• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • Bursa 23 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Bursa'da skandal!

Bursa'da skandal!
Depreme dayanıksız denilerek kapatılan hastane özel okula verildi
Bursa'da 'depreme dayanıksız' denilerek kapatılan Prof. Dr. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesinin özel bir okula kiraya verildiği ortaya çıktı.
 
Yaşanan skandalı gündeme taşıyan CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca," 'depreme dayanıksız' denilerek kapatılan Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin yeniden inşa edilerek yine sağlık alanında hizmet vereceği söylenmişti. Hastanenin bir özel okula 10 yıllığına kiraya verildiğini öğrendik. Bu bir skandal." dedi
 
Bursa haber...
 
Bursa'nın yanı sıra Marmara Bölgesinden bir çok hastaya hizmet veren Prof. Dr. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Şehir Hastanesi'nin açılması üzerine kapatılmıştı.
 
AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ve dönemin İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, "binası depreme dayanıksız" denilerek kapatılan Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin yeniden inşa edilerek önümüzdeki dönemde yine sağlık alanında hizmet vereceğini söylemişlerdi.
 
Bursa kamuoyu, AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin ve dönemin İl Sağlık Müdürü Özcan Akan'ın "binası depreme dayanıksız" diye nitelediği Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin yeniden inşa edilerek önümüzdeki dönemde yine sağlık alanında hizmet vermesini beklerken, hastane binasının 10 yıllığına bir özel okula tahsis edildiği haberi şok etkisi yarattı.
 
“KİRAYA VEREN KİMDİR? KAMUOYUNA AÇIKLANMALI"
 
CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, mülkü Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait arazide Verem Savaş Derneği tarafından yapılarak kullanım hakkı devralınan binanın 1999'da ilk 10 yılı bedelsiz, sonraki yıllarda da sembolik bir kira karşılığında Prof. Dr. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne kiralandığını hatırlatarak, “ Bu hastaneyi depreme karşı dayanıksız diye kapattılar. Hastaları da Şehir Hastanesi'ne yönlendirdiler. Bursa kent merkezindeki sağlık hizmetlerinde sıkıntı var.
 
Kapatılan hastanenin binası depreme dayanıksız olsa, özel okula verilmezdi. Nitekim yıkılmış değil. Karot testi yapılmış, mimari uygulamalara gidilmiş. Yani depreme dayanıksızlık gerekçesi tamamen lafta kaldı. Okul olarak faaliyete açılmak üzere ve özel okul orada kayıtlara da başlamış durumda. Bursa halkı yanıltıldı, Bursa sağlık alanındaki bir binasını daha kaybetti. Oysa burası yine sağlık tesisi olarak kalmalıydı. Şu sıralar çok ihtiyacımız olabilecek, koronavirüs pozitif hastalar için hastane olarak da kullanılabilirdi" dedi.
 
Verem Savaş Derneği yöneticilerine konuyu sorduğunu, "Hastane kapandıktan sonra biz binayı Büyükşehir Belediyesi'ne devredecektik, görüşmeler yapıldı. Henüz imza atılmadı, devir yok, binanın kullanım hakkı halen daha derneğimize ait, cevabını aldık. Bu binayı okula kim kiraladı, Verem Savaş Derneği mi, Büyükşehir Belediyesi mi?" şeklinde konuştu.
 
"KAMUOYUNA BU SORULARIN CEVABI VERİLMELİ"
 
Bu binanın Verem Savaş Derneği ya da Bursa Büyükşehir Belediyesi dışında bir kurum tarafından kiraya verilemeyeceğini belirten CHP İl Başkanı İsmet Karaca, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın belediyenin bu konuda bir tasarrufu olup olmadığına ilişkin kamuoyunu bilgilendirmesini talep etti. Karaca, Bursa kamuoyunun şu soruların cevabını öğrenme hakkı olduğunu kaydederek, Verem Savaş Derneği ve Büyükşehir Belediyesi’ne şu soruları yöneltti:
 
1)Prof. Dr. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi blokunun bulunduğu arazi Bursa Büyükşehir Belediyesine mi aittir?Bu arazinin kullanım hakkı Verem Savaş Derneği'ne verilmiş midir?
 
2)Büyükşehir Belediyesi ile Verem Savaş Derneği ile yapılan sözleşmenin süresi dolmuş mudur? Sözleşme halen yürürlükte midir?
 
3)Verem Savaş Derneği ile yapılan sözleşme, binanın üçüncü kişilere kiraya verilebilmesine izin vermekte midir?
4)Hastane binasının özel okul işleten şirkete kim tarafından kiralanmıştır?
 
5)İmar planında sağlık tesisi olarak görülen yere nasıl ruhsat alınması (ya da verilmesi) düşünülüyor?Ruhsatsız binada özel okul açılabilir mi?
 
6)Kent merkezindeki hastanelerin kapatılması nedeniyle Bursa'da sağlık hizmetlerine erişim zorluğu yaşanmaktadır. Bursalılar bu sorunların aşılmasını beklerken, sağlık hizmeti koşuluyla Verem Savaş Derneği'ne tahsis edilmiş bir alanın sağlık hizmetinden çıkarılarak bir eğitim şirketine ve özel okula devri ile ne amaçlanmıştır?
 
7)Hastane kapatılırken, kamuoyuna binanın depreme dayanıksız olduğu açıklanmıştı. Karot testinde "dayanıksızlık" iddiası doğrulanmış mıdır? Doğrulanmadı ise Bursa kamuoyunun yanıltılmış olmasına gönlünüz razı oldu mu?
 
8)Hastane binasının özel okul işleten şirkete 10 yıllığına ve aylık 50 bin lira kira bedeliyle verildiği bilgisi doğru mudur? Verem Savaş Derneği ticari bir işletme midir? Derneğin işletme hakkına sahip olduğu başka binaları varsa, bunları da örneğin AVM yapmayı düşünmekte midir?
 
9)Amacı toplum sağlığını korumak olan Verem Savaş Derneği yöneticileri, sağlık tesisi olarak kullanımına devam edilebilecek bir binayı ticari alana çevirmeyi, Bursa halkına bir sağlık tesisi alanı kaybettirmeyi ne tür bir yönetim becerisi olarak görmektedirler?
 
 
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Genç kızlar birbirine girdi28 Mart 2024 Perşembe 09:33
  • Bursa'da faciadan dönüldü27 Mart 2024 Çarşamba 11:44
  • Bursa'da deprem27 Mart 2024 Çarşamba 10:39
  • Motosiklet sürücüsünden örnek davranış27 Mart 2024 Çarşamba 10:19
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'ya geliyor27 Mart 2024 Çarşamba 10:06
  • Tilki, hindiyi gözüne kestirdi27 Mart 2024 Çarşamba 10:01
  • Kadınlar saç saça birbirlerine girdi27 Mart 2024 Çarşamba 09:54
  • Kontrolden çıkan kamyonet devrildi27 Mart 2024 Çarşamba 09:35
  • Uyuşturucu tacirleri suçüstü yakalandı26 Mart 2024 Salı 16:58
  • Polisten kaçan sürücüye ceza yağdı26 Mart 2024 Salı 15:37
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78