• BIST 13981.05
  • Altın 6092.24
  • Dolar 47.135
  • Euro 53.935
  • Bursa 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Elazığ'da seracılık üreticinin yüzünü güldürüyor

Elazığ'da seracılık üreticinin yüzünü güldürüyor
Elazığ'da son yıllarda yoğun ilgi gösterilen seracılık üreticilerin yüzünü güldürüyor.

ELAZIĞ (CİHAN)- Elazığ'da son yıllarda yoğun ilgi gösterilen seracılık üreticilerin yüzünü güldürüyor. Klasik tarım yöntemlerinin dışına çıkarak serada üretim yapan vatandaşlar yetiştirilen ürünlerin rağbet görmesinden oldukça memnun.

Nisan ayında serada salatalık yetiştirmeye başlayan üretici Sait Çiftçi, kasım ayı içerisinde son defa ürün toplayacağını sezon boyunca hem rekolteden hemde fiyattan memnun olduğunu ifade etti.

Yaklaşık iki yıldır seracılık yaptığını kaydeden üretici Çiftçi, "Nisan ayı içerisinde ekimini yaptığımız salatalığı yaklaşık kırk gün sonra toplamaya başlıyoruz. Bir serada ekilen üründen yaklaşık 6-7 ay verim alıyoruz. Topladığımız ürünleri kendimiz paketleyip komisyoncular aracılığıyla satışa sunuyoruz. Bu sene salatalıktan iyi verim aldık onun yanında domateste yetiştiriyoruz. Ayrıca sonbahar aylarında soğan, dere otu, marul gibi sebzelerin ekimini yapıp kış aylarında satışa sunuyoruz. Bu yıl ürünlerin satış fiyatlarından memnunduk. İnşallah önümüzdeki yılda fiyatlar bu şekilde devam eder." dedi.

Serada ürün yetiştirmenin hassasiyet istediğini belirten Sait Çiftçi, şunları kaydetti: "Fidelerin dikimi, seranın bakımı, ilaçlama ve sulama önem verilerek titizlik içinde yapılmalı. Sera ürünleri oldukça hassas ürün toplanıldığında gerekli hassasiyet gösterilmediğinde seradan alınan verim düşer."

Seracılık yapan İbrahim Çiftçi ise seracılığın maddi olarak gelir getiren bir çalışma olduğunu ancak ürünlerin yetişmesi ve istenilen verimin alınması için çok hassas ve titiz bir çalışma gerektiğini söyledi.
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Başkan Canpolat: "2026 Haliliye için yatırım yılı olacak12 Şubat 2026 Perşembe 09:30
  • İBB Halk Ekmek'ten glütensiz tesis27 Ağustos 2025 Çarşamba 15:40
  • TEV kız öğrenci yurtları kayıt dönemi başladı25 Ağustos 2025 Pazartesi 17:10
  • M1 hattı depreme karşı güçlendiriliyor25 Ağustos 2025 Pazartesi 16:24
  • Mimarlar Odası'ndan fotoğraf sergisi12 Ağustos 2025 Salı 13:46
  • İhracatta temmuz bereketi05 Ağustos 2025 Salı 14:16
  • Sıcaktan bunalanlar ilanlara yöneldi05 Ağustos 2025 Salı 14:00
  • İBB'den Marmara denizine temizlik04 Ağustos 2025 Pazartesi 01:25
  • İBB 72 bin hayata dokundu!04 Ağustos 2025 Pazartesi 01:21
  • Çalışma ruhsatları iptal edilemeyecek04 Ağustos 2025 Pazartesi 01:00
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43