• BIST 13458.1
  • Altın 6174.48
  • Dolar 47.4686
  • Euro 54.7711
  • Bursa 31 °C
  • İstanbul 30 °C
  • Ankara 31 °C

6 yıl bekledi, ikizlerini 13'üncü denemede kucakladı

6 yıl bekledi, ikizlerini 13'üncü denemede kucakladı
Kandemir çifti, çocuk sahibi olmak için 6 yıl bekledi.

13. Tüp bebek denemesinde muradına eren kandemir ailesinin yeni ikiz üyeleri deniz ve demir kardeşler, 2 aylık yoğun bakım tedavisinin ardından istinye üniversite hastanesi'nden taburcu edildi. Anne elif kandemir, "herkesin uğursuz saydığı '13' bizim uğurlu rakamımız oldu. İkiz bebek sahibi olduk" diye konuştu.

 

Elif ve derya kandemir çifti için zorlu yolculuk 6 yıl önce başladı. Çocuk sahibi olmak isteyen çiftin ilk tüp bebek denemesi başarısızlıkla sonuçlandı, ancak elif kandemir pes etmedi. Bir, iki, üç derken çift altı yıl içinde 12 tüp bebek denemesi yaptı fakat, sonuç hep hüsran oldu. Ancak nihayet 13. Denemede çifte müjdeli haber verildi: "ikiz bebekleriniz yolda!"

 

"bir an olsun vazgeçmedim"

Çocuk sahibi olmak için uzun ve zorlu bir mücadele veren anne elif kandemir, yaşadıklarını şöyle anlattı: "şimdi söylemesi kolay ancak altı yıl uzun bir süre. Tüp bebek yönteminin başarısızlıkla sonuçlanması durumunda kadınlar bu başarısızlığın sorumluluğunu kendine yüklüyor. Bunu ben de yaşadım. Benim şansım, eşimin ve doktorlarımın psikolojik olarak bana çok destek olmasıydı. Bu destekle birlikte umudum giderek arttı. Hatta 13. Tüp bebek denememizde de başarısız olsak da, biz yine vazgeçmeyecektik. Herkesin uğursuz saydığı '13' bizim uğurlu rakamımız oldu. İkiz bebek sahibi olduk. Buradan özellikle bu süreci benim gibi zorlu yaşayan anne adaylarına seslenmek istiyorum. Asla pes etmesinler ve umutlarını yitirmesinler."

 

29. Haftada gelen mutluluk

13. Tüp bebek denemesinin başarılı olmasının ardından kandemir çiftini başka bir zorluk bekliyordu. 'Riskli gebelik' teşhisi konan elif kandemir, doğuma iki ay kala hastaneye yatırıldı. Anne adayının sağlık kontrollerini üstlenen ve doğumu gerçekleştiren istinye üniversite hastanesi kadın hastalıkları ve doğum uzmanı op. Dr. Muzaffer uçarer, "elif hanım'ın erken doğum ve düşük yapma riski vardı. Başarılı olan 13. Tüp bebek denemesinin de hüsranla sonuçlanmaması için hastamızı yakın takibe aldık. Ancak rahim ağzında incelmeler ve açılmaların başlaması üzerine, vakit kaybetmeden hastaneye yatırdık. Bu süre zarfında hastamızı ayakları havada olacak şekilde sürekli yatırdık, medikal olarak yakından takip ettik, beslenmesinden psikolojisine kadar tüm süreçlerde kendisinin yanında olduk. Ne mutlu bize ki 29. Haftada bebeklerimizi dünyaya getirdik" dedi.

 

İki ay 10 gün yoğun bakımda kaldılar

1000 gram ve 1100 gram ağırlığında dünyaya gelen deniz ve demir kardeşler, solunun sıkıntısı nedeniyle hemen yoğun bakıma alındı. Bebeklerin bakımını istinye üniversite hastanesi yenidoğan yoğun bakım klinik şefi uzman doktor burçin işcan üstlendi. Tam bir ekip çalışması içinde çalıştıklarını söyleyen uzm. Dr. İşcan, "6 yıllık hasret ve riskli bir gebelik sürecinin ardından dünyaya gelen bebeklerimizi iki ay yoğun bakımda tuttuk. 70. Günde onları anne-baba kucağına sağlıkla teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Diş hekimliğinde artık sadece el becerisi yeterli değil!30 Temmuz 2026 Perşembe 16:17
  • Yaşam tarzı migreni doğrudan etkiliyor!30 Temmuz 2026 Perşembe 12:09
  • Menapozun sinsi tehlikesi: Kas kaybı30 Temmuz 2026 Perşembe 12:07
  • Yazın klima kullanırken bu önerilere dikkat!29 Temmuz 2026 Çarşamba 16:42
  • Omurga sağlığı için 10 önemli öneri29 Temmuz 2026 Çarşamba 16:35
  • Yazın mantara yol açan 6 hata29 Temmuz 2026 Çarşamba 16:21
  • Uzmandan elektronik sigara uyarısı!29 Temmuz 2026 Çarşamba 12:48
  • Bebek sağlığı ağızdan başlar29 Temmuz 2026 Çarşamba 12:47
  • Yazın mantara yol açan 6 hata!28 Temmuz 2026 Salı 15:22
  • ''Sessiz tehlike hepatiti önlemek mümkün.''28 Temmuz 2026 Salı 15:11
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43