• BIST 10358.46
  • Altın 4336.357
  • Dolar 40.1508
  • Euro 47.0268
  • Bursa 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Türkiye'den Fransa'ya tepki!

Türkiye'den Fransa'ya tepki!
Kaşıkçı cinayeti soruşturması hakkındaki ifadelerine yanıt verdi

Fransa Dışişleri Bakanı'nın Kaşıkçı cinayeti soruşturması hakkındaki ifadelerine yanıt veren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, "Cumhurbaşkanımızı 'siyasi oyunlar oynamakla' itham etmesi kabul edilemez" dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun,  yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian’ın, Türkiye’nin Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili attığı adımlarla ilgili son açıklamaları gerçeği yansıtmamaktadır. Kendisinin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ‘siyasi oyunlar oynamakla’ itham etmesi kabul edilemez. Türkiye’nin kararlı çabaları olmasaydı bu olayın üzerinin çoktan örtülmüş olacağı unutulmamalıdır.

Cemal Kaşıkçı cinayetine dair kanıtların birçok dost ülkenin yetkilileriyle paylaşılması, Türkiye’nin gerçeği aydınlatma niyetini açıkça göstermektedir. Kanada Başbakanı Sayın Justin Trudeau da bugün yaptığı basın açıklamasında Türkiye’den kanıtları aldıklarını teyit etmişlerdir.

Bu süreçte Fransa’ya farklı şekilde muamele edilmemiştir. Kaşıkçı cinayetine dair kanıtların Fransız devletinin ilgili birimleriyle paylaşıldığını bu vesileyle teyit ediyorum. 24 Ekim 2018 tarihinde Fransız istihbaratının bir temsilcisine ilgili ses kayıtları dinletilmiş ve kendisiyle aralarında kayıtların deşifresinin de bulunduğu detaylı bilgiler paylaşılmıştır. Eğer Fransız devletinin muhtelif kurumları arasında bir iletişim kopukluğu varsa, bu sorunu çözecek olan Türkiye Cumhuriyeti değil, Fransız makamlarıdır.

Türkiye, Kaşıkçı cinayetinin tüm detaylarının ortaya çıkarılması için çalışmaya devam etmektedir. Buna cinayet emrini kimin verdiği de dahildir. Bu vesileyle Fransa başta olmak üzere uluslararası toplumun tüm üyelerini bu amaca matuf adımları atmaya davet ediyoruz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Trump’tan Musk’a: Parti kurması saçma07 Temmuz 2025 Pazartesi 10:42
  • Trump: "FED Başkanı derhal istifa etmeli"03 Temmuz 2025 Perşembe 10:51
  • Trump, yine Musk'ı hedef aldı01 Temmuz 2025 Salı 11:10
  • İran’dan Starlink’e yasak30 Haziran 2025 Pazartesi 10:53
  • Rusya, Odessa’yı vurdu28 Haziran 2025 Cumartesi 11:43
  • İsrailli Bakan: "Hamaney'i öldürmek istedik"27 Haziran 2025 Cuma 10:24
  • Trump: "Çin ile ticaret anlaşması imzaladık"27 Haziran 2025 Cuma 10:07
  • İsrail: Hala bir tehlike var24 Haziran 2025 Salı 11:34
  • Irak’ta askeri üsse İHA’lı saldırı24 Haziran 2025 Salı 10:14
  • Trump açıkladı: Ateşkes sağlandı24 Haziran 2025 Salı 09:27
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43