• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • Bursa 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

3. Side Rahvan At Yarışları Türkiye birincisi Konya'dan Küçükmeral oldu

3. Side Rahvan At Yarışları Türkiye birincisi Konya'dan Küçükmeral oldu
3. Geleneksel Side Rahvan At Yarışları Türkiye Şampiyonasın'da birinciliği Konya'dan Mustafa Küçükmeral kazandı.

ANTALYA (CİHAN)- Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu 3. Geleneksel Side Rahvan At Yarışları Türkiye Şampiyonası'nda birinci Konya'dan Mustafa Küçükmeral oldu.

Side'de yapılan şampiyonada rahvat atlar baş, başaltı, büyükorta, küçükorta, dörtlü tay, üçlü tay, ithal A ve ithal B kategorinde yapıldı. Antik Side kum alanında yapılan şampiyonayı Manavgat'a tatile gelen at sever turistlerde yoğun ilgi gösterdi. Şampiyonda baş atlarda Türkiye birincisi Konya'da Mustafa Küçükmeral, Samsun Çarşamba'da Kadir Çamdeviren ikinci ve Mücahit Yavaş üçüncü oldu.

Federasyon tarafından baş atlar birincisine 25 bin lira para ödülü verildi. Başaltında ise Side'den Ahmet Gökçe birinci, Ankara'dan Şahap Gürsoy ikinci ve Erzurum'dan Osman Yılmaz üçüncü oldu.

İthal atlar B kategorisinde Konya'dan Mustafa Küçükmeral birinci oldu. İthal atlar A kategorisinde ise Erdoğan Yıldız birinci geldi.

Dereceye giren atlar ve sahiplerine ödülleri Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Side Rahvan Atçılar Derneği Başkanı Hasan Delikkulak verdi.

Başkan Delikkulak, şampiyona da derece yapan baş atlar birincisine 25 bin, başaltı birincine 20 bin, büyükorta birincisine 17 bin, küçükorta birincisine 15 bin, dörtlü tay birincisine 13 bin, üçlü tay birincisine 12 bin, ithal A ketegorisi atları birincisine 10 bin ve ithal B kategorisi birincisine 8 bin olmak üzere toplam 120 bin lira para ödülü verildiğini söyledi.

Bu tür organizasyonların dünya turizminde marka olmuş Side'nin tanıtımına katkı sağladığına inandıklarının altını çizen Delikkulak, "Güzel bir organizasyona imza atmanın sevincini yaşadık. Şampiyonaya ülkemizin dört bir köşesinden at severler Side'ye gelerek gelenesek ata sporumuzun yaşatmak için mücadele etti. Şampiyonaya yerleşik yabancılar ile tatile gelen turistlerin ilgi göstemesi bizi mutlu etti." diye konuştu.
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78