• BIST 10228.39
  • Altın 4262.08
  • Dolar 39.8023
  • Euro 46.871
  • Bursa 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 17 °C

Güzel Cilde Giden Yol

Güzel Cilde Giden Yol
Güzel Cilde Giden Yol: Kaliteli Beslenme

Güzel Cilde Giden Yol: Kaliteli Beslenme

Kusursuz bir cilde sahip olmak isteyen kadınlar olarak kişisel bakımımıza hassas özen gösteriyoruz. Kürlerle ve terapilerle taçlandırdığımız cildimizin güzelliğini belirleyen başlıca parametre ise tükettiğimiz gıdalar. Cildimizin nem kalitesini artırmak için düşük kalorili ve organik gıdaları tercih etmeliyiz. Hem sağlıklı hem de keyif verici olan bu kaliteli beslenme tarzı, yaşam standardımızı da yükseltiyor. 

Pek çoğumuz yoğun geçen bir haftanın sonu geldiğinde kendimizi bir pasta ya da tatlıyla ödüllendirmeyi seviyoruz. Yemekten sonra veya derin muhabbetlere daldığımızda lezzetli atıştırmalıklar tüketiyoruz. İş yerinde stres yaşadığımız durumlarda ardı ardına kahve fincanlarını deviriyor ya da gazlı meşrubatlarla ferahlamayı tercih ediyoruz. Ekstra morale ihtiyacımız olduğu zamanlarda diyete ara verip patates kızartmasıyla ya da çikolatayla ufak tefek tatlı kaçamaklarla kendimizi şımartıyoruz.

Ancak maalesef bazılarımız için bütün bu beslenme kaçamakları istenmeyen sonuçlar doğurabiliyor. Bu olumsuz sonuçların başında pek tabii ki yağlanmak, hantallaşmak, kilo almak ve kaçınılmaz olarak cilt problemleri geliyor. 

Kahve tüketimini abartmayın

Türk kültürünün ve yaşam tarzının olmazsa olmazı olan Türk kahvesi hepimizin o kadar çok içselleştirdiği bir gıdadır ki, sabah kahvesinden önce mideyi dolu tutmak için yediklerimize Kahve Altı (Kahvaltı) deriz. Keyifli bir sohbetlere meze olması ve senelere yayılan hatır taşıması bir yana, birçoğumuz kahve içmeden kafasını toparlayıp güne başlayamıyor. Bu denli yoğun içilen ve dinç kalmamızı sağlayan kahvenin tüketiminde aşırıya gidildiğinde; cildimizin baş düşmanına dönüşebiliyor.

Bir fincan kahvede 95 mg kafein bulunurken 1 espresso shot’ta 64 mg kafein bulunuyor. Bir kişinin tüketimi için günde ortalama olarak 300 mg yani normal çekilmiş 2-4 fincan kahve ideal görünüyor. Aşırı kahve tüketimi; uykusuzluk, tansiyon, taşikardi gibi sorunların yanı sıra vücudumuzda stres hormonu kortizonun da fazla olarak üretilmesine yol açıyor. Kortizon ise dehidrasyona yani çok fazla sıvı kaybına dolayısıyla da cildin renginin matlaşmasına, soluk görünmesine ve erken yağlanmasına neden oluyor.

Ah o patates kızartmaları…

Maç ya da film izlerken, hiçbir şey patates kızartması, cips, patlamış mısır gibi yağlı ve tuzlu atıştırmalıkların verdiği hazzı veremez… Ancak bu atıştırmalıklar cildimiz üzerinde sivilce ve siyah nokta oluşumuna yol açtığı gibi fazla kalorisi yüzünden vücutta yağlanma da yapıyor. Bu tarz ürünler genellikle bol tuzla beraber tüketiliyor, gereğinden fazla tuz tüketimi ise dehidrasyon ve vücudunuzda su tutulmasına yani ödeme neden oluyor.

Yağlı ve tuzlu gıdaların riskli etkileri bir yana, cildimiz için diğer büyük tehdit de dengesiz şeker tüketimi… Günlük olarak alınması tavsiye edilen şeker miktarı erkekler için 35 gram (150 kalori), kadınlar için ise 20 gram (100 kalori). Yani bir gün boyunca 1 kutu kolanın içerdiği şekerden daha az şekere ihtiyacımız var. Bu tatlı düşman vücudumuzdaki kolajen ve elastisitenin azalmasına neden oluyor. Bunun sonucu olarak cildinizde kırışıklara zemin hazırlanmış oluyor. İşte tam da bu nedenlerle yağlı ve tuzlu gıdaların tüketimini sınırlamak, bilhassa tatlı krizlerini meyve yiyerek geçiştirmek gerekiyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Panikatak yok ama sürekli kaygı ve endişe var!27 Haziran 2025 Cuma 10:40
  • Kene riski artıyor!27 Haziran 2025 Cuma 10:34
  • Doğru saatte güneşlenin26 Haziran 2025 Perşembe 11:02
  • Sıcaklarda Kalp Krizi Riskine Dikkat24 Haziran 2025 Salı 11:33
  • Obezite çocuklarda diş kaybına neden oluyor24 Haziran 2025 Salı 11:15
  • Beyaz yakalıların pandemisi: Tükenmişlik!24 Haziran 2025 Salı 11:11
  • Dış Kulak İltihabı Sezonu Açıldı!23 Haziran 2025 Pazartesi 09:25
  • Sanal anjiyo ile erken teşhis mümkün23 Haziran 2025 Pazartesi 09:19
  • Hareket Edemiyorlar Ama Duyuyorlar23 Haziran 2025 Pazartesi 09:16
  • Kulak sağlığınızdan olmayın!21 Haziran 2025 Cumartesi 12:18
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43