• BIST 11249.63
  • Altın 4873.795
  • Dolar 41.3022
  • Euro 48.8857
  • Bursa 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Koku ve tat alamıyorsanız dikkat!

Koku ve tat alamıyorsanız dikkat!
Koronavirüs belirtisi olabilir...

KBB Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Fikret Kasapoğlu, koronavirüsün semptomları arasında koku ve tat duyusu kaybının da yer aldığını kaydetti. Kasapoğlu, koku veya tat duyusu azalanların korona virüs enfeksiyonu şüphesi açısından kendilerini daha yakın takip etmelerini önerdi.   

Koronavirüsün sebep olduğu enfeksiyona karşı oluşan bulgular arasında koku kaybı azalması ya da tat kaybının da olabildiğinie diikat çeken Prof. Dr. Fikret Kasapoğlu, "Bu yakın dönemde koku kaybı ya da tat azalması bulguları var olan kişiler, korona virüs enfeksiyonu şüphesi açısından kendilerini daha yakın takip etmeleri gerekiyor. Bu dönemde hastaneye başvurmasalar dahi kişilerin sosyal izolasyon ve karantina önlemlerini artırmaları büyük önem taşıyor. Meslektaşlarımızın da hastalarını değerlendirirken bu semptomları sorgulamalarını gerekiyor. Amerikan Kulak Burun Boğaz Derneğinin önerisi de bu yöndedir. Ancak buna eşlik eden ateş, öksürük, ve nefes darlığı gibi teşhislerde varsa, izolasyon önlemlerinin daha da artırılması ve gerekirse tetkik ve destek tedavisi amaçlı bir sağlık kuruluşuna başvurmaları uygun olacaktır’’ dedi. 

Prof. Dr. Fikret Kasapoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyada en sık koku kaybı sebebi post-viral enfeksiyonlardır. Korona virüsğnde influenza (grip virüsü) gibi bir solunum yolu virüsüdür. Koku sinirlerini tutarak bu bulguya yol açabileceği bilinmektedir. Dünyada da Çin, Güney Kore, İtalya, ABD ve İngiltere gibi ülkelerden bu bulgularla ilgili bildirimler artmaktadır. Bununla ilgili sevindirici bulgu ise koku kaybının geçici olduğu, hastalık iyileşme sürecinden sonra gerileyebildiği yönündedir." 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Basit kontroller ile prostat kanserinden korunun16 Eylül 2025 Salı 10:38
  • Okullar açıldı, virüs alarmı çaldı!15 Eylül 2025 Pazartesi 12:28
  • Beyin, umudunu kaybetmeyene yardım ediyor!15 Eylül 2025 Pazartesi 12:23
  • Gece terlemelerine dikkat!15 Eylül 2025 Pazartesi 12:15
  • Emekli öğretmen taşlara 'fısıldıyor'15 Eylül 2025 Pazartesi 11:58
  • 'Japon Kuklası' Keçiören’de sahne aldı15 Eylül 2025 Pazartesi 10:57
  • Lenfomada erken teşhis hayat kurtarır15 Eylül 2025 Pazartesi 09:59
  • Beslenme çantası için doğru seçimler12 Eylül 2025 Cuma 17:35
  • Aşırı ödev kaygı sebebi!12 Eylül 2025 Cuma 17:28
  • Prostat kanserinde en güncel 4 tedavi!12 Eylül 2025 Cuma 17:00
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43