• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bursa 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Bursaspor'da kaos büyüyor!

Bursaspor'da kaos büyüyor!
Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder de açıklama yaptı...

Bursaspor 2. Başkanı Emin Adanur'un, Büyükşehir Belediyesi stadyumuyla ilgili yaptığı paylaşımların etkisi sürerken, bir açıklama da Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder'den geldi. 
Sekder, son günlerde yeşil-beyazlı camiada yaşanan kaoston duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Bursaspor haberleri...

Bursaspor 2. başkanı ve Futbol şube sorumlusu Emin Adanur'un Atatürk stadının yıkılması ve Bursa Büyükşehir Belediyesi stadyumu hakkındaki açıklamaları sonrasında, sosyal medyada gündem olan tartışmalar sürüyor.

Bursaspor'dan 16 Temmuz'da yapılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Birkaç saat önce Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a birkaç soru sormak istiyoruz. Sayın Aktaş, Ankara ziyaretinizden sonra bir oyuncumuzun transferi için fiyat belirttiniz mi? Yönetimimizin ‘Oyuncu satamayız' demesinden sonra ‘O zaman oyuncuyu Büyükşehir Belediyespor'a alayım' cümlesini kullandınız mı? Bizler yüzleşmeye hazırız. 
Gelelim stadyum konusuna. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 'Yaşayan Stadyumlar' projesinde bizim stadyumla ilgili görüşünüz nedir? Neden bunu açıklayamıyorsunuz? Neden açıklamanızda farklı farklı olayları anlatıyorsunuz?
Siz stadyumun kullanım hakkını Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne verdiniz mi? Bizlerin soruları gayet basit Sayın Aktaş.
Sizden de doğru cevapları bekliyoruz."

Bursaspor 2. başkanı Emin Adanur, Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı hedef alırken, Aktaş iddiaların gerçek olmadığını savundu. 

AKTAŞ: BURSASPOR'A KÖTÜLÜK YAPMADIM!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, Emin Adanur'un, sosyal medya üzerinden öne sürdüğü 'stadyumun kullanım hakları ve futbolcu Burak Kapacak'ın transferine ilişkin  iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve bugüne kadar Bursaspor'a hiçbir kötülük yapmadığını söyledi.Aktaş, "Ben Atatürk Stadı’nın yıkılıp, yıkılmaması konusunda, stadyumun yapılması konusunda karar mercii değildim. Diyorsunuz ki, ‘Niçin stadyumu’ yıktınız. Ben stadyumu yıkmadım kardeşim.  Peki, o gün nasıl bir ilişki kurulmuş? Burası 130 bin metrekarelik arazi. Bunun 70 bin metrekaresi Gençlik Spor Bakanlığına ait. Gençlik Spor Bakanlığına ait olan bu arazinin yanındaki 60 bin metrekaresinin küçük bir kısmı Recep Başkan döneminde, ağırlıklı büyük bir kısmı benim başkanlığım döneminde kamulaştırıldı. Şimdi üst yapısını biz yaptık. Tahsisi bize yapıldı. Şimdi biz de bununla alakalı bir kiralama ilişkisi kurmuşuz. Bursaspor bize kira ödüyor mu? Ödemiyor. İlk 1-2 yıllık kirasını da loca olarak ödedim. İşte o benim dönemimde yapıldı. Bundan dolayı da ben ve bütün meclis soruşturma geçirdik. Sayıştay’a bununla alakalı savunma verdik. Bursaspor için değer, helali hoş olsun" ifadelerini kullandı.

DİVAN BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Bursaspor 2. Başkanı Emin Adanur ve Bursaspor tribün gruplarından sonra, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'la devam eden açıklama zincirine, bugün de Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder katıldı.

Sakder, açıklamasında şunları söyledi:

 “Son günlerde özellikle Sosyal Medya ve Basın aracılığı ile Bursaspor Kulübü ile ilgili olarak yapılan çeşitli açıklamalar karşısında Bursaspor Divan Yönetim Kurulu olarak zaruri bir açıklama yapmak gereği duyulmuştur. Çok kritik bir dönemden geçen Bursa’nın tek ortak paydası olan Bursaspor Kulübümüzün yapılan karşılıklı açıklamalar ile bir kaos içine sokulduğu, Birlik, Beraberlik ve Kenetlenme yollarının sağlanmasına çalışıldığı bir süreçte oluşturulan bu olumsuz havanın hiçbir kimseye şahsi bir fayda yaşatmayacağı bilinmektedir. Hal böyle iken; Bursaspor’umuza zarar verecek, kamuoyunda yanlış anlaşılmalara neden olacak açıklamaların şahsi hesaplar aracılığı ile sosyal medya üzerinden yapılması Bursaspor Kulübü’nün menfaatleri açısından son derece tehlikelidir. Bursaspor Kulübü Divan Yönetim Kurulu olarak bu tür iddiaların ve açıklamaların öncelikle Divan Toplantılarında gündeme getirilmesini, tartışılmasını ve kamu oyunun buradan çıkacak sonuçlarla bilgilendirilmesinin en sağlıklı ve en doğru yol olduğunun bilinmesini isteriz.” 

Sakder,açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Konu Bursaspor ise iddiaların etkili, yetkili tüm organlarda tartışıldıktan sonra sonuca ulaştırılması en büyük dileğimizdir. Bursaspor’umuz tüm Bursa’nın ortak değeridir. Bu değere verilecek olan her türlü karar ve açıklamaların bir an önce sona erdirilerek 58 yıllık geçmişi olan bu 'Koca Çınar’ın’ daha fazla zarar görmemesi en büyük dileğimizdir. Bursaspor Divan Yönetim Kurulu olarak Bayram tatili sonrası Bursa’nın Mülki İdari Erkanını ve Sivil Toplum Örgütlerini ziyaret ederek Bursaspor Kulübümüzün menfaatleri doğrultusundaki konularda fikir alış verişinde bulunacağız. Bayramlar küskünlerin Barıştığı, Kırgınlıkların sona erdiği, Birlik, Beraberlik ve Bütünlüğün sağlandığı kutsal günlerimizdir. Bu vesile ile tüm Bursaspor camiasının Kurban Bayramlarını kutlar, gözbebeğimiz Bursasporumuzun aydınlığa  kavuşacağı günlerde buluşmak Dileğiyle Sevgi ve Saygılarımı Sunarım.” 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • 224 Bursa’da bayrak değişimi26 Mart 2024 Salı 10:04
  • Bursaspor biletleri satışa çıktı21 Mart 2024 Perşembe 08:50
  • Bursaspor biletleri satışa çıktı08 Mart 2024 Cuma 11:46
  • Bursaspor’da hazırlıklar tamamlandı04 Mart 2024 Pazartesi 16:22
  • Maç biletleri satışa çıktı29 Şubat 2024 Perşembe 10:46
  • Bursaspor taktik antrenman yaptı28 Şubat 2024 Çarşamba 16:28
  • Başkan Aktaş'tan Bursaspor'a ziyaret26 Şubat 2024 Pazartesi 14:23
  • TFF Başkanından Bursaspor'a ziyaret24 Şubat 2024 Cumartesi 13:00
  • Bursaspor antrenman çalıştı23 Şubat 2024 Cuma 12:58
  • Bursaspor salonda çalıştı21 Şubat 2024 Çarşamba 12:13
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78