• BIST 10970.18
  • Altın 4433.165
  • Dolar 40.687
  • Euro 47.362
  • Bursa 31 °C
  • İstanbul 30 °C
  • Ankara 30 °C

13 YPG'linin cenazesinin verilmemesini protesto ettiler

13 YPG'linin cenazesinin verilmemesini protesto ettiler
HDP Mardin Millevekilleri'nin de aralarında bulunduğu DBP ve HDP'lilerden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, 13 YPG'linin cenazesinin Türkiye'ye girmesine izin verilmemesini, Mardin Valiliği'nde yaptıkları oturma eylemi ile protesto etti.

HDP'nin Mardin millevekillerinin de aralarında bulunduğu DBP ve HDP'lilerden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, 13 YPG'linin cenazesinin Türkiye'ye girmesine izin verilmemesini, Mardin Valiliği'nde yaptıkları oturma eylemi ile protesto etti.

Suriye'nin Rojava Bölgesi'nde çeşitli tarihlerde IŞİD ile girdikleri çatışmalarda yaşamını yitiren 13 YPG'linin cenazelerinin Habur Sınır Kapısı'nda bekletilmesini protesto etmek amacıyla HDP Mardin milletvekilleri Gülser Yıldırım, Enise Güneyli Mehmet Ali Aslan'ın da aralarında bulunduğu, DBP'li belediye başkanları, HDP ve DBP'li yöneticilerden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, Mardin Valiliği binası içerisinde oturma eylemi başlattı.

Sabah saatlerinde randevu isteyen HDP’li vekillere Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak'ın saat 15.00'e randevu vermesi üzerine sinirler gerildi. Valilik önünde oturma eylemi yapan HDP’li vekiller ve partililer yaklaşık 6 saat boyunca randevu saatini bekledi. Yoğun güvenlik önlemleri alındığı eylemde HDP’li milletvekilleri Gülser Yıldırım, Enise Güneyli Mehmet Ali Aslan, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak ile yaklaşık bir saat görüşme yaptı.

Görüşmeden sonra bir açıklama yapan Mardin Milletvekili Gülseren Yıldırım, sürecin kanla ve ölümle devam etmesinden yana olmadıklarını söyledi. Sınırda bekletilen cenazelerin bir an önce Türkiye'ye girişi sağlanması gerektiğini belirten Yıldırım, "Dünyanın hiçbir yerinde, savaşlarda dahi cenazelere böyle yaklaşılmaz. Cenazeler 9 gündür bu sıcakta bekletiliyor. Bu haksızlıktır, hukuksuzluktur, saygısızlıktır." dedi.
Seslerini duyurmak için bugün burada oturma eylemi yaptıklarını ifade eden Yıldırım, "Valilikten görüşme talebinde bulunduk. Her ne kadar müdahale ederiz, buradan kalın diye mücadele olmasına rağmen biz hayır dedik. Biz sesimizi burada duyuruncaya kadar orada yaşanan mağduriyeti dile getirdik. Bunun görüşmesini vali ile yaptık. Vali, bu beni aşan bir olay olduğunu, Bakanlığın ve hükümetin bir kararı olduğunu bize aktardı. Bu haksızlıklar, hukuksuzluklar olduğu sürece HDP olarak sesimizi duyuracağız. Cenazeler üzerinden bir halk cezalandırılıyor. Bu insanlar DAİŞ terör örgütü ile savaşta hayatını kaybeden insanlarımızdır. 9 gündür cenazeleri bekletmenin bir anlamı yok. Bütün halkımız barış istiyor. Tekrar müzakere istiyor. Bu ülkeye barışın gelmesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz.” şeklinde konuştu. Gülseren Yıldırım’ın açıklamasından sonra grup valilik önünden sessizce ayrıldı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Diploma çetesi: 'Sahte kimlikle uyuşturucu taşıdılar'06 Ağustos 2025 Çarşamba 12:24
  • ÖSYM’nin sistemlerinde puan yükseltmişler06 Ağustos 2025 Çarşamba 12:03
  • AKOM'dan İstanbul için fırtına uyarısı06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:43
  • Araç sahiplerine iyi haber: İndirim geliyor...06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:18
  • Bir kadın cinayeti daha! Adres bu kez Ankara...06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:14
  • Açılım süreci komisyonunun adı belli oldu06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:52
  • 12 ilde yasa dışı bahis operasyonu06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:49
  • Altının hem fiyatı hem sahtesi artıyor06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:45
  • TÜMKAD'dan Anıtkabir'e ziyaret05 Ağustos 2025 Salı 14:30
  • İBB yeni temeli attı05 Ağustos 2025 Salı 14:07
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43