• BIST 10366.16
  • Altın 4349.519
  • Dolar 40.3482
  • Euro 46.9244
  • Bursa 19 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 22 °C

Mudanya'da parkların tapusu çocukların oluyor

Mudanya'da parkların tapusu çocukların oluyor
Hayri Türkyılmaz, ilçedeki çocuklara önemli bir sorumluluk verdi

Mudanya’da yaşayan her yaştan bireyin mutluluğunu hedefleyen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ilçedeki çocuklara önemli bir sorumluluk veriyor. Mudanya sınırları içerisinde bulunan her park ve yeşil alan, temsili bir tapuyla Mudanyalı çocuklara emanet edilecek. Türkiye’de alanında tek, örnek bir uygulamaya imza atacaklarını dile getiren Başkan Türkyılmaz, “Bu ülke için umutlarımızı çocuklarımızla birlikte yeşerteceğiz” dedi.

Bursa haber...

Kentin geleceğini şekillendirirken, ortak akla dayalı bir yönetim anlayışı benimseyen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’nın farkını ortaya koyan bir ilki daha hayata geçiriyor. Mudanya’da yaşayan her yaştan bireyin mutluluğunu hedefleyen Başkan Türkyılmaz, ilçedeki çocuklara önemli bir sorumluluk veriyor. Mudanya sınırları içerisinde bulunan her park ve yeşil alan, temsili bir tapuyla Mudanyalı çocuklara emanet edilecek. Parkların sorumluluğunu çocuklara vererek, kentine ve kentlisine sahip çıkan, değerlerini koruyan bir nesli bugünden yetiştirmek istediklerini dile getiren Başkan Türkyılmaz, “Parklar, bir çocuğun sadece oyun oynadığı bir yer değil, aynı zamanda duygusal ve fiziksel eğitimin de önemli bir parçasıdır. 

Bursa haber...

Dış dünyayı keşfettiği bir okuldur. İstiyoruz ki, Mudanya’da kurmaya çalıştığımız doğasına, yeşiline, yaşam alanlarına saygı kültürünü, bugünün çocuklarına verelim. Her parkımızı ve yeşil alanlarımızı bir çocuğumuza emanet ederek, çocuklarımızın adına temsili bir tapu hazırlayarak, o parkın sorumluluğunu vereceğiz. Her gün önünden geçtiği parkta eksiklikleri not edecek, bizlere bildirecek ve geleceğini bir bakıma kendisi tasarlayacak. Bu projemiz, Türkiye’de alanında tek, diğer belediyelere de örnek olabilecek bir uygulama. Mudanya’yı ilklerle buluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Mudanya’da çocukların daha güvenli ve sağlıklı alanlarda oyun oynamalarına imkan tanıdıklarını dile getiren Başkan Türkyılmaz, “Yeni parklarımızın yanı sıra mevcut parklarda çocuk oyun aletlerinin bakımını yaptık veya yenileri ile değiştirdik. Spor alanlarında bakım yaptık. Tüm bu çalışmaları çocukların rahat, temiz, güvenli ve yeşillikler içinde rahatça oyun oynayabilmeleri için yaptık. Parklarımız çocuklarımızın hizmetindedir. Gönüllerince eğlensinler ve oynasınlar” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa'da karaya vuran yunus kurtarıldı04 Haziran 2025 Çarşamba 12:12
  • El emeği çinilerini sanatseverlerle buluşturdular26 Mayıs 2025 Pazartesi 12:21
  • Türk Dünyası Tarım Zirvesi Bursa’da...20 Mayıs 2025 Salı 12:24
  • Osmangazi'de su kesintisi09 Mayıs 2025 Cuma 10:00
  • Zarlar eşitlik için atıldı09 Mayıs 2025 Cuma 09:57
  • 'Yapboz Adam'ın Eserleri' sergilendi28 Nisan 2025 Pazartesi 13:08
  • Server Atabek Bursa’da anılacak16 Nisan 2025 Çarşamba 09:41
  • Bursa Kitap Fuarı’nda Osmangazi rüzgarı esecek10 Nisan 2025 Perşembe 15:57
  • Bursa'nın o ilçesinde oturanlar dikkat! Su kesintisi...09 Nisan 2025 Çarşamba 16:20
  • Osmangazi Belediyesi'nden otizm ağacı09 Nisan 2025 Çarşamba 11:41
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43