• BIST 10972.63
  • Altın 4443.862
  • Dolar 40.6565
  • Euro 47.3647
  • Bursa 24 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

"18 Türk işçinin kaçırılması terör olayı değil"

"18 Türk işçinin kaçırılması terör olayı değil"
CHP'nin Irak'ta kaçırılan Türk işçilerle ilgili Bağdat'a gönderdiği Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Irak'ta stadyum inşaatında çalışırken kaçırılan 18 Türk işçinin kurtarılması için Bağdat'a gitti. Buradaki çalışmaları tamamladıktan sonra Ankara'ya dönen vekiller Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Dağlıca saldırısıyla ilgili "Zor bir süreç, üzücü bir gün. Ülkemizin başı sağolsun." diyen CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, terör saldırısı sebebiyle aslında bu toplantıyı yapmak istemediklerini kaydetti. CHP Genel Merkezi'nde ailelerle görüştükten sonra bu toplantıyı yaptıklarını dile getiren Tarhan, "Ailelerin çaresizliği sebebiyle heyet kurup Bağdat'a gittik. 18 insan rehin alınmıştı; sebebi ne olduğu açıklanmamıştı. Aileler bize ulaşmaya çalışıyordu. Bağdat Büyükelçisi'ne teşekkür ediyorum. Gerçekten büyük gayret gösteriyor. Şirket yöneticileriyle görüştük. Hassas bir konu. Öncelikli olarak terör olayı değil. Olayın iki ülke Irak ve Türkiye yetkilileri tarafından çözülmesi gereken bir olay. Yaptığımız çalışmalarda aldığımız bilgilerde vatandaşlarımızın sağlıklı olduğunu ama Irak yetkilileri 'biraz daha bize zaman verilmesi' gerektiğini, Irak Başbakanı'nın bir komisyon kurduğunu ve araştırma sonrası bilgi vereceğini söyledi. Aileler mağdur, bilgi verilmesi gerekiyor. Bilgi Dışişleri Bakanlığı tarafından verilmiyor." diye konuştu.

Bir soru üzerine işçilerin yerinin henüz belli olmadığını belirten Tarhan, ama gözlem altında olduğunun söylendiğini kaydetti. CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ise işçilerin güvenli ve sağlıklı olduklarını bildiklerini aktardı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Diploma çetesi: 'Sahte kimlikle uyuşturucu taşıdılar'06 Ağustos 2025 Çarşamba 12:24
  • ÖSYM’nin sistemlerinde puan yükseltmişler06 Ağustos 2025 Çarşamba 12:03
  • AKOM'dan İstanbul için fırtına uyarısı06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:43
  • Araç sahiplerine iyi haber: İndirim geliyor...06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:18
  • Bir kadın cinayeti daha! Adres bu kez Ankara...06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:14
  • Açılım süreci komisyonunun adı belli oldu06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:52
  • 12 ilde yasa dışı bahis operasyonu06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:49
  • Altının hem fiyatı hem sahtesi artıyor06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:45
  • TÜMKAD'dan Anıtkabir'e ziyaret05 Ağustos 2025 Salı 14:30
  • İBB yeni temeli attı05 Ağustos 2025 Salı 14:07
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43