• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • Bursa 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Hakan Çavuşoğlu engellilerle konuştu

Hakan Çavuşoğlu engellilerle konuştu
Engellilere Çavuşoğlu morali

Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, Engelliler Haftası’nın son gününde Mimar Sinan Bakım Merkezi’nde kalan hastalara moral verdi.

Online bağlantıda konuşan Çavuşoğlu, “Özellikle dezavantajlı kesimler ve genelde sağlık altyapısı bakımından önemli kazanımlara sahibiz. Dünya bizi takdirle izliyor. Bu, Cumhurbaşkanımızın çok büyük desteği ve liderlik anlayışı ile mümkün oluyor” dedi.

Dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde olduğumuzu hatırlatan Çavuşoğlu, “Ülkemizdeki duruma baktığımızda tünelin ucundaki ışığı gördüğümüzü rahatlıkla söyleyebiliriz. Bunu söylerken dikkatli davranmaya çalışıyoruz. Çünkü aşırı rahatlık salgını yeniden tetikleyebilir. Bu anlamda herkesin daha duyarlı davranmasına ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin son yıllarda dünyada parlayan bir yıldız konumunda olduğunu ifade eden Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, “Bizim bakış açımız hep ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışı olmaktadır. Yani her şey insan içindir. Dünyada iki tane medeniyet anlayışı var. Bunlardan bir tanesi yaşamak, yaşatmak ve ihya etmek,  imar etmek, mamur etmek üzerinedir. Diğeri ise kendi çıkarı, menfaati için insanı, tabiatı hiçe sayan anlayıştır. Biz eskiden buyana nerede bir muhtaç varsa onların yanında ve onların huzur ve mutluluğu için çalışan bir toplumuz. Özellikle bu günlerde bu hasletlerimizi en iyi şekilde ortaya koyuyoruz” dedi.

ÜLKEMİZDE TEDAVİ OLMAK İSTİYORLAR

Sözlerini “Yakın zamanda Avrupa ülkelerinden ve batıdan tedavi olmak ve bakım için ülkemize gelmek isteyenlerin sayısının hızla arttığı bilgisi ulaşıyor” diyerek sürdüren Çavuşoğlu şunları söyledi:

Bu dönemde ülkelerin birbirlerinin maskelerini çaldığını, insanların adeta ölüme terkedildiğini görüyoruz. Biz ise yurtdışından 65-70 bin vatandaşımızı ülkemize getirdik. 55 ülkeye bu süreçte ihtiyaç duydukları maske başta olmak üzere her türlü tıbbi malzeme, cihaz ve erzak göndermek suretiyle yaşamanın ve yaşatmanın tarafında bir ülke olduk.

Dünyanın yüzde 90’ının gelirin sadece yüzde 10’una, yüzde 10’unun da gelirin yüzde 90’ına  sahip olduğunu göz önünde bulundurursak, biz ülke olarak etrafımıza ve tüm dünyaya ‘dünya hepimiz için yetecek bir yer’ diyoruz. Bundan sonraki süreçte bütün dünya ülkelerinin başını yeniden elleri arasına alarak düşünmesi gerekiyor. Çünkü bu gidişat iyi değildir. Her türlü, materyalist anlayışın mübah sayıldığı, çocukların ölüme terk edildiği, bombaların insanların üzerine atıldığı bir anlayış artık devam ettirilmesi mümkün değildir.

Bütün devletler ve milletler insanı yaşatmanın gerekliliğine inanmak zorunda. Türkiye buna öncü olabilecek bir kapasiteye ve Lidere sahiptir. Türkiye bu süreçten daha güçlü bir şekilde çıkacaktır. Bizim çalışmaya, üretmeye devam etmemiz lazımdır.

“ESKİDEN ENGELLİ İNSANLARIMIZ GÜN IŞIĞI BİLE GÖREMEZLERDİ”

Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu sözlerini, “2002’den önce engelli insanlarımız bir odaya kapatılır, gün ışığı bile göremezlerdi. Bugün engelli vatandaşlarımız da engeli olmayanlar ile eşit haklara sahip durumda. O dönemde kamuda çalışan engelli vatandaşımızın sayısı ancak 5 bin kişi kadardı. Bugün 55-60 bine çıktı. Buradaki iyi niyeti görmek lazım” diyerek tamamladı.

“TÜRKİYE’NİN ÜÇÜNCÜ BÜYÜK BAKIM MERKEZİYİZ

Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu’na çalışmaları hakkında bilgi veren Mimar Sinan Bakım Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Musa Törün de, Bursa ve İnegöl’de bulunan iki merkezde faaliyetlerini sürdürdüklerini ve Türkiye’nin üçüncü büyük Bakım Merkezi olduklarını söyledi.

Türkiye’nin bakım merkezi kapasitesi yönüyle önemli bir altyapıya sahip olduğunu, yurt dışındaki Türk vatandaşları başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesi vatandaşlarına hizmet verebileceklerini ifade eden Mimar Sinan Bakım Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Musa Törün, “Yabancıların ülkemizde bakımı ile devletimize ve milletimize önemli gelir sağlayabilecek konumdayız” dedi.

Online bağlantı sırasından bir süre Mimar Sinan Bakım Merkezi’nde kalan hastalar ile sohbet eden Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu engellilerin Kadir Gecesi ile yaklaşmakta olan Ramazan Bayramlarını da kutlarken, en kısa zamanda kendilerini ziyaret etmek istediğini de sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa’da oy kullanmaya engel yok27 Mart 2024 Çarşamba 12:53
  • Bursagaz abonelerini bilgilendirdi27 Mart 2024 Çarşamba 09:07
  • Mudanya Belediyesi Ekopark açıldı26 Mart 2024 Salı 14:20
  • BURFAŞ Kafe’nin yeni rotası İnegöl26 Mart 2024 Salı 14:13
  • BUÜ’lü öğrencilere TÜBİTAK desteği26 Mart 2024 Salı 13:38
  • 'Bursa’nın geleceğine kadın eli değecek'26 Mart 2024 Salı 13:14
  • Başkan Aktaş’tan İnegöl’e ziyaret26 Mart 2024 Salı 12:48
  • Şükrü Erdem, ifade verdi26 Mart 2024 Salı 12:07
  • Gençlerle eğlenceli sahur26 Mart 2024 Salı 09:42
  • Bursa'daki STK'lardan Aktaş'a destek25 Mart 2024 Pazartesi 16:31
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78