• BIST 10372.04
  • Altın 4823.576
  • Dolar 41.3186
  • Euro 48.4792
  • Bursa 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

'Myrleia'yı yaşatma mücadelemiz sürecek'

'Myrleia'yı yaşatma mücadelemiz sürecek'
Başkan Türkyılmaz,Myrleia için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Myrleia Antik Kenti’nin liman kısmında bulunan kalıntılarının hapsedildiği AVM’ye karşı hukuki mücadelesini sürdüren Mudanya Belediyesi’nin “acele kamulaştırma” talebini yargılama sürecinin devam ettiği gerekçesiyle reddetti. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, gerekli itirazların ve hukuki çalışmaların yapılacağını belirterek, “Myrleia için yasaların getirdiği ölçüde tüm hakkımızı kullanacağız, vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Bursa haber...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı; Mudanya’nın ilk kurulduğu yer olan 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti’nin liman kısmında bulunan kalıntılarının hapsedildiği AVM’ye karşı hukuki mücadelesini sürdüren Mudanya Belediyesi’nin “acele kamulaştırma” talebini, yargılama sürecinin devam ettiği gerekçesiyle reddetti. İmar Barışı’ndan yararlanarak “Yapı Kayıt Belgesi” ile ruhsat alma hakkını elde eden AVM açılırken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı vicdanları yaralayan bir karara imza attı. Mudanya Belediyesi’nin 6 Ağustos 2018 tarihli yazısına 5 ay sonra yanıt veren Bakanlık, “Mudanya Belediye Başkanlığı’nca Ömerbey Mahalllesi 1503 ada 19 parsel kayıtlı taşınmazın Myrleia Antik Kenti’nin üzerinde bulunduğundan, söz konusu parselin acele kamulaştırılması için 2942 sayılı Kamulaştırma Knunu’nun 27. Maddesine göre Bakanlar Kurulu Kararı alınması talep edilmişti.

Konu ile ilgili olarak yargılama süreci devam ettiği anlaşıldığından, bu aşamada söz konusu taşınmaz ile ilgili acele kamulaştırma yapılamayacağı değerlendirilmektedir” dedi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, gerekli itirazların ve hukuki çalışmaların yapılacağını belirterek, “Mudanya sahipsiz değil. Mudanya halkı antik kent üzerine kurulan AVM’yi istemediğini net olarak ortaya koydu. Mudanya’da toprağın altında yatan tarihsel zenginlik, sermayenin ve bireylerin özel çıkarları doğrultusunda yok ediliyor.

Ne olursa olsun sonuna kadar Myrleia için yasaların getirdiği ölçüde tüm hakkımızı kullanacağız, vazgeçmeyeceğiz. Ancak bu mücadelemize Myrleia Antik Kenti Platformu’nun yanı sıra daha çok Mudanyalının destek vermesi gerekiyor” diye konuştu.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Tahtalı Mahallesi’nde 3 kaçak yapı yıkıldı11 Eylül 2025 Perşembe 14:52
  • Bursa'nın kurtuluş gururu11 Eylül 2025 Perşembe 14:50
  • Uluslararası 4. Bursa Gastronomi Festivaline Sayılı Günler Kaldı!11 Eylül 2025 Perşembe 14:38
  • Nilüfer’de mektup kültürü konuşuldu11 Eylül 2025 Perşembe 14:32
  • Nilüfer'de su kesintisi11 Eylül 2025 Perşembe 14:26
  • Çiftçiye destek Bursa'ya ödül getirdi11 Eylül 2025 Perşembe 14:22
  • Şahinkaya’da yeni dönem coşkuyla başladı11 Eylül 2025 Perşembe 13:12
  • Bursa'nın kurtuluş coşkusu10 Eylül 2025 Çarşamba 14:28
  • Şadi Özdemir'den kadınlara çağrı09 Eylül 2025 Salı 18:17
  • BTÜ’de üç yeni lisansüstü programı açıldı09 Eylül 2025 Salı 18:03
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43