• BIST 9060.71
  • Altın 2292.356
  • Dolar 32.3135
  • Euro 35.0966
  • Bursa 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok sert tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok sert tepki!
Sana ne oluyor, sen kimsin?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'da toplu açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu seçimin acaba dev projeleri ne olacak? Açıkladık. Millet kıraathaneleri dedik, 'kumarhane açacaklar' dediler. Niye? Çünkü bunların meşrebi bu. Çünkü bunlar ne yazık ki o kumar kağıtlarıyla, malum o okey masalarındaki tuğlalarla yatıp kalkarlar. Onun için, kütüphane nedir, kıraathane nedir bunlar anlamaz" dedi. "Ey CHP, kıraathane okuma yeridir, okuma evidir" diyen Erdoğan, "Biz gençlerimiz o kötü alışkanlıklardan çekelim, gelsinler oralardaki kitaplardan alsınlar oralardaki kitaplardan okusunlar, çayını, kekini, simidini bir taraftan ücretsiz olarak yerken bunları da yapsınlar. Ne devlet ne belediyeler bunu bir lütuf olarak yapmıyor. Nedir bu? Bu milletin bize verdiği görev. O hizmeti yerine getiriyoruz, yaptığımız bu. Bir lütuf değil" dedi.  Erdoğan, "Atatürk Havalimanı'nın olduğu yeri millet bahçesine çeviriyoruz. Şu andaki kapalı alanları fuar merkezi haline getiriyoruz ve yine bir pistini de oranın, uygun bir pisti de yine tekli bir iniş kalkışa çeviriyoruz" şeklinde konuştu.

Erdoğan, eskiden belediye otobüslerinin pislik içinde olduğunu belirterek "Biz geldik 'benim insanıma bu yakışmaz' dedik, 'biz insanımıza Mercedes otobüsler alacağız' dedik. Aldık mı aldık. Ve her geçen yıl bunları daha da geliştirdik. Duraklarımızın sayısını ciddi manada artırdık. Herhalde Mercedes'te şimdi burada çok daha farklı bir kıyak İstanbul'a yapar. Ülkemizin en kapsamlı yolculuk merkezlerini İstanbul'a yaptık" diye konuştu.

CUMHUR İTTİFAKI

Erdoğan, "Bu seçime biliyorsunuz Cumhur İttifakı'yla giriyoruz İstanbul'da. Cumhur İttifakı ile beraber İstanbul'umuzda şu CHP zulmünden kurtaralım her yeri" dedi. 

"ONLARLA NE KONUŞTUN ANLAT BAKALIM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe birileri bundan rahatsız oluyor. Hadi dışarıdakiler kendilerine rakip istemedikleri için rahatsızlar olanları anlıyoruz. Bay Kemal, Almanya'ya gittin, yanındaki o hanım, o neyin nesiydi? O YPG paçavralarıyla Alman parlamentosunda çıkıp görüntü veren kadınla senin ne işin var? Bunlar PKK'nın Almanya'daki uzantıları, senin onlarla ne işin var? Peki onlarla ne konuştun anlat bakalım, anlat. Çıkmışlar utanmadan 'bunlar Almanya'da seçilmiş olanlar' diyorlar. Seçilebilir, Türkiye'de de seçilenler var. Bak şu anda çoğu cezaevinde, niye? Çünkü onlar bizim Yasin Börüler'imizi, Güneydoğu Anadolu'daki saf temiz yavrularımızı öldürenler, dökülün sokağa diyenler. Bölücü terör örgütünün başına senin anıtını dikeceğiz diyenler. Sen bunlarla beraber yol yürüyebilirsin, bizim onlarla yürüyecek yolumuz yok. Biz milletimizle yürürüz. İşte Bay Kemal'in rahatsızlığını anladınız mı? Sıkıntı burada" şeklinde konuştu. 

"NEYSEKİ DANIŞTAY'IN İLGİLİ DAİRESİ BU GİRŞİMİ BOŞA ÇIKARDI"

Erdoğan, "Bir savcı çıkmış, sen kimsin ya? Sen savcı olabilirsin ama her şey yasalarla bir yere oturmuşken, anayasayla, yasalarla her şey yerine oturmuşken, sana ne oluyor da, bunlara aykırı bir şekilde bu uygulamanın iptalini isteyebiliyorsun. Çünkü bunlar eski Türkiye'den kalma ürünler. Neyse ki Danıştay'ın ilgili dairesi bu girişimi boşa çıkardı. Şimdi buradan soruyorum; bu tartışmayı yeniden açmanın kime ne faydası var? Biz bu ülkede ordumuzda başörtülü personel var-yok meselesini mi tartışmalıyız yoksa dünyanın en iyi tankını, topunu, uçağını, gemisini, insansız hava araçlarını, silahlı insansız hava araçlarını, tüfeğini, füzesini, mühimmatını, radarını, motorunu nasıl üretebiliriz, onu mu tartışmalıyız" dedi.

