• BIST 10080.35
  • Altın 4279.828
  • Dolar 39.8515
  • Euro 47.0673
  • Bursa 19 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Pandemi sürecinde restoran seçimi

Pandemi sürecinde restoran seçimi
Yemek için mekan seçimi nasıl olmalı?

Yoğun pandemi döneminin ardından normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte restoranlardaki müşteri yoğunlukları da arttı. Uzmanlar, otellerdeki restoranlar da dahil yemek için mekan seçiminde Covid – 19 enfeksiyon riskine karşı kapalı mekanlar yerine açık alanları olan ve masalar arasında en az 1.5 – 2 metre mesafe kuralı uygulayan işletmelerin tercih edilmesini tavsiye ediyor.

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Songül Özer, normalleşme süreci ile birlikte yemek için restoranlara yönelenlere doğru mekanı seçebilmeleri için önerilerde bulundu.

Bu restoranlara dikkat!

Normalleşme sürecinin ardından restoranlara hatta spor salonlarına da gidilebileceğini ifade eden Dr. Songül Özer, “Artık hayatımızı yavaş yavaş normalleştirmeliyiz ama burada gidip gitmemeliyizden ziyade nasıl gideceğimiz önemli. Çok kalabalık olan bir yere, insanların kesinlikle maske takmadığını gördüğümüz, çok yakın mesafelerde masaları olan, eline eldiven giymemiş veya elini yıkadığından emin olmadığımız insanların hazırladığı yiyeceklerin olduğu bir restorana gitmemeliyiz. Oralardan uzak durulmalı. Açık havada virüsün bulaşma ihtimali daha düşük olduğu için restorana gidilmek istendiğinde mümkünse açık hava ortamı olan bir yer tercih edilmeli” dedi.

Self servis açık büfelerden uzak durulmalı

Özer, maske takılsa da takılmasa da kapalı ortama göre açık ortamdaki bulaşma ihtimali daha düşüktür diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Çok güzel uygulamalar yapan restoranlar var. Masaların arasında en az 2 metre boşluk bırakılmış yerlere gidilebilir. Çok kişinin temas ettiği açık büfelerden uzak durulmalı yani bu mekanları tercih etmemek gerekiyor. Garsonun tek tek servis yaptığı mekanlar gidilmek için uygun. Bazı restoranlar ya da bazı büyük işletmelerde açık büfeler hazırlanıyor ve büfelerdeki garsonlar servis yapıyor. O şekilde olması koşuluyla tercih edilebilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, her şey dahil otellerdeki gibi herkes kendi yemeğini açık büfe masasından almamalı. Normalleşeceğiz ancak sosyal mesafe kurallarını da unutmamalıyız.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Doğru saatte güneşlenin26 Haziran 2025 Perşembe 11:02
  • Sıcaklarda Kalp Krizi Riskine Dikkat24 Haziran 2025 Salı 11:33
  • Obezite çocuklarda diş kaybına neden oluyor24 Haziran 2025 Salı 11:15
  • Beyaz yakalıların pandemisi: Tükenmişlik!24 Haziran 2025 Salı 11:11
  • Dış Kulak İltihabı Sezonu Açıldı!23 Haziran 2025 Pazartesi 09:25
  • Sanal anjiyo ile erken teşhis mümkün23 Haziran 2025 Pazartesi 09:19
  • Hareket Edemiyorlar Ama Duyuyorlar23 Haziran 2025 Pazartesi 09:16
  • Kulak sağlığınızdan olmayın!21 Haziran 2025 Cumartesi 12:18
  • Sadece yeme problemi değil, ruhsal bir sorun!21 Haziran 2025 Cumartesi 12:14
  • Sessiz kalp krizinin 7 belirtisi18 Haziran 2025 Çarşamba 11:34
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43