• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Bursa 12 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C

1. Erdemli Tarım Fuarı açıldı

1. Erdemli Tarım Fuarı açıldı
Mersin'in Erdemli İlçesinde 1. Tarım Fuarının açılışı törenle yapıldı. Açılışa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz (sağdan 3.) diğer siyasilerle birlikte tarım ürünlerini inceledi.

MERSİN (CİHAN)- Mersin'in Erdemli İlçesinde 1. Tarım Fuarının açılışı törenle yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Erdemli Kaymakamlığı, Erdemli Belediye Başkanlığı, Erdemli Ziraat Odası Başkanlığı, Mersin Üniversitesi, Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası, Erdemli Komisyoncular Derneği tarafından düzenlenen 1. Erdemli Tarım Fuarı'nın açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, AK Parti Antalya Milletvekili ve Mersin Milletvekili adayı Lütfi Elvan, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Erdemli Kapalı Halk Pazarı’nda gerçekleştirilen fuarda üreticilerin tarım sektöründeki yenilikler ile ürünlerin tanıtılmasının yanı sıra, birçok çiftçiyi bir araya getirerek bilgi alışverişinde bulunmaları hedefleniyor.

Fuara, yurt dışı ve yurt içinden sektörde öncü çok sayıda firma katılarak ürünlerini tanıttı. Üreticiler ise tohum, gübre, zirai aletler, traktörler, sulama sistemleri ve son çıkan teknolojik ürünleri yerinde inceleme fırsatı buldu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz üreticiyi bilgilendirecek ve üretime katkı sağlayacak bu gibi fuarların üreticilerin tarımsal gelişmeleri takip etmeleri açısından oldukça önemli olduğunu ifade etti.
Mersin'in bir uçtan bir uca, tarımın en yoğun yaşandığı ve üretimin aktif olduğu bir kent olduğunu vurgulayan Kocamaz, "Anamur’dan başlayarak, Çamlıyayla’ya kadar her bölgede, ülke tarımına büyük katkıları olan ürünler yetişiyor. Bugün burada Erdemli’nin ilk tarım fuarını açıyoruz. Bu tür fuarlar, kentlere hareketlilik getirmesinin yanı sıra, üreticilerin birbirleri ile fikir alışverişinde bulunması, bilgi paylaşımı ve yeni teknolojilerle buluşulması açısından çok önemli. Elbette açılan her fuar üreticimizin ufkunu açacak, yeni ürünlerle tanışmana fırsat sunacak, en önemlisi de kente yeni değerler katarak, kent ekonomisine katkıda bulunacaktır.” diye konuştu. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78