"ARTIK GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ VE GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNİ BİZ KALDIRIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bundan böyle seçim kampanyasında artık görüntü kirliliği ve gürültü kirliliğini biz kaldırıyoruz. Ak Parti olarak bunu uygulamayacağız. Sadece parti merkezlerimizin olduğu yerlerde, seçim karargahlarının olduğu yerde bayraklarımız olacak ama her yerde kesinlikle olmayacak. Ve belli saatler dışında otobüsler sokaklarda dolaşmayacak. Öyle gece istirahate çekilmiş, otobüsler bağırıp çağırmayacak. Ama buna Cumhur İttifakı'nın diğer ortağı MHP'nin de katıldığını Genel başkan Yardımcılarında duyduk. Artık bu işin nasıl yapılacağını herkesin görmesi bilmesi lazım" diye konuştu. 

PARİS'TEKİ OLAYLAR 

Erdoğan, "Avrupa'da yaşananları görüyorsunuz değil mi? 15 Temmuz'da bunlar bize yapılanlar karşısında sessiz duranlardır. Bizim polisimizle alay edenler, polisimizin zulmettiğini söyleyenler, kendi polisleri şimdi bak neler yapıyor. Bizim polisimiz insaflı. Biz hak taleplerinin hiç bir zaman şiddet yoluyla dile getirilmesini tasvip etmedik, etmeyeceğiz. Her türlü düşünce ve talep demokrasi içinde dile getirilebilir, mücadelesi verilebilir. Avrupa sokaklarındaki görüntüleri endişeyle takip ediyoruz. Umarım yakında Paris sokaklarında 'Zulüm 1789'da başladı' yazıları da görmeyiz" dedi.

Erdoğan, "Avrupa demokrasi dersinden de, insan hakları dersinden de, özgürlükler dersinden de sınıfta kalmıştır. Siyasi popülizm uğruna mülteci karşıtlığını ve İslam düşmanlığını tahrik edenler kendi kazdıkları kuyuya düşmüşlerdir. Üzerinde çok titredikleri güvenlik ve refah duvarları, mülteciler veya Müslümanlar tarafından değil bizzat kendi vatandaşlarınca sarsılmaya başlamıştır" diye konuştu. 

"SİZLERLE GERÇEKTEN İYİ DOST OLACAĞIMIZDAN ŞÜPHENİZ OLMASIN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim yıllarca kendilerini koruyup, kollamamaları için ikaz ettiğimiz, bölücü terör yandaşları da şimdi bu kaosun en başta kalan failleri arasındadır. PKK, DHKP-C'nin yandaşları orada. Her buluştuğumuzda 'terör yılan gibidir, enin de sonunda sizi de sokar' demiştik. Haklı çıkmaktan mutlu değiliz ama şimdi tüm batılı liderlere sesleniyorum; sizlerden kendi vatandaşlarınıza hak ettikleri gibi demokrasinin kurallarıyla, teröristlere ise yine hak ettikleri gibi hukukun yöntemleriyle muamele etmenizi bekliyoruz. 'Nasıl olsa bunlar Türkiye'den geldi demeyin, onlara da hak ettiklerini verin. Bunları yaptığınızda Türkiye'yi daha iyi anlayacağınızdan, sizlerle gerçekten iyi dost olacağımızdan şüpheniz olmasın" şeklinde konuştu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yurtta hava durumu28 Mart 2024 Perşembe 09:15
  • Bahçeli, gündemi değerlendirdi27 Mart 2024 Çarşamba 16:41
  • Seçim günü hava durumu nasıl olacak27 Mart 2024 Çarşamba 15:15
  • 2027 Avrupa Oyunları İstanbul’da27 Mart 2024 Çarşamba 13:36
  • Liderlerin oy kullanacağı yerler belli oldu27 Mart 2024 Çarşamba 13:11
  • Eltisini bıçaklayıp kaynar suyla yaktı27 Mart 2024 Çarşamba 12:20
  • Silahlı saldırıya 5 gözaltı27 Mart 2024 Çarşamba 12:18
  • Yurtta hava durumu27 Mart 2024 Çarşamba 12:13
  • 'Alevler' organize suç örgütü çökertildi27 Mart 2024 Çarşamba 09:30
  • Türkiye’de yaşlı nüfusu arttı27 Mart 2024 Çarşamba 09:28
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78