• BIST 14641.56
  • Altın 6907.93
  • Dolar 48.2205
  • Euro 55.8759
  • Bursa 30 °C
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 26 °C

2023'ten beri aranıyordu: 'Ponzi Mine' yakalandı!

2023'ten beri aranıyordu: 'Ponzi Mine' yakalandı!
Türkiye’de aralarında bürokrat, ünlü isim ve sporcu olmak üzere...

Türkiye’de aralarında bürokrat, ünlü isim ve sporcu olmak üzere birçok kişiyi dolandırmak suçundan hakkında 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 2023’ten beri aranan ‘Ponzi’ lakaplı Mine Mumcu (45), Kadıköy’de düzenlenen bir operasyonla yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan şüpheli, adliyeye sevk edildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri hükümlü şahısların yakalamasına yönelik yürüttüğü çalışmalarda, 2023’den bu yana aranması bulunan ve daha önce işlediği suçlardan hakkında 20 yıl kesinleşmiş cezası bulunan, aralarında ünlü isim ve sporcular olmak üzere birçok kişiyi dolandırdığı öne sürülen 45 yaşındaki ‘Ponzi Mine’ lakaplı Mine Mumcu, Kadıköy’de düzenlenen operasyonla yakalandı.

Kadıköy’de bir kafede yakalandı

Yapılan çalışmalarda yeri tespit edilen Mumcu, Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri tarafından 27 Ağustos Perşembe akşamı Kadıköy Suadiye’de bir kafede oturduğu esnada ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Ekiplerin, şüpheliye yaptığı üst aramasında Mine Mumcu’nun üzerinden başka bir kadın şahsa ait kimlik kartı ele geçirildi. Şahsın bu yöntemle uzun bir süredir saklandığı öğrenildi.

‘38 UYAP aranması olan dolandırıcılık şüphelisi ‘Ponzi Mine’ adliyeye sevk edildi’

Yakalanarak gözaltına alınan Mumcu, işlemleri için Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliğine getirildi. Şüpheliye burada yapılan detaylı sorgulamada, rüşvet, örgüt kurma, resmi belgede sahtecilik, kooperatif dolandırıcılığı, yağma gibi suçlardan 38 adet UYAP aranmasının olduğu öğrenildi. Öte yandan Mine Mumcu’nun işletme mezunu olduğu, sonrasında kendini iletişime geçtiği insanlara bir dönem kendini avukat olarak tanıttığı, bazı zamanlarda ise yahudi iş insanı olarak tanıtıp isminin ‘Maria Mine Mumcu’ olarak söylediği ve böylece birçok ünlü isim, sporcu ve bürokratla bu şekilde iletişime geçip, güven aşıladığı öne sürüldü. Son olarak, Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliğinde işlemleri tamamlanan şüpheli, adliyeye sevk edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43