• BIST 9439.86
  • Altın 2497.561
  • Dolar 32.5988
  • Euro 34.7905
  • Bursa 18 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

99.Yılda 99 metre bayrakla yürüdüler

99.Yılda 99 metre bayrakla yürüdüler
İYİ Parti Bursa'da Cumhuriyet'i coşkulu katılımla kutladı...

İYİ Parti Bursa İl Teşkilatı'nın Cumhuriyet Bayramı kutlaması renkli görüntülere sahne oldu. 99. Yıl onuruna 99 metre uzunluğundaki dev Türk Bayrağı ile yürüyüş yapan İYİ Partilililer, Atatürk Anıtı'na çelenk sunarak Cumhuriyet'e bağlılık yemini ettiler.

Bursa haber...     

İl Başkanı Selçuk Türkoğlu yaptığı konuşmada, "Bu zulüm iktidarının yıktığı Cumhuriyet değerlerimizi yeniden bir bir inşa edeceğiz" dedi.

"Yerle yeksan edilen adaleti, okunmaz hale getirilen hukuku, tarumar edilen hak ve özgürlükleri, İstibdat zihniyetiyle yok edilen ifade, düşünce ve basın hürriyetini yeniden tesis edeceğiz" diyen Türkoğlu, "İşte bugün Bursa'da başımızın üstünde taşıyarak yürüdüğümüz şanlı bayrağımıza üzerine yemin olsun ki, and olsun Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet yaşatmak için var gücümüzle çalışacağız" şeklinde konuştu.

Türkoğlu'nun açıklaması aynen şöyle:

Bastığı Yeri Toprak Değil, Vatan Bilen...Ve az önce 99.Gurur Yılı'nda 99 metrelik şanlı Türk bayrağımızı, tarih boyunca olduğu gibi başlarının üzerinde ve asla yere düşürmeden taşıyan Cumhuriyet Sevdalısı Kıymetli Dostlar selam sizlere...

Cumhuriyetin Yılmaz Bekçisi Gençlerimiz, Selam Sizlere...

Kurtuluş Savaşı'nın Unutulmaz Simgesi Kara Fatma'nın Mangal Gibi Yüreğine Sahip Cesur Kadınlarımız; Selam Sizlere...5 Yıl Önce Çıktığımız İYİLİK Yolunda Fedakarca Yürüyen, İlk Günkü Heyecan ve Coşkuyla, Ülkesinin Makus Talihini Yenebilmek İçin İktidara Koşan Kıymetli Dava Arkadaşlarım, Kardeşlerim; Selam Sizlere...
Selam Sizlere Anlalarım, Bacılarım, Ağabeylerim, Babalarım, Tüm Vatansever Dostlarım Selam Sizlere...

Kıymetli Hemşehrilerim;

Tam 99 yıl önce güzelim memleketimiz, vatan topraklarımız, her biri deve dişi gibi yedi düvelin işgaline uğramış, ülkemiz adeta yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştı.Emsalsiz Anadolu coğrafyasını doğudan, batıdan, güneyden, kuzeyden saran emperyalist ülkeler, yurdumuzu baştan başa teslim almış, yüzbinlerce düşman askeri Ankara'nın yanı başına kadar gelmişti. Bu asil Millet işte böylesine zor bir dönemde Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde birleşerek, dünyada eşi benzeri olmayan bir kurtuluş destanı yazdı. Tam 3 yıl boyunca süren Kurtuluş Savaşı'nda; genç, yaşlı, kadın, erkek demeden göğüs göğüse çarpışan Kahraman Halkımız, bir milletin adeta yeniden doğuşuna imzasını attı.

29 Ekim 1923 tarihi bağımsız Türk Devleti'nin, Türkiye Cumhuriyeti'nin dünya aleme ilan edildiği şanlı bir tarihtir...İşte bu anlamlı günde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yeni kurulan Türk devletinin adının 'Türkiye Cumhuriyeti, yönetim şeklinin de 'Cumhuriyet' olduğunu, Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden bütün dünyaya onurla, gururla haykırdı. 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' diyerek de artık halkın söz sahibi olduğuna vurgu yapan Büyük Atatürk, Cumhuriyet ilanının, aynı zamanda, Türk Milleti için 'En Büyük Bayram' olduğunu ifade etti.

Değerli Dostlar;

Biliyorsunuz bizler, bundan 5 yıl önce İYİ Parti'yi kurup çok zor günleri aşarak, bugün rant hırsından, talan zihniyetinden başka bir şey düşünmeyen iktidarının çıkmaza soktuğu ülkemizin umudu olduk...
Allah'ımıza çok şükür ki;

Milletimizin teveccühüyle de saflarımız her geçen gün daha bir sıklaştı, yan yana olduğumuz, omuz omuza iktidara yürüdüğümüz bugünlere geldik. 

İşte Cesurlar Hareketi olarak, bugün buradan bir kez daha ifade ediyoruz ki;Bu iflah olmaz zulüm iktidarının yıktığı Cumhuriyet değerlerimizi yeniden bir bir inşa edeceğiz.Yerle yeksan edilen adaleti...Esamesi okunmaz hale getirilen hukuku...Tarumar edilen hak ve özgürlükleri...İstibdat zihniyetiyle yok edilen ifade, düşünce ve basın hürriyetini...
İşte bugün Bursa'da başımızın üstünde taşıyarak yürüdüğümüz şanlı bayrağımıza üzerine yemin olsun ki, And olsun ki yeniden tesis edeceğiz.

Hülasa...

Milletimizin kendi kendini özgürce yönetebileceği bir yönetim şekli olan Şanlı Cumhuriyetimizi her zaman korumaya da, kollamaya da, savunmaya da kararlıyız...Hep birlikte onurla, gururla, heyecanla, coşkuyla; Cumhuriyetimizin 99. Kuruluş Yılı hepimize kutlu olsun, mutlu olsun.Sağolun, varolun..."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Sürücülere ceza yağdı19 Nisan 2024 Cuma 09:28
  • Şüpheli araçtan uyuşturucu çıktı19 Nisan 2024 Cuma 09:25
  • Otomobiller alev topuna döndü18 Nisan 2024 Perşembe 11:36
  • Kazalar peş peşe geldi18 Nisan 2024 Perşembe 11:27
  • Baba oğul define kurbanı oldu18 Nisan 2024 Perşembe 11:19
  • Suç makinası yakalandı18 Nisan 2024 Perşembe 11:12
  • Bursa'da 'yol verme' kavgası18 Nisan 2024 Perşembe 11:05
  • Kardeşini rehin alan ağabey tutuklandı18 Nisan 2024 Perşembe 10:56
  • Yangın alarmı felaketi önledi18 Nisan 2024 Perşembe 10:35
  • Bursa'da huzur ve güven uygulaması18 Nisan 2024 Perşembe 10:29
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78