• BIST 10366.16
  • Altın 4349.519
  • Dolar 40.3482
  • Euro 46.9244
  • Bursa 19 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 22 °C

“Yeni yıla umutlu giriyoruz”

“Yeni yıla umutlu giriyoruz”
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay'dan açıklama

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye ekonomisinin resesyondan çıktığını belirterek, “Yeni yıla umutlu giriyoruz. Yatırıma dönük desteklerin artırılmasıyla birlikte üretim, istihdam ve ihracat odaklı güçlü bir kalkınma hamlesi gerçekleştirebiliriz” dedi.

Bursa haber...

Başkan İbrahim Burkay, büyüme rakamlarına dâir değerlendirmede bulundu. Türkiye ekonomisinin 9 ay boyunca küçüldükten sonra temmuz- ağustos- eylül aylarını içeren 3. çeyrekte yüzde 0,9 büyüdüğünü belirten İbrahim Burkay, “Bu rakam Türkiyemizin gerçek potansiyelini yansıtmamakla birlikte son çeyrek için ortaya çıkan öncü göstergeler, 2020 ve sonraki yıllar için yatırım ve üretim ikliminin hedeflediğimiz noktaya gelmesi açısından bizlere umut vermektedir. Ekonomi yönetimimizin ‘dengelenme, disiplin ve değişim’ odaklı kalkınma planları doğrultusunda gerek kamu harcamaları gerekse de reel sektörümüze sunulan destekler büyüme rakamlarına pozitif katkı sağladı. İş dünyamıza verdikleri destekler için hükümetimize teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

İç pazar dinamiklerinin harekete geçirilmesiyle birlikte güçlü bir kalkınma hamlesi için yatırım harcamaları konusunda uygulanan desteklerin daha da artırılması gerektiğini vurgulayan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, şöyle devam etti:

 

 

“Başta makine, otomotiv ve inşaat gibi Türkiye’mizin ekonomik gelişimine öncelik eden stratejik sektörlere sağlanan desteklerin artırılarak sürdürülmesi ekonomimizi daha yüksek bir büyüme performansına ulaştıracaktır. Bu destekler, ülke ekonomimizi daha dirençli hâle getirirken, istihdam ve ihracat potansiyelimize de ivme kazandıracaktır. Bursa iş dünyası olarak bizler de gerek üretim merkezlerimiz gerekse de yeni projelerimizle ülkemizin yatırım, katma değerli üretim, istihdam ve ihracata dayalı hedeflerine yüksek düzeyde katkı sağlamayı sürdüreceğiz”.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa'da karaya vuran yunus kurtarıldı04 Haziran 2025 Çarşamba 12:12
  • El emeği çinilerini sanatseverlerle buluşturdular26 Mayıs 2025 Pazartesi 12:21
  • Türk Dünyası Tarım Zirvesi Bursa’da...20 Mayıs 2025 Salı 12:24
  • Osmangazi'de su kesintisi09 Mayıs 2025 Cuma 10:00
  • Zarlar eşitlik için atıldı09 Mayıs 2025 Cuma 09:57
  • 'Yapboz Adam'ın Eserleri' sergilendi28 Nisan 2025 Pazartesi 13:08
  • Server Atabek Bursa’da anılacak16 Nisan 2025 Çarşamba 09:41
  • Bursa Kitap Fuarı’nda Osmangazi rüzgarı esecek10 Nisan 2025 Perşembe 15:57
  • Bursa'nın o ilçesinde oturanlar dikkat! Su kesintisi...09 Nisan 2025 Çarşamba 16:20
  • Osmangazi Belediyesi'nden otizm ağacı09 Nisan 2025 Çarşamba 11:41
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43