• BIST 10225.48
  • Altın 4304.827
  • Dolar 40.2211
  • Euro 46.6948
  • Bursa 29 °C
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 27 °C

Beş ülkenin çocukları Çınarcık´ta buluştu

Beş ülkenin çocukları Çınarcık´ta buluştu
YALOVA - Yalova´nın Çınarcık ilçesinde her yıl düzenlenen Uluslararası 23 Nisan Çocuk Halk Oyunları Şenliği´nin bu yıl 10.'su yapılıyor. Şenliğe katılan 5 ülkenin minik temsilcileri Çınarcık Be

YALOVA - Yalova'nın Çınarcık ilçesinde her yıl düzenlenen Uluslararası 23 Nisan Çocuk Halk Oyunları Şenliği'nin bu yıl 10.'su yapılıyor. Şenliğe katılan 5 ülkenin minik temsilcileri Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt'u ziyaret etti.

18-23 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Çınarcık 10. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Halk Oyunları Şenliği bu yıl da dolu dolu geçecek. 5 ülkeden 150'ye yakın çocuğun katılacağı şenlikte ekipler, gösterilerini Çınarcık halkı için sergileyecek. Şenliğe katılan ekiplerin temsilcileri Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt'u ziyaret etti. Çınarcık Turizm Derneği (TUDER) Başkanı Naci Soyer'in de hazır bulunduğu ziyarette Kazakistan, Arnavutluk, Gürcistan, Makedonya ve Bulgaristan ekiplerinin temsilcileri Başkan Kurt'la görüştü.

Her yıl düzenlenen şenliğin ilçenin tanıtımına büyük katkı yaptığını dile getiren Başkan Avni Kurt, çocukların ülke kültürleri arasında büyük bir dostluk bağı oluşturduğunu söyledi. Şenlik nedeniyle ülkeler arasında unutulmaz kültürel bağların oluştuğuna vurgu yapan Kurt, şöyle devam etti: "Şenliği düzenleyen derneğimize ve başkanımız Naci Soyer'e teşekkür ediyorum. Ayrıca, Türk misafirperverliğini yabancı dostlarımıza gösteren halkımıza da teşekkür ediyorum. Umarım burada kaldığınız süre içerisinde güzel hatıralar yaratacak günler yaşarsınız. Sizleri Çınarcık'ta görmekten mutluluk duyuyorum."

Şenliğe katılan ekiplerin liderleri de Çınarcık'ta bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederken, Makedonya temsilcisinin, "İlçenizde daha önceki yıllar gösteri yapan arkadaşlar o kadar iyi anlattılar ki ilçeyi, tanıyor gibiyiz. Gösterilen misafirperverlik ve hediyeler için belediye başkanımıza teşekkür ederiz." sözleri ziyarete damga vurdu. Kurt, yabancı misafirlere plaket ve 'Bak Şu Keçenin Yaptıklarına' projesi ekibinin üretmiş olduğu çınar ağaçlarından hediye ederken misafir ekipler de kendilerine özgü hediyeleri Başkan Kurt'a sundu.
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Dem heyeti Bahçeli ve Özel' ziyaret edecek14 Temmuz 2025 Pazartesi 10:17
  • LGS tercih süreci başladı14 Temmuz 2025 Pazartesi 10:11
  • Borsada spekülasyon soruşturması14 Temmuz 2025 Pazartesi 09:19
  • Jandarma'dan FETÖ'ye darbe14 Temmuz 2025 Pazartesi 08:51
  • Kartalkaya faciası davası sürüyor14 Temmuz 2025 Pazartesi 08:40
  • Şile Belediye Başkanı Kabadayı tutuklandı14 Temmuz 2025 Pazartesi 08:30
  • Özgür Özel, Abdurrahman Tutdere'yi ziyaret etti14 Temmuz 2025 Pazartesi 05:39
  • Erdoğan: "Ne yaparlarsa yapsınlar terör bitecek"12 Temmuz 2025 Cumartesi 11:45
  • Muharrem İnce'den LGS çıkışı! Pis kokular...12 Temmuz 2025 Cumartesi 11:29
  • Devlet Bahçeli'den Selahattin Demirtaş'ı aradı12 Temmuz 2025 Cumartesi 11:15
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43