• BIST 9203.37
  • Altın 4301.274
  • Dolar 39.674
  • Euro 45.7729
  • Bursa 28 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 32 °C

5 yaşındaki çocuğa...

5 yaşındaki çocuğa...
Cinsel istismar davasında ağlatan karar
Antalya'da, 5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuksuz yargılanan S.S.Y., beraat etti. Saadet Özkan Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Başkanı Saadet Özkan ile yardımcısı Yücel Ceylan, gözyaşı dökerek karara tepki gösterdi.
 
Cinsel istismar davasında ağlatan karar
 
Komşusunun 5 yaşındaki kızına ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçlamalarından hakkında dava açılan S.S.Y.’nin yargılanmasına, Antalya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya, tutuksuz sanık S.S.Y., çocuğun yakınları, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile taraf avukatları katıldı.
 
Duruşmada savunma yapan S.S.Y., komşusunun evine kahve içmeye gittiğini belirterek, “Linç davasıyla karşı karşıya kaldım. Sıradan çocuk davranışının bu noktaya kadar gelmesine anlam veremedim. Benim hiçbir zaman kötü niyetim olmadı. Beraatımı istiyorum” dedi. Yargılama sonunda mahkeme heyeti, oy birliği ile sanığın beraatına karar verdi.
 
KARAR SONRASI PROTESTO
 
Duruşmayı izleyen Saadet Özkan Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Başkanı Saadet Özkan ile Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan, adliye çıkışında kararı protesto etti. Gözyaşlarına hakim olamayan iki kadın, çocuğun annesinin de karardan sonra hüngür hüngür ağladığını belirtti. Çok sayıda dernek üyesi ve kadının da destek verdiği eylemde, ‘Çocuk istismarı önlenebilir, sen de destek ol’, ‘Çocuk istismarına dur de’, ‘İstismar felakettir, sessiz kalma’, ‘Saklama, ihbar et’ ve ‘Tacizi affetme, vicdanını kirletme’ yazılı dövizler taşındı.
 
Adaletin yerini bulmasını istediklerini söyleyen Saadet Özkan, “Çocuğun beyanları var, adli tıp raporları var. Mütalaada da cinsel istismar suçundan 15 yıl hapis cezası istendi. Bugün beraat kararı çıktı. Biz çocukları koruyalım diye yollara çıkıyoruz, ama beraat kararı geliyor. Bir üst mahkemeye gidilecek” dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa parklarında hazırlıklar tamam19 Haziran 2025 Perşembe 10:38
  • Bursalı genç Uganda’da kayboldu19 Haziran 2025 Perşembe 10:35
  • Bursa'daki yangın söndürüldü19 Haziran 2025 Perşembe 10:31
  • Bursa'daki yangını havadan ve karadan müdahale18 Haziran 2025 Çarşamba 18:52
  • Bursa'daki o köy yangın sebebiyle tahliye ediliyor18 Haziran 2025 Çarşamba 18:49
  • Balat'ta yangın! Daire küle döndü...18 Haziran 2025 Çarşamba 13:06
  • Bozbey, en çok konuşulan başkanlar arasında18 Haziran 2025 Çarşamba 11:07
  • Kuryeye tekme tokat saldırı18 Haziran 2025 Çarşamba 10:57
  • Arkadaşını bıçakladı18 Haziran 2025 Çarşamba 10:21
  • Eski nişanlısını vuran şüpheli teslim oldu18 Haziran 2025 Çarşamba 10:20
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43