• BIST 10358.46
  • Altın 4336.357
  • Dolar 40.1508
  • Euro 47.0268
  • Bursa 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Türkmenistan'da özel sektör güçleniyor

Türkmenistan'da özel sektör güçleniyor
Türkmenistan'da özel sektör tarafından inşa edilen konut ve kamu binaları, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un katılımıyla toplu bir açılış ile hizmete verildi.

Orta Asya'nın enerji devi Türkmenistan, inşaat sektörüne dev yatırımlar yapıyor. Ülkede, artık inşaat işlerinin büyük çoğunluğu yerli firmalara veriliyor. 2013 yılında yerli firmalara başkent Aşkabat'ta 500 milyon dolar değerinde verilen projeler hayata geçirildi. Aşkabat'ın 13. etabı kapsamında inşa edilmesi öngörülen 30'un üzerinde tesis, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un katılımıyla hizmete açıldı. Özel sektörün güç gösterisi niteliğinde geçen açılış töreni kapsamında, birçok konut ve kamu binası teslim edildi.

Devlet Başkanı Berdimuhamedov yanı sıra çok sayıda Türkmen vatandaşının katıldığı açılış töreni kapsamında halk oyunları gösterileri büyük ilgi gördü. Devlet Başkanı Berdimuhamedov ve resmi heyet, Aşkabat'ın Oguzhan Caddesi üzerinde inşa edilen binaları yürüyerek inceledi ve toplam 2 kilometreden fazla yol katedildi. Açılış töreni, ticaret merkezinin açılışı ile son buldu.

Proje kapsamında Dışişleri Bakanlığı, Devlet Hammadde Borsası, Türkmenistan Bankası, Turizm Devlet Komitesi, Savunma Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı, İletişim Bakanlığı, Petrolgaz Bakanlığı, Tarım Bakanlığı, Sanayiciler ve İşadamları Derneği’nin siparişi ile 12 katlı modern konutlar yapıldı. Ayrıca, bu bölgede 160 ve 600 kapasiteli iki okul, iki kreş, sağlık evi ve ticaret merkezi inşa edildi. Bu projeler, Türkmenistan Sanayici ve Girişimciler Birliği üyeleri olan Türkmen firmalara toplam değeri 500 milyon doları bulan ihale usulu ile verilmişti.

Türkmenistan’ın çoğu bölgesini baştan ayağa yeniden inşa eden Türk inşaat firmaları bu kez bu projelerin dışarıda kaldı. Türkmenistan’da inşaat sektöründeki yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Özellikle başkent Aşkabat’ın çehresinin değişmesi ve şehrin modernleşmesi için büyük yatırımların yapılması kararlaştırıldı.
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Trump’tan Musk’a: Parti kurması saçma07 Temmuz 2025 Pazartesi 10:42
  • Trump: "FED Başkanı derhal istifa etmeli"03 Temmuz 2025 Perşembe 10:51
  • Trump, yine Musk'ı hedef aldı01 Temmuz 2025 Salı 11:10
  • İran’dan Starlink’e yasak30 Haziran 2025 Pazartesi 10:53
  • Rusya, Odessa’yı vurdu28 Haziran 2025 Cumartesi 11:43
  • İsrailli Bakan: "Hamaney'i öldürmek istedik"27 Haziran 2025 Cuma 10:24
  • Trump: "Çin ile ticaret anlaşması imzaladık"27 Haziran 2025 Cuma 10:07
  • İsrail: Hala bir tehlike var24 Haziran 2025 Salı 11:34
  • Irak’ta askeri üsse İHA’lı saldırı24 Haziran 2025 Salı 10:14
  • Trump açıkladı: Ateşkes sağlandı24 Haziran 2025 Salı 09:27
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43