• BIST 8869.4
  • Altın 2238.686
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.0967
  • Bursa 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

Danimarka'da Türk gence kanlı infaz!

Danimarka'da Türk gence kanlı infaz!
Eski motosiklet çetesi başkanı Nedim Yaşar hayatını kaybetti

Danimarka'da organize suç örgütleriyle ilgili bir kitap yazan eski motosiklet çetesi başkanı Nedim Yaşar, sokak ortasında silahlı saldırıya uğradı. Hastaneye kaldırılan Nedim Yaşar hayatını kaybetti.

Danimarka'nın en tanınmış motosikletliler çetesi Los Guerreros'un eski başkanı olan Nedim Yaşar (31) başkent Kopenhag'da sokak ortasında öldürüldü. 10 yıl süreyle Los Guerreros'un içinde bulunan Nedim Yaşar "Rødder" (Kökler) isimli kitabını tanıttıktan hemen sonra Pazartesi günü silahlı saldırıya uğradı. Hastaneye kaldırılan Nedim Yaşar burada tüm çabalara rağmen Salı günü yaşamını yitirdi.

Olay, Kopenhag'ın Norrebro semtinde meydana geldi. Sosyal sorunların çok olduğu bir bölge olarak bilinen yerde kitabını tanıtan Nedim Yaşar'ın etkinlikten çıkar çıkmaz saldırıya uğradığı öğrenildi. Henüz kimliği belirlenemeyen bir kişinin iki el ateş ettiği açıklandı. 2012 yılından beri Los Guerreros ile bağlantısı kalmayan Yaşar sürekli tehditler alıyordu. Nedim Yaşar "Rødder" isimli kitabında Danimarka'daki suç örgütlerini ele aldı.

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, 10 Haziran 2017 tarihinde kaybolduktan 3 gün sonra ailenin komşuları Serkan ve Şükriye Türkmen'in evinde çeyiz sandığı içerisinde ölü olarak bulunan 10 yaşındaki Ceylin Atik ile ilgili Ödemiş Ağır Ceza mahkemesinde 12'nci duruşma görüldü. Atik'in öldürülmesi ile ilgili tutuklu yargılanan Serkan ve Şükriye Türkmen çifti mahkemeye SEGBİS sistemiyle katıldı. Savcının mütalaa verdiği duruşmada Ceylin Atik'in babası Murat Atik'in bugünün Dünya Çocuk Hakları Günü olduğunu hatırlatması ise duygusal anlar yaşattı.

Ödemiş 50'nci Yıl Ortaokulu öğrencisi Ceylin Atik, 10 Haziran 2017 tarihinde, arkadaşlarıyla oynamak için Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evlerinin önündeki Kazım Karabekir Parkı'na gitti. Ceylin'in uzun süre ortalıkta görünmemesi ve eve dönmemesi üzerine merak eden dedesi Mustafa ile babaannesi Ülkü Atik, çocuğun arkadaşlarına sormalarına, gidebileceği yerlere bakmalarına rağmen torunlarını bulamadı. Bunun üzerine Ceylin Atik'in yakınları, Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gidip, kayıp başvurusunda bulundu. Yakınları sosyal medyadan da Ceylin'in fotoğraflarını paylaşarak, bulunması için yardım istedi. Dede Mustafa Atik'in cep telefonuna, 'Polise haber vermeyin. Torununu öldürürüz' yazılı mesaj gelmesiyle, anne ve babası ayrı yaşadığı için dedesi ve babaannesiyle kalan Ceylin Atik'in kaçırıldığı anlaşıldı. Polis, dede Atik'e gelen mesajdan yola çıkarak, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. İstihbarat çalışmasıyla Ceylin'in, en son parkın yakınındaki Şengül Sokak'ta bulunan apartmanın 4'üncü katında oturan komşuları oto tamircisi Serkan ve eşi Şükriye Türkmen'in evinde su içerken görüldüğünü belirlendi. Polisin operasyonuyla Serkan ile Şükriye Türkmen ve onun halası Raziye Ö. yakalanıp, gözaltına alındı. Küçük kızın cansız bedeni de Türkmen çiftinin evinde bulundu. Olay sonrası tutuklanan Şükriye Türkmen ve eşi Serkan Türkmen hakkında, 'çocuğa veya beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı, tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, tutuksuz sanık Raziye Ö. hakkında ise 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Davanın bugün görülen 12'inci duruşmasına tutuklu sanıklar Şükriye Türkmen ve eşi Serkan Türkmen, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Öldürülen Ceylin Atik'in ailesi ile cinayet zanlıları Serkan ve Şükriye Türkmen çiftinin komşusu olan Kemal Çeneli, duruşmada tanık olarak dinlendi. Daha önceki duruşmalarda kızı Sinem Çeneli'nin, Türkmen çiftini gece 01.30-02.00 saatleri arasında içerisinde Ceylin'in bulunduğu sanılan sandığı taşıdığını gördüğünü söylediğini belirten baba Çeneli, aynı ifadeleri yineledi. Kemal Çeneli, ayrıca Serkan Türkmen'in yanında çalışan oğlunun iş kazası sonucu 125 bin TL tazminat aldığını ve bu baranın çalınmasından da yine Serkan Türkmen'i suçlayarak bu olayın cinayetle bağlantığı olduğunu öne sürdü. 

