: Orta Asya ülkelerinin bütünlüğünü destekliyoruz
ABD Dışişleri Bakanı'nın Güney ve Orta Asya'dan sorumlu yardımcısı Nisha Biswal basın toplantısında, Orta Asya ilişkilerini anlattı.

ABD Dışişleri Bakanı'nın Güney ve Orta Asya'dan sorumlu yardımcısı Nisha Biswal, Orta Asya ülkelerinin toprak bütünlüğünü desteklediklerini söyledi.

ABD'nin Duşanbe Büyükelçiliği'nde düzenlenen toplantıya video-konferans aracılığıyla katılan Nisha Biswal önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda ağırlıklı olarak ABD'nin Orta Asya bölgesine yönelik stratejisi ele alındı.
Biswal , ABD'nin Orta Asya stratejisinin ana omurgasını bölge ülkelerinin bağımsızlığı ve toprak bütünlüğünü desteklemenin oluşturduğunu kaydetti. Biswal , "Afganistan'daki geçiş dönemi dolayısıyla Beyaz Saray yönetimi bölge ile yakından ilgileniyor" dedi. Orta Asya ülkeleri arasında işbirliğinin ve entegrasyonun önemli ölçüde arttığından memnun kaldıklarını söyleyen Biswal, ABD yönetiminin bölgenin enerji sektöründeki işbirliğine büyük önem verdiğini belirtti. CASA elektrik nakil hattı projesini desteklediklerini belirten Biswal, bölgenin terör, uyuşturucu kaçakçılığı ve diğer tehditlere ile ilgili sorunlarının farkında olduğunu belirterek, bu alanda işbirliği yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Bölge ülkelerinin 24 yıldır ABD ile ilişkilerinin iyi konumda olduğunun altını çizen ABD Bakan Yardımcısı, Afganistan ordusu ile sıkı işbirliği içerisinde olduklarını ve bu ülkenin güvenliğini desteklediklerini kaydederek, bu anlamda sınır güvenliğinin güçlendirilmesi yönünde çalışmaların devam ettirileceğini söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Türkiye-Kazakistan arasında 20 önemli anlaşma30 Temmuz 2025 Çarşamba 10:09
  • Suriye ve İsrailli yetkililer Paris'te25 Temmuz 2025 Cuma 10:22
  • Irak'ta yangın faciası: 50 ölü17 Temmuz 2025 Perşembe 10:56
  • Eş-Şara: "Hepimiz bu toprakların ortağıyız"17 Temmuz 2025 Perşembe 10:14
  • Trump'tan Kanada'ya yeni vergi11 Temmuz 2025 Cuma 09:29
  • Aliyev, Paşinyan’la bir araya geldi10 Temmuz 2025 Perşembe 10:51
  • Trump: Brezilya'ya yüzde 50 vergi koydu10 Temmuz 2025 Perşembe 10:50
  • Ukrayna'dan Rusya'da plaja saldırı09 Temmuz 2025 Çarşamba 11:19
  • Trump’tan yeni vergi sinyali09 Temmuz 2025 Çarşamba 10:52
  • ABD, HTŞ’yi terör örgütü listesinden çıkarıyor08 Temmuz 2025 Salı 09:17
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43