• BIST 9350.01
  • Altın 4290.452
  • Dolar 39.3565
  • Euro 45.6013
  • Bursa 22 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C

35'er yıl hapis cezası isteniyor

35'er yıl hapis cezası isteniyor
(FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında açılan iddianame 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Bursa'da eski bürokratlara açılan iddianame 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Aralarında İl Emniyet eski Müdürü Ali Osman Kahya, İl Milli Eğitim eski Müdürü Atilla Gülsar ve Vergi Dairesi eski Başkanı İbrahim Saydam'ın da bulunduğu 5'i tutuklu 8 sanık hakkında 35'er yıl hapis cezası isteniyor. Ayrıca Kahya'ya örgütün elebaşı Fetullah Gülen tarafından yazılan not da iddianamede yer aldı.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında eski bürokratlar hakkında hazırlanan 61 sayfalık iddianame geçtiğimiz günlerde Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmişti.

Yapılan incelemenin ardından iddianame Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından esas alındı. Tutuklu eski İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, eski İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Vergi Dairesi eski Başkanı İbrahim Saydam, Faruk Öztürk, Yusuf Ziya Leventoğlu ile tutuksuz Kemal Bayraktar, Ahmet Münir Acar ve Yüksel Yaşar hakkında 'silahlı terör örgütü kurma veya yönetme', 'silahlı terör örgütüne üye olma' ve 'örgüte finansman sağlamak' suçundan 35'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Eski Bursa İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'ya terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen tarafından yazıldığı iddia edilen not da iddianamede yer aldı. Pusulada, "Ümidin emin temsilcilerinden aydınlık ruh, mübarek ve mümtaz kardeşim Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya oğlu beye en içten muhabbetlerimle... M. Fetullah Gülen" şeklinde ifadeler yer aldı. Konuyla alakalı nöbetçi sulh ceza hakimliğinde daha önce ifade veren Kahya, "Fetullah Gülen'in bana hitaben yazdığı bildirilen not hakkında bilgim yoktur. Bana kurulan bir komplonun bir parçası olduğunu düşünüyordum. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum" şeklinde konuştu.

Sanıkların bylock kullandığı ve Bank Asya'ya hesap açtıkları iddianamede yer aldı. Ayrıca sanıkların FETÖ/PDY terör örgütüne destek sağlamak için görevde oldukları dönemde iş adamlarına baskı yaparak himmet adı altında para topladıkları da iddia edildi. İddianamede FETÖ'nün kuruluşu ve maksatlarından da bahsedildi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • FETÖ’nün ROKETSAN imamı yakalandı16 Haziran 2025 Pazartesi 09:43
  • Dervişoğlu'ndan referandum çağrısı14 Haziran 2025 Cumartesi 11:30
  • Bitkisel zayıflama ilaçları sağlığınız için tehdit14 Haziran 2025 Cumartesi 11:26
  • "Sahte alıcı" çetesi çökertildi14 Haziran 2025 Cumartesi 11:22
  • Bir milyon öğrenci ter dökecek!14 Haziran 2025 Cumartesi 11:15
  • Yumurta üretiminde büyük düşüş!14 Haziran 2025 Cumartesi 10:57
  • Başkanvekili bankamatik memuru çıktı13 Haziran 2025 Cuma 11:45
  • AJet İran seferlerini iptal etti13 Haziran 2025 Cuma 11:30
  • 36 il merkezli yasa dışı bahis operasyonu13 Haziran 2025 Cuma 11:13
  • Dışişleri Bakanlığı saldırıyı kınadı13 Haziran 2025 Cuma 10:49
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43