Duruşmaya SEGBİS ile katılan Serkan Türkmen ise "Ben haksızlığın içindeyim. Benim hiçbir ilgim yok. Bu çocuğu, ben hiç görmedim. Ben 15 yıllık sanayide esnafım. Benim parayla işim olmaz. Benim defterimde iş yerimde alacaklarım var ve kaldı. Ben o çocuğu hangi sandık içine konulduğunu bile bilmiyorum. Benim evimde iki tane sandık var ve ne şekilde, nasıl konulduğunu bilmiyorum. Tüm aşamalarda gördüklerimi bildiklerimi anlattım. Yine anlatırım" dedikten sonra eşi Şükriye Türkmen'e "Gerçeği söyle, günahıma giriyorsun" diye konuştu.

Şükriye Türkmen de öldürülen Ceylin Atik'in sandıkta taşınmasından haberi olmadığını söyledi.

BABA ATİK'İN SÖZLERİ HERKESİ DUYGULANDIRDI

Duruşmada öldürülen Ceylin Atik’in babası Murat Atik, bugünün Dünya Çocuk Hakları Günü olduğunu hatırlattı. Baba Atik’in günün anlamını anlatan bu sözleri üzerine duygusal anlar yaşandı. Ceylin'in dedesi, Mustafa Atik de "Bugün Dünya Çocuklar Günü, maalesef ben çocuğumun mahkemesindeyim. Benim çocuğum yok" diyerek üzüntüsünü ifade etti.

SAVCI MÜTALAA VERDİ

Duruşma savcının mütalaa vermesi ile sona erdi. Savcı mütalaada Şükriye, Serkan Türkmen'in birlikte bu suçu işledikleri tasarlayarak canavar bir hisle kendini savunamayacak bir kişiye bu fiili işledikleri yönünde görüş belirtti. Duruşma 21 Aralık 2018 gününe ertelendi. 

AVUKAT: ÖNÜMÜZDEKİ DURUŞMADA KARAR VERİLİR

Duruşma sonunda Atik ailesinin avukatlarından Mehmet Kaymak, gazetecilere açıklama yaptı. Avukat Kaymak, daha önceki duruşmalarda olduğu gibi cinayeti karı-kocanın birlikte işlediği konusunda görüşlerinin aynı olduğunu belirterek, "Savcı mütalaasını sundu. Daha önceki celsede açıkladığımız bir tanığın daha önce açıklamadığı bazı bilgilere sahip olduğunu söylemiştik. O açıklığa kavuştu. Mütalaada Şükriye, Serkan Türkmen'in birlikte bu suçu işledikleri tasarlayarak canavar bir hisle kendini savunamayacak bir kişiye bu fiili işledikleri yönünde mütalaa çıktı. Sonuç ağırlaştırılmış müebbet. Raziye Özkan'ın da suç unsurlarını gizleme konusunda savcılık cezalandırılması yönünde mütalaa verdi. Bu da 6 ayla, 5 yıl arasında bir cezayı kapsamaktadır. Önümüzdeki celse büyük ihtimal daha önceden bahsetmiş olduğumuz tanığın dinlenilmesi hususunda mahkeme heyeti bir karar verdi. Önümüzdeki celse o tanık dinlendikten sonra büyük ihtimal karar çıkacak diye düşünüyoruz. Mahkeme Başkanı duruşma sonunda tek tanık olarak dinlenen Kemal Çeneli'nin de bir takım ifadeleri konumunda kızı Sinem Çeneli'nin bir sonraki duruşma tarihi olan 21 Aralık 2018 günü saat 10.00'da hazır olarak çağrılmasına karar verdi" diye konuştu.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Japonya'da ilk iftar yapıldı11 Mart 2024 Pazartesi 14:29
  • Kaplumbağa yiyen 9 kişi yaşamını yitirdi11 Mart 2024 Pazartesi 13:57
  • İsrail’in Gazze saldırıları sürüyor07 Mart 2024 Perşembe 13:03
  • AB'den Batı Şeria planına sert tepki07 Mart 2024 Perşembe 12:42
  • İran’da deprem05 Mart 2024 Salı 10:36
  • İsrail'in Filistin'e saldırıları sürüyor04 Mart 2024 Pazartesi 12:46
  • Haiti’de çeteler hapishaneleri bastı04 Mart 2024 Pazartesi 11:46
  • İsrail, Hizbullah’ı vurdu: 3 ölü02 Mart 2024 Cumartesi 12:11
  • Trump, seçimlerden men edildi29 Şubat 2024 Perşembe 11:37
  • Prens Harry, açtığı davayı kaybetti28 Şubat 2024 Çarşamba 15:44
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78